Thursday, July 21, 2011

Untuk Bacaan Kaum Wanita Sahaja...Kaum Lelaki Sila Abaikan


ok...sejak aku mengandungi ni kan...aku perasan la sesuatu yang kerap berlaku terutama bila aku bersin...asal bersin jek aku akan terkencing...kadang nak solat pun jadi waswas...so nak selamat kenalah pakai sesuatu kan...nak pastikan diri sentiasa berada di dalam keadaan yang bersih...so aku trylah panty liner jenama POISE ni...eh ekseli pad pun ada...tapi kalu nak kai pad dalam keadaan ngandung skang ni, better pakai yang slim jelah...kang pakai yang biasa plak kan, jalan terkangkang plak...sebab nak menampung perut yang semakin memboyot...haihh...dah la skang asyik sakit bahagian peha jek ni...

ni poise yang aku katakan tu...alamak, gambar blur la plak...sebab aku nak point pada sesuatu...

dek kerana gambar yang ada tu blur...so aku gugel yang lain la...
ha, yang ni baru jelas...yang penting ada PERLINDUNGAN UNTUK LEMAH KAWALAN KENCING...cam aku ni...sob sob...
ishh, ni sebab faktor usia ke...asyik loose jek skang...asal bersin jek sure terkencing...arghh...memang makin lemah kawalan kencing aku skang...adehh....eh ke normal...sebab waktu anak sulung dan kedua takde plak rasa loose cam gini...ke camner...

hurmm...entahlah...

28 comments

Thursday, July 21, 2011 10:19:00 AM

ayung kompius sikit la kak..
poise nih xsama cam pad2 yg lain ker?

Thursday, July 21, 2011 10:23:00 AM

@AYuNG
hurmm...lebih kurang kut...cuma ni 2 kali serapan...

Thursday, July 21, 2011 10:28:00 AM

leh geng ngn mem aiza pengguna poise! hehehe

Thursday, July 21, 2011 10:33:00 AM

tp kalo peknen sure mcm nk terkencing slalu je..ok tk pki POISE tu?

Thursday, July 21, 2011 10:33:00 AM

poise ni elok.. mak saye pakai jugak.. almaklumlar dah tua2 n beranak pinak... saye teringat..saye pernah kehabesan pad..n dalam waktu terdesak..saye terpakse pakai mak saye nyer nih... hah.. tebaL giler..!! n susah saye nak basuh kendiannyer...!! sbb bende tu dibuat khas tuk lemah pengawalan kencing kan..so lain ar sikit ropenyer.. huhu

Thursday, July 21, 2011 10:34:00 AM

@MRS. K
geng poison ke weii...hahaha

Thursday, July 21, 2011 10:35:00 AM

@mama tisya
tapi kak, bukan cam nak terkencing...tapi kadang cam dah terkencing...haih...giler lemah kawalan kencing skang...sib baik tak basah sampai ke luar...adehhh

Thursday, July 21, 2011 10:35:00 AM

@aTy _faRed~
sebab tu saya pakai...sebab ada 2x serapan...sob sob...

Thursday, July 21, 2011 10:47:00 AM

ops...lelaki terbaca la cikmot..

Thursday, July 21, 2011 10:50:00 AM

ape aku baca ngan org ckp ...
semakin byk kite ngandung ... dan semakin usia meningkat ... pundi kencing mmg akan lemah...

Thursday, July 21, 2011 10:53:00 AM

ni lah poise nye ek.. lain ke dgn pad2 biasa tu

Thursday, July 21, 2011 10:54:00 AM

aku bawak suar dalam lebih... hhuhuhuhu

Thursday, July 21, 2011 10:55:00 AM

salam..
ermmm..singgah,baca
dan tersenyum saya..
:)

Thursday, July 21, 2011 11:01:00 AM

@H.J
ishh...kang dah larang tadi lelaki baca...bis ar pecah resia...hahaha

@eima
aku pun rasa gitu gak...tetambah usia aku yang makin dimamah usia ni...sob sob...

@MrS. F!zA
yup, yang ni la...ni ada 2 kali serapan...

