Wednesday, August 3, 2011

Merubat Hati Yang Lara Ke Sogo Scard...Sob..Sob


ok, dek kerana plan ke langkawi tak menjadi...eh aku pun citer ek naper tak jadi...nanti² la...mud belum mari nak citer sal tu...skang mud citer menda lain lagi ada dari citer pasal tu...huhuhu...so sebab tak jadi ke langkawi...terus hubby ajak ke sogo...kebetulan ritu ada Sogo Card Sale kan...tanpa fikir panjang, aku terus mengiyakan....ceh...kalu aku pikir lagi panjang...sure aku tak hingin p punya...sesakan diri sendiri jek tau...huhu....

dari lcct tu, terus gerak ke kl...parking kete kat upis hubby...sebab dah tau sure jammed punya...dan naik lrt ke sana...dari pudu berhenti kat stesen BANDARAYA...tapi mak aihh...ramai giler manusia weii...sesak napas aku dibuatnya...aku ni plak cam tak sedar diri yang badan sedang berdua ni...arghh...kalu sal suping baju anak²...aku memang mudah lupa...hahaha....

sampai jek nengok²...sogo dah sesak...huwaaa...tahu tadi memang tak p la...dah la bawa anak² kan...yelah, nak tinggal kat taska, sian lak kat mereka...sebab mesti mereka dah set kat mind yang ritu nak p bercuti...tapi tulah...seme yang berlaku ada hikmahnya...sampai sogo terus ke tingkat 4...tujuan utama ke bahagian kanak² la...tak banyak hasil tangkapan yang berjaya aku dapatkan...ada pun tu pun main amik mana yang sempat jek...tu baru nak memilih barang...lum lagi masa nak membayar...time bayar lagi azab...rasa aku lebih kurang dalam sejam gak la aku beratur..adeh...nyesal pun ada tau....tapi nengok rege yang murah aku gagahkan diri...

so nilah hasil supingan ari tu...tak banyak mana pun...sebab amik mana yang sempat jek...
aneh kan, banyak tul baju gegirl...aku ni pun satu....tau ar scan girl...tapi kuasa Allah kita tak tau...tetiba kuar boy...nampaknya adalah baju bajan kat bawah ni aku wat sedekah amal jariah...huhuhu...rezekilah kalu sesapa yang dapat...huhuhu....

oleh kerana tak puas hati sebab tak pat beli baju raya tuk anak²...esoknya aku ajak hubby ke jusco sana...ha, kat situ lagi puashati sebab dapatlah 3-4 helai tshirt tuk setiap seorang...jadilah kan...tuk pakai raya ni...so baju tuk anak² seme dah setel...tunggu nak li jubah tuk omak, tshirt tuk apak...sandal tuk omak...dan lelain yang dirasakan perlu...

notadijariku: owhh bestlah apaknya raya tahun ni dapat kai sandal mahal...cap dr. cadin lagi tu...hehehe...semangat nak raya sungguh...ngalahkan budak² plak...heheh....

19 comments

Wednesday, August 03, 2011 10:23:00 AM

xberbaju raya lagi kiteorg ank beranak xtau bila nak pi tgk kat pkns bangi tu lawo2 belaka kalo nk beli elok beli awal kang xde saiz huhu..ni duk nk ushar baju kebaya tuk toddler maana eh ade jual

Wednesday, August 03, 2011 10:25:00 AM

@Cik Puan Nurul
hurmm...rasa kat pasar malam ada jual...wahh qaseh nak kai kebaya raya tahun ni ye...hehehe...sure comel...

Wednesday, August 03, 2011 10:28:00 AM

dh tahu psl citer tu..hihihi..ouh p sana trus..mmg mengubat hati yg lara sgguh.. puas hati soping kt sogo dpt jeans idaman utk anak..tp sygnya baju susah kemain nak dpt..

