Friday, July 15, 2011

Sesekali Ku Rasa Teringin...Bang, Jom Balik Penang


adehh...tetiba pagi ni rasa nak makan char kuey teow la...tapi takmo yang ada dijual kat sini...cehh cam ngada² jek kan...ni leh dikategorikan mengidam ke apa...tapi rasa aku ok jek kut...huhuhu...aku mau char kuey teow yang dimasak oleh pak njang kie yang kedainya terletak kat bayan baru sana...memang terbaik la CKT beliau...sangat sedap...hingga menjilat pinggan dah...hahaha...sampai begitu sekali kan...

ingat lagi masa kenduri sedara mara hubby ritu, derang adalah jemput pak njang kie ni masak CKT ni secara live tuk seme tetamu yang datang...di samping kenyang makan nasi, leh ar makan CKT ni...tapi mak aih, ramai tul yang beratur semata nak makan CKT secara percuma kan...yelah, dah tu free...saper mau kasi...dan salah sorangnya adalah aku lah tu...hahaha...

so buat en somi yang terchenta...bila mau balik penang...kalu time pose nak balik, alamatnya waktu berbuka la baru pat makan...jom la jom la...ai polo...yu kata jek bila mau pulang ke sana...huhuhu...

jemput makan seme...eh jemput nengok gambar semua...

ishh, dah meleleh² teringin ni...kalu lambat lagi nak pat yang pak njang kie masak, aku beli kat pasar tani sana la...situ pun bleh tahan gak sedapnya...arghh...lapar...lapar...

eh babai la...

13 comments

Friday, July 15, 2011 9:53:00 AM

saya ade kedai kat dpn umah..mmg TERBAEK jugaaa

Friday, July 15, 2011 10:00:00 AM

perghh... time sejuk2 pas ujan nie kena CKT memang terbaikkk....

tp sy kureng ckit ngan CKT nie hehe.. tengok gambo jela :P

Friday, July 15, 2011 10:10:00 AM

kalau nak sedap, pegi ler kat CKT sungai dua tepi highway..saye selalu pi sana biler balik kg kedah...

Friday, July 15, 2011 10:11:00 AM

hmm husband sy suka ckt TP Sy llebih pada mee...hrp2 ngandung nnt x ngidam pelik2

Friday, July 15, 2011 10:11:00 AM

hmm husband sy suka ckt TP Sy llebih pada mee...hrp2 ngandung nnt x ngidam pelik2

Friday, July 15, 2011 10:14:00 AM

sedapnya... huhuh, tingin lg!

Friday, July 15, 2011 10:15:00 AM

waw best nye... kite sugest terbaik kat chaw ko tiaw mali kat tmn bunga raya near kolej tar setapak n kat bt caves opesite giant bt caves.. mmg terbaik


jom tgk blog sy br blaja http://suteracintaku.blogspot.com/

Friday, July 15, 2011 10:26:00 AM

sah ngidam ni
sbb ngade semacam kena blk penang nk mkn CKT
hahhaaa

Friday, July 15, 2011 10:27:00 AM

adoiii....saiko....saiko....
tetiba rasa nak carik char kuew tiawww..

Friday, July 15, 2011 10:28:00 AM

laki aku klu tau ni ...mesti meroyan nk jugak ...

panjang penggemar CKT ... dulu die blajar kat kepala batas ...mmg slalu die bantai ...


cni takdak yg sedap... utara punya mmg terbaik

Friday, July 15, 2011 11:22:00 AM

wow! ibu mengidam char kue tiau ke?

Friday, July 15, 2011 11:56:00 AM

adeh rindu juga
ckt sungai dua hehe

Friday, July 15, 2011 3:36:00 PM

saya anak beranak suka CKT singkatan CharKoeTeow..tp bukan senang nak dapat kedai yg betul2 sedap

Post a Comment