Thursday, July 21, 2011 11:02:00 AM

@.::Lynn::.
nak pinjam satu, saiz tak sama plak weii...

@zulkbo
ishh...senyum ada makna ni...hahaha...

Thursday, July 21, 2011 11:03:00 AM

normal beb..aku ank ke3 pun mcm tu..klu bersin mmg sure akan telepas kat bwh..hehehehe..takpe pastu da ok..ms ngndg je sbb tekanan kat bwh kan..

Thursday, July 21, 2011 11:03:00 AM

ah ah..ayu pun pakai poise sbg pantyliner masa pregnat dulu..sgt ok...:-)

Thursday, July 21, 2011 11:05:00 AM

memang normal kite perempuan yg dah lepas bersalin n sewaktu mengandung alami masalah ni..sbb kandungan yg memboyot menekan pundi kencing so mmg mudah la bila muntah/batuk/bersin jd cam tu cuma ramai xnak ngaku je.bila dah bersalin pun ramai akan perasan akan hal ni..aritu tgk kat oprah,doctor Oz tu ckp mmg anatomi bhgn dlm jd berubah slps bersalin,pundi kencing mcm dh kebawah n mudah terkencing kesan dr pembawakan perut ms peknen dululaa..ade yg sajes buat senaman kegel utk menguatkan semula.boleh la google tuk dpatkan info yg lebih tepat.

Thursday, July 21, 2011 11:05:00 AM

br tau ler kak.. ingtkn pad biasa..

Thursday, July 21, 2011 11:06:00 AM

@umilia
harap lepas bis ngandung ni kembali normal ar plak...

@mummy_ayu
tulah tu, kenalah pakai...tak pakai, tak bersih, tak leh solat dah...alahaii...

Thursday, July 21, 2011 11:07:00 AM

hehehe...tu yg malas nak ngandung tu.. lemah situ lemah sini..macam2...

tak ngandung pon leh terkencing..apehal???..hehehe

Thursday, July 21, 2011 11:09:00 AM

@Cik Puan Nurul
wah...satu pendapat yg berinfo dari cik puan...mekasih...tapi memang betul la, asal bersin terutamanya memagn terkencing...kalu kat rumah tak pakai panty liner ke apa, sure kena tukar berkali2 la seluar dalam...adehh...macam2 hal la...

@mizzkechique
pad luar biasa ni..sok mengandung dan sistem kawalan kencing makin lemah silalah cari satu ok...hehehe

Thursday, July 21, 2011 11:28:00 AM

AKu masa ngandung anak kedua pon mcm tu gak, asal bersin jer nak terkencing & akan terkencing ☺☺☺. Pakai pad biasa jer.

Thursday, July 21, 2011 11:43:00 AM

Tak pernh lagi guna Poise. Sekarang guna intimate jer.

Thursday, July 21, 2011 11:44:00 AM

ada gak dgr masalah macam nie dr kawan2 yg ngandung
hehehhe
sory x tau nak komen pe, belum ada pengalaman
anyway sis, thanks atas info

Thursday, July 21, 2011 12:18:00 PM

sbb tu 'Mak Bidan' selalu pesan buat senaman kagel... bahasa lain senaman kemutan la... pastu nnt masa pantang jangan skip bertangas... tu pun utk bantu kecutkan rahim pastu ketatkan otot vagina... skrg pun bole buat kan senaman kemutan tu... duk diam-diam kat kerusi buat la... bukan org nampak pun... jgn tunggu sampai yg lemah tu jadi teruk... klu teruk nnt kena pakai 'ring' utk kawalan pundi kencing tu lagi susah... start senaman sekarang... ;p

Thursday, July 21, 2011 12:23:00 PM

adeihh..tak pulak mcm tu...masih dlm kawalan lg hehee...tak tau la akan dtg ni..!

tapi tang peha sakit tu mmg tak tahan kan...sakit peha sekali yang 'tuutt' pulak tu...terkangkang je jalan hahaa...

Thursday, July 21, 2011 3:37:00 PM

eh biar betik ko
bersin pon terkucil?
bahya ni

Post a Comment