Wednesday, August 03, 2011 10:30:00 AM

@MrS. F!zA
hehehe, jeans idaman tuk anak semenya beli kat jj...cap bb kiko, anakku seme...sib baik ada less time tu...beli yang 3 quarter jek, sebab irfan nampak canggung kalu kai suar panjang...hahaha...

Wednesday, August 03, 2011 10:34:00 AM

x soping pun lg baju raya aqeef.. bile la nak g ni..

Wednesday, August 03, 2011 10:36:00 AM

@ummiaqeef
hurmm...take your time...banyak masa lagi ni...

Wednesday, August 03, 2011 10:52:00 AM

soping itu adalah terapi yg paling mujarab utk wanita yg tgh berduka lara.... cewahhhhh... hahaha...

ader gak baca kt blog nana semlm ckp izan terlepas flight erk... xde rzki izan gi langkawi... ader hikmah seme tuh... izan bulih supinggggg....

Wednesday, August 03, 2011 10:53:00 AM

mmg tk lalu soping kt sogo time member's day...jcard jugak tetap dihati..tp gigih gk la mot p sana ye ngan ank2 lg...

Wednesday, August 03, 2011 10:57:00 AM

zan,
akak pun gi hari jumaat tu. naik keta dgn member. jammed giler!! smp KL kul 11am++. manusia dh penuh sogo, tp masuk gak. berebut2 memilih, dh dapat, Q nk bayor amik ko,2 jam occay! beli pun x byk mana, dlm RM100++ jer suma bju2 anak jer. perghh! serik den nk pi lagi..huhuuuuuu

tabik spring la kat ko dlm berbadan 2 pun gagah terjah Sogo..

Wednesday, August 03, 2011 11:07:00 AM

@Zue AnnaLeeya
suping kan terapi yang bagus kak...hahaha...abis duit den...sob sob...

@mama tisya
ye ye...jcard tetap no 1 dihati ini...hehehe...

@IbuHanna
akak patut tukar dah nama ni...tak sajak dah jadi ibu hanna sejak ada syahmi sekali...
tulah kak, rasa cam tak waras jek saya leh p suping kat sogok time berbadan dua gini...bila fikir balik cam eh betul ke ni...hahaha

Wednesday, August 03, 2011 11:34:00 AM

hehehe xpe..
terubat sket ari kan
dapat soping

Wednesday, August 03, 2011 11:45:00 AM

wahhh gi sogo aku cam tak mampu pegi je ... tp tatau la ...

nk tgu gak entry ke langkawi tak jd tu

Wednesday, August 03, 2011 12:03:00 PM

La...tak jadi g langkawi?

Lom g shopping g...

=(

Wednesday, August 03, 2011 12:53:00 PM

hikhik.. kak beli gak ker baju raye??? saya nanti nak pakai kain batik je dgn baju kelawar time raye.. baju sume tak muat.. sob..sob... pewot beso terlebih daaa

Wednesday, August 03, 2011 2:07:00 PM

pesal kita tak jumpa

Wednesday, August 03, 2011 2:38:00 PM

akak dpt gak pamphlet sogo sale tu, tapi jauh nak pegi pun...geram tgk gambar2 dlm pamphlet tu. kami pegi penang aje shopping baju raya anak2

Wednesday, August 03, 2011 3:56:00 PM

Ko gi hari apa CM? AKu gi hari sabtu malam org masih ramai nak mamp**. Dapat sambar beberapa helai jer. Pening pala. Tobat ah tak nak gi lagi klo ada members day sale nih.

Wednesday, August 03, 2011 8:27:00 PM

gagah da sabarnya akak Q nak bayar ek...takpe2,akak kuat n baby pun tolong mummy kan =)

izan pergi ari tu masa blk kl sogo time tu pun dah ramai org huhu ni plak time sale member camni huhu

Wednesday, August 03, 2011 11:47:00 PM

tu dia.skali rembat,.

Post a Comment