Friday, July 22, 2011

Wishlist Yang Pertama Di Tahun 2011


owhh..dah lama tak buat hajat kan...hajat nak dapatkan sesuatu...tapi bukan dari orang lain punya...semenya kena dapatkan atas usaha sendiri..nak nak bila nengok payslip tadi, gaji pokok dah bertambah...eh siap ada backdated lagi...huhuhu...ini sudah bagus...so buat masa skang, aku ingat nak cari drawer pakaian kanak²...tapi cam berbelah bagi plak...sama ada nak cari drawer atau wardrobe...yang mana satu lagi fleksibel dan rege berpatutan...bukan apa, space yang ada kat rumah tu makin mengecil...rumah tumpangan aku skang bukannya besar mana pung...sebab tu tengah riki² dan masih mempertimbangkan yang mana satu lagi berpatutan...

semalam aku ada search kat internet sal drawer ni seme...ada gak yang cam berkenan kat hati aku ni...hok macam ni...comel jek kan...tapi kena cari yang kayu la..baru kukuh...tapi rasanya ni buatan dari kayu ni kan...eh ke ada yang pvc punya???
Gambar 1
yang cam ni pun cantik gak...tapi space yang ada cam kecik plak...takut tak muat nak isi baju hingga ke besar...hurmm...rugi plak kang...
Gambar 2 

yang cam ni pun ok...tapi kata mrs fiza tu kat entry dia tu, tak leh buh banyak baju...sebab nanti melendut...adeh...bistu camne ni...cam berkenan gak ngan drawer cam gini...yang ni kat ikea pun ada kan...
Gambar 3 
sebab apa aku nak cari drawer...sebab sajer nak wat kelainan...yang dok ada skang ada dua wadrobe tuk kanak² tuk MEREKA berdua tu...seperti gambar di bawah ni...

yang ni kakak punya wardrobe..masa memula beli aku pilih gambar minney mouse, sekali tokey kedai tu kata gambar tu dah abis stok...hok ada gambar dorami...aler hai...dorami pun dorami la...asal ada sudah...
yang ni tinggi sikit..sebab ada cermin dan drawer di bawahnya...banyak space la bleh simpan baju...

walaupun baju anak tak banyak mana...sebab sebahagian dah anto buh dalam almari kat kampung...senang bebila balik tak yah nak angkut banyak baju dah...huhuhu...

yang ni plak tuk si adik...gambar spiderman...asalnya ni lemari en hubby masa bujang dulu...so dah kawin kasi jelah kat anak sendiri...jimat disitu...yang ni rendah sikit dari yang atas tu...

dan baju si adik...

oleh kerana ianya rendah, so bleh ar letak tb kat atas dia...anak² layan tv sementara nak masuk tido...

kalu beli lagi satu, mang takde tempat dah nak letak...kena anto pulang sebahagian barang² yang ada ar kalu gini...kalu idak, memang sesak rumah sendiri..huhuhu...

so abang, camner???nak beli drawer ke wardrobe ni...sila sajeskan...yu yang kuarkan duit kan...hahaha...

sekian, wishlist akan terisi dari masa ke semasa...sekiranya perlu...

16 comments

Friday, July 22, 2011 10:29:00 AM

lawo lemari laki ko zaman bujang dlu! keke

Friday, July 22, 2011 10:32:00 AM

@MRS. K
hahaha, ayat perlian disitu...
ate bujang weii...so yang ni jek mampu time tu...hahaha

Friday, July 22, 2011 10:37:00 AM

beli lemari yng tinggi dh kurus. combine yg abg & adik baru ni.:)

Friday, July 22, 2011 11:09:00 AM

yg no.2 tu cantek..hehe

Friday, July 22, 2011 11:16:00 AM

hikhik tk sgka harris pkai lemari gitu..

Friday, July 22, 2011 11:18:00 AM

teringin gak nak carik lemari utk aqeef tp ntah bile nak beli. skang drawer plastik tu nak runtuh dah..haha

Friday, July 22, 2011 11:28:00 AM

sy ada gambo yg no 3 tu.. byk gak leh isi.. kalau wardobe ok gak.. leh isi banyak2 sekali

Friday, July 22, 2011 11:29:00 AM

bli lemari aje.....letak sebelah menyebelah ngan lemari yang telah ade...cantik

Friday, July 22, 2011 11:33:00 AM

kemasnya baju anak2 berlipat elok..kat umah kita bukannya tak berlipat tp sejak si kenit dah pandai bukak katup pilih baju yg dia nk pakai pepaham sendiri lak goner gaye ghupe hahahah letih woo asik melipat je last xdaya dah maknyaaa semputt..asal lipat elok sat lagi uwaaa xreti nak kata apa daa

Friday, July 22, 2011 11:33:00 AM

masyukk!!!
ape kata ko upgrade lemari depa jd yg big2 pny share2 la
jimat sket ruang kot

Friday, July 22, 2011 11:42:00 AM

mot... wardrobe Ikea tu leceh.. tak leh gantung baju... klu nak beli..beli yang tinggi tu.. leh gantung n lipat sekali mot... akak ada beli seketoi... elok plak tak melendut..takat baju budak2 apalah sangat...ok je....

Friday, July 22, 2011 12:19:00 PM

gile besh dpt backdated dr tahun lepas nye..... mau riban2 ....


pesal la diorg pun tak tunaikan permintaan aku dulu wat gitu ..menci

Friday, July 22, 2011 1:02:00 PM

Nak beli perabot kena tengok banyak mender kan.. ruang.. kegunaan dan keserasian warna.. semoga tercapai lah apa yg dihajatkan..

Friday, July 22, 2011 2:10:00 PM

anak akak pakai drawer gambar 3... ye Ikea punya... dulu beli drawer je... pastu beli satu lagi set almari dia utk gantung baju...

kalau takat nak letak baju baby... akak rasa drawer tu mmg dah ok je... cuma nnt bila dia besar umur 5-6 thn kena ada almari lain la utk storage...

kalau nak jimat ruang cari almari macam 'kakak' punya la... ni lagi praktikal... ;p

Saturday, July 23, 2011 10:04:00 PM

elok je tersusun baju anak akak.kalau anak izan,seminggu baper kali kena lipat smula sbb kalau lmbt sikit je amikkan diorang baju,dah jd tsunami dlm lemari tu huhu...

akak minat kaler putih ek? =D

Sunday, July 24, 2011 3:17:00 PM

tuh la tuh..cayala taste haris masa bujanng..hehe..wey lawo la yg drawer putis2 tuh..nmpak class gitew..tp aku pun beli yg almari cam kakak hanan gak buat kak pia...senang skit n nmpk cute mute...

Post a Comment