Thursday, August 25, 2011

Aku Redha...Memang Ianya Bukan Rezeki Aku Untuk Tahun Ini..Mood...Terkilan


salam tengahari...huhuhu...tetiba aku jadi bz pagi ni...bos kasi kerja tak putus²...sib baik masih dalam kawalan...wat secara profesional...tanpa melupakan belog...hahaha...pro gitu...yelah, hari ni hari terakhir bos keje sebelum raya kan...jumpa dia balik pun selepas 11 Sept ni...lama tu...

ok, berbalik pada tajuk...korang ingat tak kat entry citer sal KEK LAPIS ritu...hurmm...nak dijadikan citer...semalam aku pulang agak awal...dan petang semalam bos baru pulang dari Miri sana...opismate yang amik dia kat KLIA...so bos menyinggah la kat opis...before tu aku dah pesan kat dia, yang ada hamper raya dalam bilik dia...ada lebih kurang dalam 5 buah (betul ke penjodoh bilangan yang aku guna ni...belasah sudah) rasanya...dari syarikat lain²...pastu bos pun citer...semalam ada 2 paper bag yang berisi kek lapis atas meja ko zan...dari Datuk H...aku dah agak dah...sure satu tuk aku...kan aku pernah citer kat entry sebelum ni yang tiap² tahun Datuk H akan kasi kek lapis kan...kata bos satu tuk ko kut...aku pun jawablah, memang satu tuk saya...sebab sebelum ni memang Datuk H akan kasi kat aku...lagi pulak kata member aku, penghantar hamper tu suh kasi kat aku satu beg...dan maybe bos tak perasan kut sebab takde tertera nama aku...tapi yang sedihnya kan...bos kasi hok bahagian aku tu kat opismate yang pikap dia kat KLIA semalam...bila aku nengok mana officer yang dapat, yang belum membawa balik kek tu...rupanya ada 5 ketul tau kek lapis dalam beg tu...sama seperti tahun sudah...

huwaa...dengan tetiba aku jadi sedih...sebak...dan terkilan...tapi think positif la...ianya bukan rezeki aku tahun ni...kalu korang sedang mengandung...korang berharapkann sesuatu...korang tentu perasaan apa yang aku rasa kan...tapi tulah...aku sedapkan hati sendiri...ianya bukan milik aku kan...takpelah...aku akur...

bila bos nengok rupa aku yang cam sedih...dan dia pun rasa serba salah...bos pun suh aku amik salah satu hamper yang ada kat dalam bilik dia tu...dan dia kasi yang ni...hurmm...dalam nak tak nak, aku amik jugaklah...sebagai pengubat luka...apa isi dalam, aku tak tau...nantilah aku kobek...

ekseli, ritu mak pernah tanya...tahun ni takde ke kek lapis...yelah, kat jengka mana nak cari kan...kalu ada pun nak beli mahai...sob sob...so mak, tahun ni takdelah kek lapis cam tahun sudah...huhuhu...ti ar, bila kakde ada wang lebih, kakde borong tuk mak...huhuhu....

notadijariku: terlepas satu rezeki, rezeki lain datang bertandang...so marilah kita berfikiran positif...hehehe...

19 comments

Thursday, August 25, 2011 1:12:00 PM

ala sian sis kan
x ada rezeki sis la tue
x pe la sis
jgn lupa dtg umah ya

Thursday, August 25, 2011 1:38:00 PM

x pe laa... da bukan rezeki kite kan?.... nak wat camner??.... mungkin akan ade rezeki lain kan?.. sape tau?

Thursday, August 25, 2011 1:48:00 PM

xde rezeki la tu wei..
jgn sedey2 la..
klw ko nak pas raya aku kirim kt kwn blk sarawak nak ke

Thursday, August 25, 2011 1:58:00 PM

takmo seday2 la... kita kan nak raya kan.... be happy :)

Thursday, August 25, 2011 1:58:00 PM

Laaaaa...siannya, sedih lah plak aku baca. Tak der rejeki lah tu. Rejeki lain yg dtg.

Thursday, August 25, 2011 2:04:00 PM

@Anum
uikss...anum, camner nak datang umah kalu tak kasi no phone or alamat...segan ler kalu main redah jek...bangau parit tu luas gak...hehehe...

@RinnAzrinah
tulah tu...ada gak rezeki lain datang menyinggah tadi

@Nana
aler, aku nak makan masa raya kak, bukan pas raya...huhuhu...

@deno
tengah hepi la ni...sebab ada orang kasi kuih raya dan wit raya tadi...

@fiza
aler, aku lagi sedih weii...sob sob...

Thursday, August 25, 2011 2:10:00 PM

alorr...ciannya mak buyung ni.. xpe, ada rezeki lain kan..

Thursday, August 25, 2011 2:15:00 PM

olorrr... ilek izan...
jgn sedeyyyy...
mana tau kt dlm hamper tuh lagi gempak isinya...
think +ve... heheh..

Thursday, August 25, 2011 2:34:00 PM

jgn sedih...mmg bukan rezki taun ni tp dpt rezki lain kan

Thursday, August 25, 2011 2:40:00 PM

bukan rezeki izan..takpelah hamper tu pun lawa mesti isi dlm tu pun lawa :)

Thursday, August 25, 2011 2:44:00 PM

ala kesiannya mak buyong nih..takpe,Insyaalah adala reski lain ibu ngandung tuh..haa..tu kan dapat hamper bos bg...tu pon reski jugakkan...

Thursday, August 25, 2011 2:54:00 PM

kesiannya cik mot.. lepas raya esok order je terus dengan dayang salhah tu.. diorang terus poskan.. setakat satu kek pun boleh..

Thursday, August 25, 2011 3:06:00 PM

takpe.. rezeki ko kat lain weh

Thursday, August 25, 2011 3:18:00 PM

duit raya dh byk tu..leh back up hbis dh duit myk tol semua..hikhik

Thursday, August 25, 2011 3:28:00 PM

baik tul bos ko ek..takpela..takde rezki..tp nnti klu baby ko asik meleleh air liur je tu maknanye nak mkn kek lapis la tu..kenela ko cr gak nnti.hehehehe..

Thursday, August 25, 2011 3:30:00 PM

@mizzkechique
tunggu dik tina kasi wit raya ar kalu gini..hehehe

@Zue AnnaLeeya
hehehe...tengah positip la ni kak...cheer up...selamat hari raya kak zue...

@Lina
tak sedih dah...tengah hepi ni...sebab dapat rezeki lain tadi..

@mamyharraz
tak taulah apa ada lam hamper tu...lum kobek2 lagi..

@mama tims
alhamdulillah kak

@Rozita
aler, pas raya dah basi ar..ni nak makan time raya...sob sob...

@MRS. K
rezeki ikut mana plak ni weii...

@MrS. F!zA
huhuhu...pas raya dok nganga..wit abis joli time raya..owhh...tidak!!!

Thursday, August 25, 2011 3:54:00 PM

alahai kesiannya...jgn kmpunan lak ye kak....kt giant pun ada jual rasanya...murah2 je...tp op kos la xsama mcm kek srwk... =)

Thursday, August 25, 2011 10:17:00 PM

ala.. cian cikmot.. sabar eh.. g beli seketul cikmot.. nanti kempunan plak.. selamat ari raya cikmot

Thursday, August 25, 2011 11:47:00 PM

Dtg la amik hamper kompeni penuh dalam kete aku tu sebelum esok aku bagi kat staf-staf yg berkerja di hari raya.

Post a Comment