Tuesday, July 12, 2011

Nak Makan Rambutan??? Ambillah...


semalam rasa lapar teramat sangat...lagi pulak skang aku dah malas nak sarapan...ada pun hari² aku amik lunch jek...tu pun lunch yang sangat berat sebab nak kaber balik sarapan yang tertinggal...so nak menunggu waktu lunch yang lambat sangat nak menjelang...makanya ke pantry la aku mencari sesuap nasi tuk mengisi perut tapi yang ada kat pantry masa tu hanya sebakul rambutan...hurmm...aku makan dalam 2-3 biji jek...tak tau la ngaper aku kurang addicted ngan rambutan ni...kalu durian lainlah citer kan....

tapi kira oklah aku makan gak dalam 2-3 biji...kalu rambutan kat rumah sendiri kat kampung sana...pandang pun tidak...kalu balik time musim mak suh bawa balik sini pung aku malas...teruk kan....ingat lagi masa belajar dulu, aku bawa ke hostel jamu kengkawan...dah banyak sangat...ate kat keliling umah dulu ada dalam 5-6 batang pokok rambutan pelbagai jenis...tapi skang sejak rumah mak tu makin diperbesarkan, adalah 2-3 pokok je yang tinggal...yang lain dah selamat ditebang dah...hurmmm..

ni kisah semalam ni...hari ni bakul nan penuh itu dah tinggal kosong dah...hehehe...

pepunn durian tetap no 1 dalam hati aku....

23 comments

Tuesday, July 12, 2011 10:13:00 AM

sama la kita... duyan tetap no.1...

emm... bila la nak beli kebun duyan ni... ;p

Tuesday, July 12, 2011 10:19:00 AM

kak aku dah lama tingin nk mkn rambutan ...huhu tp tak terbeli + tak terjumpa...huhu

Tuesday, July 12, 2011 10:22:00 AM

rambutan feberet aku jugak ni. tapi takle makan banyak.. keje nak kencing je kang

Tuesday, July 12, 2011 10:22:00 AM

@ejaMaria
ishh sibuk jek dia nak no 1 jugak...kak belanja duyan kak...barang sekilo dua...musim dah nak berakhir dah ni...hehehe...

Tuesday, July 12, 2011 10:22:00 AM

@eima
lor, naper ko tak bitau awal...kalu idak aku simpankan tuk ko...ishhh

Tuesday, July 12, 2011 10:23:00 AM

@MRS. K
kalu aku plak...antara rambutan dan manggis...aku lagi addict ngan manggis...tak leh kongsi2 dah...hehehe

Tuesday, July 12, 2011 10:23:00 AM

NAK..NAK..
CIK MOT PERNAH MKN TAK Y RAMBUTAN CAM RENDAM, DLM AIR.. AIR GULA KALO X SILAP..PASTU LETAK DLM PETI..LG BERHARI-HARI LG BEST..SUKA SGT

Tuesday, July 12, 2011 10:25:00 AM

feveret sy rambutan kuning

Tuesday, July 12, 2011 10:29:00 AM

weeiihhh...siyes lamer giler tak makan rambutan.....!!!! tetibe ter hengen sangat dah ni...huhu

Tuesday, July 12, 2011 10:31:00 AM

@LYAfrina
pernah pernah...
dulu masa musim rambutan kan, selalu mak buat jem rambutan...homemade....tak pun jem betik...sedapp...

Tuesday, July 12, 2011 10:32:00 AM

rambutan ngn durian... more to rambutan.hehehe. durian stakat sebiji a.k.a beberapa ulas tu leh lagi la. tapi kalu rambutan, 10kg boleh abiskan kejap jer.

Tuesday, July 12, 2011 10:32:00 AM

@zura_habib
tu rambutan gading kan...kat umah kampung ada dalam 2-3 pokok gak...

Tuesday, July 12, 2011 10:33:00 AM

@aTy _faRed~
ha kalu dah lama tak makan, kena p carilah...kat pasar malam ada jual kut...hehehe...nak oper yang kat sini dah abis dah...bakul kosong jek yang tinggal

Tuesday, July 12, 2011 10:34:00 AM

ingt2..kenangan hg wak mai kt uitm dulu2 masih lam ingtan..aku pun suka buah moktan...dulu2 mak rajin wat jem rambutan..so sweet..

Tuesday, July 12, 2011 10:34:00 AM

@CWM Safari
pepun durian tetap menjadi pujaan...eh manggis pun sama...hahaha

Tuesday, July 12, 2011 10:35:00 AM

@.:fyzz:.
hehehe, ingat pun...hang la antara yang suka membalunnya...hehehe

Tuesday, July 12, 2011 11:03:00 AM

yup betul, durian tetap menjadi pujaan hatiku

Tuesday, July 12, 2011 11:17:00 AM

kt kg aritu pn mkn rambutan tp tgh batuk so takleh mkn byk2 huhu

Tuesday, July 12, 2011 11:32:00 AM

xbrape minat rambutan..harap maklum..hehe

Tuesday, July 12, 2011 11:56:00 AM

buat jeruk rambutan sedapkan.....

Tuesday, July 12, 2011 11:58:00 AM

rambutan ni sedap klo dikupas n letak dalam peti..emmm...sedap..tapi durian of cos no 1..hihihi

Tuesday, July 12, 2011 12:01:00 PM

bestnya rambutan
nak skit

Tuesday, July 12, 2011 12:05:00 PM

semalam gie pasar malam kajang ada la orang jual sekilo dalam 2 hinggit tak ingat harganya....

part yg paling best dia tulis "TIMBANG KILO TAK BOLEH PILIH-PILIH"...

huhu.. mmg mendiskriminasi pengguna betul la. Tak jadi aq nak beli hehe..

Post a Comment