Thursday, July 28, 2011

Persiapan Menyambut Ramadhan



alhamdulillah, esok lusa lagi bape hari jek kita semua umat islam akan menyambut kedatangan ramadhan...syukur padaMu ya Allah kerana diberi peluang untuk kita merasai bersama² keberkatan bulan yang penuh mulia itu...

citer sal ramadhan yang bakal menjelma ni...korang dah bersiap sedia ke???maksud aku segala mala persiapan untuk menyambut ramadhan dah tersedia???kalu tanya aku balik, aku jawab sudah la kut...sebab barang² dapur dan barang basah dah penuh memenuhi peti...mana taknya esok kan aku cuti pastu berada di rumah malam sebelum ramadhan...takut gak tak sempat nak beli pepe kan...so langkah selamat beli jelah baragn² yang dirasakan penting tuk masak masa bersahur dan berbuka nanti...aler masak ala kadar jek pung...janji kenyang perut laki bini...sudah...

so korang lak camner???dah sedia???sure lagi advance dari aku kut...tapi yang pasti persiapan nak sambut syawal dah 80% tersedia ni...hahaha, ni memang melampau kan... :P

selamat berpuasa semua...

8 comments

Thursday, July 28, 2011 2:31:00 PM

slmt berpuasa kak.. =)

Thursday, July 28, 2011 2:34:00 PM

tak sedia apa-apa pun... sedang 'lost' skrg ni... cari tempoh bertenang... :)

Thursday, July 28, 2011 2:55:00 PM

aku sentiasa bersedia menunggu bulan ramadhan
syawal je kdg2 tu xberapa nak eksited
hehe
almaklum ler xdpt raya sama

Thursday, July 28, 2011 3:05:00 PM

bln posa ni nak ajo abg long posa..dia pun sibuk ckp nak posa..ntah larat ke tak..anak2 sonok kite pun sonok gak..hehehe..

Thursday, July 28, 2011 3:28:00 PM

izan tak sedia apa2 pun kak..izan bg duit kat mak sana beli semua persiapan utk semua tu.sebab izan nk blk umah mak sebulan ni puasa sana,fasya pun tumpang sekolah sana sebulan.

tak dpt bygkan sorg2 sahur n berbuka sbb asben takde =(

apa2 pun,selamat menyambut ramadhan kakakku... =)

Thursday, July 28, 2011 3:37:00 PM

salam ramadhan cikmot =)

xder new entry..huhu..masih ade sickness lagi..huhu..no mood to make story mory...

Friday, July 29, 2011 1:05:00 AM

saya tak buat apa2 persiapan pun lagi. esok nak balik kampung. lepas tu baru tengok beli apa yang patut:)

Friday, July 29, 2011 10:10:00 AM

belum beli barang dapor tuk puasa padahal setiap bulan pun beli brg dapo gak cuma bulan puasa kan lain skit..menu berbuka pun nak yg spesel je dak..persiapan raya pun tak settle lagi semua blm ada baju raya hihihi..

Post a Comment