Wednesday, July 27, 2011

Time Jualan Puspanita...Apa Selalu Aku Beli...


semalam ada jualan puspanita...kat perbadanan putrajaya...nun jauh di sana...di Presint 3...opis aku kat Presint 4...cam jauh jek kan..tapi kalu jalan kaki jauh gak la...sampai berpeluh mak...ishh...aku ni kan, sejak ngandung ni, memang suka tul berjalan...teringat masa ngandungkan dak irfan dulu...aku bersalin 20 mac 2009 time tu...tapi pada 16 mac tu, anak bos meninggal dunia sebab eksiden...gigih aku p melawat sampai ke kubur sana...banyak berjalan tul time tu...dah la jauh...kisahnya 3 hari kemudian aku turun darah...terus bersalinkan irfan...hehehe....

eh aku bukan nak citer sal pengalaman bersalin...tapi nak citer apa jek yang aku beli masa p jualan puspanita yang akan wujud tiap kali tibanya gaji...kalu tak kat perbadanan, kat MOA sana...tak pun kat NRE di sebelah ni...

semalam mak ke perbadanan sana...mak p sana ngan Mrs Fiza...puan fiza tu, mula² tak beli pepe...alih² mata dah berkenan ngan shawl yang berege RM10...dan² tu dia beli 2 helai terus...hehehe, pakainya bila tu kak...ke buat koleksi dulu...tak pun beli shawl dulu, baru beli kain pasang tuk dimatchkan kan...hahaha...

tapi kalu aku p jualan sana pung, menda aku cari selalunya baju tuk wat basahan si anak²...aku suka beli kat situ sebab regenya murah...kain pun berkualiti...aku bukannya branded mama (ibu) so takde hal punya...aler, anak² cepat membesar...beli yang mahal² pun bukan bleh pakai pai besar pun...ada pun yang mahal kalu aku beli tuk pakai raya...tu pun tak pernah la lebih RM20 sehelai...kalu dah lebih tu kira mahal dah...nak beli gak tunggu sale la...80% ke...hahaha...nengok, memang ibu pembajet kan aku ni...

ritu masa jualan yang lepas²...dapatlah aku beli sehelai baju tshirt tuk dak irfan...rege dalam RM8 sehelai...seperti yang 'mat' ni pakai...suka plak aku ngan baju belang² gini...ni kira baju yang dipakai tuk p taska pada waktu pagi la...kalu time balik, selalu aku kasi baju 'sangkut' (singlet/takde lengan) sebab irfan ni cepat berpeluh...pepagi jek kai baju tshirt gini...sebab sejuk kan...

dan baju tshirt ijau ni pun sama...tapi yang ni rege RM6 jek...ate tuk basahan kan...kain pun elok lagi...kena pandai pilih la kan...(perkara biasa pada setiap pagi...peluk cium kakak sebelum p taska..ate sorang ibu anto sorang abi yang anto kan...) 

dan semalam aku beli shawl jek 2 helai...sehelai berege RM6...hehehe, nengok, ari ni terus pakai tu...tak nyempat kan...aler shawl jek pung...pakai sebelum basuh takper...tapi kalu baju, haruslah basuh dulu...hehehe...

dan hari ni ada jualan lagi tapi kat MOA plak...ingat nak p kejap rehat kang...nak cari roti gebu (inti kaya/planta)...dulu masa aku mengandungkan dak irfan...aku suka makan...sebab tulah irfan jadi cam gitu kut...hahaha...takde kena mengena langsung kan...

oklah, mau setelkan keje...sok last keje...lepas tu mau bercuti sebelum ramadhan menjelma...daaa....happy viewing...

20 comments

Wednesday, July 27, 2011 10:34:00 AM

jom jom jom...

Wednesday, July 27, 2011 10:37:00 AM

kat ofis kita pun ada bazar dua hari ni..habis terbang RM

Wednesday, July 27, 2011 10:39:00 AM

cantik shawl ko..
murah lak tu

Wednesday, July 27, 2011 10:39:00 AM

smalam nampak bawak berbonjot-bonjot, takkan itu je publish.. mana lagi???

Wednesday, July 27, 2011 10:39:00 AM

Mcm best je....

Wednesday, July 27, 2011 10:41:00 AM

kan lawa shawl tu..ai dh tgk awl2 lg..igt nk kasi tau tp tgk tkde pon kt blkg..hahaha

*eh mmg nmpk mcm tk beli apa2 kn?dh beli pon kerongsang gedik 2 ketui..trus msuk lam beg..tu yg nmpk mcm tk beli apa apa..ekekekeke

Wednesday, July 27, 2011 10:43:00 AM

@.::Lynn::.
jom jom...nak p la ni...hehehe

@wardah @ fie shah
tulah tu...asal gaji jek dia adakan jualan...dah la kuasa membeli di tangan mak2 ni...hehehe

@Nana
memang shawl dah murah skang kan...

@MRS. K
hahaha, hok lelain aku beli nasi kerabu dan air weii...tak sempat nak snap aku dah makan...lapo gilak...

@Mommy Fara
memang la best...masa mengabiskan wang kut...

Wednesday, July 27, 2011 11:00:00 AM

hehe.. ada je agenda org ppuan ni kan... pantang ada org jual2...

Wednesday, July 27, 2011 11:01:00 AM

akak pon rajin gak beli tshirt murah2 gitu...
pakai wat basahan kt taska kan???

betul ke izan nak bg FM kat akak nih???? lahaiii... suker sgt2... tenkiu tau... nanti akak emel alamat k... mmmuuaahhhh utk izan... hahaha... dan dan kiss kan???? hehehe....

Wednesday, July 27, 2011 11:02:00 AM

shawl 10hengget..waaa murah tur..nak g jugakla..sampai bila jualan puspanita ni?..

Wednesday, July 27, 2011 11:04:00 AM

wei diorg ni pandai kan. time gaji je buat jualan. ceh.

besonye irfan. tetiba je nmpk cam dah dewasa. org nk dpt adik kan.

Wednesday, July 27, 2011 11:05:00 AM

akak..belikan shawl.. murahnya.. grrrr

Wednesday, July 27, 2011 11:32:00 AM

sama la cam eT..time ngandung nk jalan sana sini...huhu

Wednesday, July 27, 2011 12:37:00 PM

rindu kat jualan2 sane

Wednesday, July 27, 2011 1:38:00 PM

akak pun slalu belik time sale, boleh beli byk helai ckit

Wednesday, July 27, 2011 2:00:00 PM

kat sini x pernah ada jualan2 mcm nie :)

Wednesday, July 27, 2011 2:24:00 PM

bukan ibu yg pembajet la kak,tp ibu yg berbelanja secara berhemah...

bdk2 mmg cepat besar,izan ni pun baju kt pasar mlm yg rm5 selai tu pun rajin beli buat basahan anak2..sebab diorang pakai kejap je.hehe..lg tenat izan kan hehe..


akak posing la depan2..nak tgk depan2 plak... =D

Wednesday, July 27, 2011 2:31:00 PM

bess nye shopin..yer dak...seb bek bwk sikit pulus nyer...klu tak abisss laa..td cari jubah tuk mak...takdo saiz la..huhu

Wednesday, July 27, 2011 4:53:00 PM

lain kali ajak jugak la aku kak ... ni korg pegi korg2 je ...
kat opis aku nk mende tu le dok jual tak de mende lain boring

Thursday, July 28, 2011 4:16:00 AM

murahnya shawl. cantik lak tu. suka suka

by the way, salam kenal. saya follow:)

Post a Comment