Tuesday, July 19, 2011

Patutlah Kad Yang Ditunggu Tak Kunjung Tiba...Alamat Salah Rupanya...Haih...


nak dijadikan citer...pada 29 Jun 2011 yang lalu, masa urusan penyimpanan wang² syiling kat dalam akaun anak²...so time tu aku amik kesempatan membuka akan e-sspn tuk anak² berdua tu...pastu kalu bukak akaun sspn ni...memang sah² takde buku akaun...yang ada punya hanya kad keahlian...

so tunggulah aku kad keahlian yang dinyatakan tu..tadi tergerak hati nak cek kat web sspn tu akaun anak² ni...rupa-rupanya...alamat yang tertera adalah salah...tu yang kad tak kunjung tiba tu...hurmm...

ni tuk si kakak...dua² pendeposit adalah si apaknya...harap apaknya rajin² la mendeposit wang setiap bulan ok...


ni plak yang si adik...bukan takat alamat yang salah...nama adik pun salah...ejaan NASR tu S tu satu jek...bukan dua seperti yang tertera...pastu...alamat rumah adalah U06...bukan 406..kalu 406 tu sampai sudah pun tak sampai² kad yang ditunggu...alahaii...


dan tadi dah kol orang ptptn sana...bitau sal kesalahan yang tertera...harap² kad yang ditunggu akan diterima tidak lama lagi...bukan apa...ada kad, kalu nak cek akaun senang sikit...skang susah la, kena print penyata sebagai simpanan...kalu idak, memang tak ingat langsung...

klah, menabung tuk pendidikan anak² pada masa akan datang...daaa....

10 comments

Tuesday, July 19, 2011 11:40:00 AM

diorg ni men bantai je...

Tuesday, July 19, 2011 11:47:00 AM

kena print lak kat opis kan....dah jadi tak berkat kertas print tu kan....

jadi selamat kena mintak kad jugak

Tuesday, July 19, 2011 11:48:00 AM

eh aku punya anak pun tak dapt lagi kad ni..macmamana nak cek? apa url web sspn ni?

Tuesday, July 19, 2011 11:51:00 AM

hai dear..
saya dr ke hari nak bukak akaun sspn ni ..borang dah berkurun isi.tapi tak de masa nak ke kanuter.huhu

kawan saya berzaman tunggu kad sampai..agaknya byk kot application :-) tu psl lambat

Tuesday, July 19, 2011 11:52:00 AM

haduilah boleh ek salah gitu..ni kes pandai2 ubah ni..tk pon bt keja smbil ngntuk..hahaha

Tuesday, July 19, 2011 12:13:00 PM

nasibaik tergerak ati nk check kt web ye..kalo tk smp sudah tk kunjung tiba...

Tuesday, July 19, 2011 12:22:00 PM

LYA PON NK BUKA ACC SSPN NI TUK ASYA..TP BILA LA NK GERAK..ACC BANK & INSURAN J Y ADER..

Tuesday, July 19, 2011 12:34:00 PM

nasib baik perasan....klu tak memang sampai kiamat pun tak dapat...

Tuesday, July 19, 2011 1:16:00 PM

emm... kadang-kadang kesilapan kita juga... semasa mengisi borang... sbb tu sangat ditekankan semasa isi borang guna huruf besar pastu tulis sebiji-sebiji besar-besar supaya clear... diorg tu yg keja utk pendaftaran tu, bila dah banyak sangat borang nak key-in... mula la mata berpinar... ;p

Tuesday, July 19, 2011 2:44:00 PM

cam ne diorg wat keja ni .. siap leh salah lagi ni ...

Post a Comment