Monday, July 25, 2011

Tak Abis² Kisah Sal Durian


adehh...sangat kenyang hari ni...sangat murah rezeki la sejak nak menjelang ramadhan ni...ada jek orang jemput datang makan...ari ni salah sorang Capt kat sini wat makan durian kat umah dia...sebab isteri dia baru bawa pulang sebakul durian dari kampung di perak...so dia jemput kami datang makan durian kat rumah dia..memang tiap kali dia bawa balik durian ke sini, sure dia ajak kami² p makan...huhuhu...dalam waktu terdekat ni, berkali dah aku makan durian free...adehh...senak perut mak...

kami sampai awal...sampai jek ada lambakan durian kat sudut umah capt itu...betul² dari kampung...hehehe...

oleh kerana ada Capt MAS berkunjung ke opis tadi, so aku p dulu, aku tumpang dia...dulu dia ni secondment kat opis aku...skang dah pulang semula ke MAS sana... 

dah takde orang nak snap gambar aku, kerje aku amik gambar orang jelah...hehehe... 

fuhh, sangat meriah...kopek dan makan...sampai lah kenyang... 

aku kekenyangan dah sebab kali ni puas hati dapat makan durian ngan pulut cam member aku makan ni...memang kenyang sangatlah...hehehe... 

dah kenyang makan durian, beralih makan rambutan plak...tapi sebiji pun aku tak sentuh...sebab aku tak addict sangat pada rambutan... 

nengok mek ni, orang lain dah abis pulun durian, tapi dia lum sudah²...ni lagi hantu dari aku ni...hehehe... 

sekian, cerita makan durian aku pada kali ni...sok lusa puasa, dok dediam...jangan ada sesapa up gambar masakan...kang tertelan air liur mak...adehh...dugaan tul...

18 comments

Monday, July 25, 2011 2:31:00 PM

wahhh korg asek la mkn durian free...
org opis aku tak dak pun gitu ... besh nye opis ko kak ...

Monday, July 25, 2011 2:35:00 PM

wow...sedap nih....hehehe
xajak pun

Monday, July 25, 2011 2:37:00 PM

xabes2 lg mkn doyan?
seb baik aku agk kureng
suke suke la
tp xberapa
ehhe
klw akusuke
meroyan tgk gambo doyan selonggok tu

Monday, July 25, 2011 2:46:00 PM

bestnya sis
nak skit

Monday, July 25, 2011 3:01:00 PM

dah rezeki kan? tak pe makan banyak2, free tu.....hehe,

Monday, July 25, 2011 3:24:00 PM

mmg musim durian membahang sekarang ni...smpai ke sini kak bau tu huhuu

Monday, July 25, 2011 3:31:00 PM

hehehe... jgn terbersalin awal sudah... asyik duyan je...

Monday, July 25, 2011 3:44:00 PM

mujur buah durian ada lg 2 bji kt rumah tu..kalo tk meroyan jgk tgk ni..

Monday, July 25, 2011 3:49:00 PM

walaweeiihhh... tetibe rase macam nak carik duyan ar petang nih...nak makan sebelum masuk ramadan..;p

Monday, July 25, 2011 3:51:00 PM

untungnye......
aku beli yg RM10 je....tapi elok jugak...janji kepuasan kan

Monday, July 25, 2011 4:29:00 PM

sedapnye tgk buah durian tu, tapi akak tak leh mkn byk2, sakit kepala

Monday, July 25, 2011 4:30:00 PM

weii mek..mane aci boh gambo doyan jer.. gambo tuan umah nyer xder ker??? hahaha...

sebenarnye nak tgk gambo capt tu jer... yg mana satu ek

Monday, July 25, 2011 4:31:00 PM

aku time peknen kan iman mmg makan doyan xhengat pny
ingat kot dia xsuke la doyan
sekali dia pn antu doyan
pantang org makan sure ngendeng nk doyan
anak ko dlm peyot tu sure antu doyan gk lepas ni

Monday, July 25, 2011 4:32:00 PM

uiks citer durian lg...murah rezeki

Monday, July 25, 2011 4:58:00 PM

kalau makan pree memang laju je kita kan...hehe...

Monday, July 25, 2011 6:11:00 PM

nati kan entry durian kampung dari Perak juga dari ai nati. Hihi

Monday, July 25, 2011 7:04:00 PM

akak baju ijo tu semangat betoi, sungguh bewawasan memakan durian.. heee... best2 :))

Tuesday, July 26, 2011 12:15:00 PM

kalo aku ada, mesti aku join mek tudung pink tu kan...
P/s: lain kali ajak aku... (xmalu)

Post a Comment