Friday, August 19, 2011

Forest Timber...Dan Aku Terpedaya Jua Akhirnya


ok...selamat petang...korang tak kemana ke???aku baru pulang dari Alamanda...jalan² ngan 3 stujes...hehehe...hajat dihati nak riki² handbag tuk lenjan raya..cehh...lenjan tu...yelah skang kan p keje aku dok pakai beg cam sling beg...so tak sesuai tuk dibawa beraya...kecik...nak buh pampers anak² pun dok muat..alasang kan...ekseli mang niat nak beli handbag baru...leh pakai raya, dan leh pakai p keje...aku ni jarang tukar handbag ni...yelah dok mampu...nak kai coach ke, prada ke, guess ke, sembonia ke...yang aku mampu hanya cap FOREST TIMBER...tu pun bila less dapatlah rege mampu milik...kalu takde less jangan harap aku nak pandang....masih rege ratusan ringgit tau...ishh...takmo la mak...

so tadi p terjah kat Parkson, Alamanda tu...memula p nengok kat bahagian Forest Timber tu...tapi cam takde less...sekali salesgirl dia kata...kat bahagian tengah sebelah baju budak tu FT ada wat sale kak....less dari 50% hingga 70%...so zass...terus p sana...memang betul pung...masa kami sampai tu tak ramai lagi orang tau....aku dah tak pandang cap lain dah... :p

ok, handbag yang less 70%...

yang less 50% pun ada tau...

ada model beg yang tak berbayar...

aku dah mula rambang mata...terus mencari mana handbag yang sesuai...ada mamarazzi dok snap gambar aku tanpa sedar ni ha....seme handbag aku cuba....rege selepas less adalah dalam RM53 gitu...eh mampu milik la...selalu aku beli dalam RM89.95 gak lepas diskaun... 

cuba dan cuba lagi...nengok mana yang sesuai...dan leh muat dengan muatan yang aku berkira² nak isi nanti... 

sekali nengok dah makin ramai orang datang...ate jumaat kan...hari jumaat, hari membeli belah sedunia buat kaum mak kan...huhuhu... 

dan aku masih terus mencari cari yang mana satu sesuai... 

nengok tu sekali 2 beg aku cuba tuu...hahaha....semangat semangat.... 

misi aku mencari beg yang bertali satu jek...dua tali aku tak minat sebab bahu aku ni jenis 'leseh'...kalu kai beg yang ada dua tali, satu tali akan mudah jatuh ke bawah.... 

nengok ni plak...sekali 3 beg aku cuba...cam tamak jek kan... 

dan terus mencuba lagi...ada 2 beg yang aku berkenan...tapi over bajet la plak...aku mau satu jek...hehehe.... 

dan kat depan ada jualan penghabisan stok purse forest timber...sebiji berharga RM9.90 seperti dibawah...aku tak tipu punya...kalu orang yang high taste sure tak pandang pun cap FT ni...aku dari dulu mang minat kat capt FT ni...aku kan golongan sederhana...mahal² dok mampu....tunggulah kalu ada orang sudi adiahkan cap prada...hahaha...nak jugak tuuu....

nengok punyalah ramai yang dok memilih purse tuk dibeli...ada yang siap borong tuk mak, adik badik seme sempena raya ni...hehehe.... 

dan opismate yang hepi...sebab dapat purse baru kan...katanya ada orang belanja...huhuhu...

dan nilah beg yang aku berkenan tu...

simple jek..takdelah up to date cam orang lain...aku amik mana yang berkenan jek..orang nak kata old skul pun tak kisah...aku yang pakai...hahaha.... 

dan ni beg p keje yang aku kai skang...leh wat sling beg jugak ni...senang kalu nak travel jejauh...sling jek sebagai langkah keselamatan... 

satu masa dulu aku pernah guna beg ni gak...masih in good condition dalam gobok lemari kat opis aku ni...kadang² aku tukar2 gak...beg ni lama gak aku beli...tapi tak ingat tahun bila...yang pasti semenya cap Forest Timber.... 

suka tul aku bila FT wat sale gini...tapi yang tak sukanya aku rambang mata nak memilih tau...adehh...rasa seme cam cantik...sebab rege mampu milik kan...hahaha....

notadijariku: eh aku beli gak seketul purse tuk adik kat kampung...aku kan kakak yang penyayang...cehh...nk jugak tu....

sekian, citer tuk hari ni....aku lemau...sakit perut...

20 comments

Friday, August 19, 2011 2:31:00 PM

amboi2, abis rembat sume ye... mmg dh agak rembat hand beg ... ai pun lum rembat apa2 lg ni huhuhu

Friday, August 19, 2011 2:32:00 PM

banyak less eh kat sana? bestnya shopping!!!

Friday, August 19, 2011 2:33:00 PM

patot la tetiba diam kat YM ahaha..

sakan kak shopping! best kalau ada geng yg satu kepala...cantik gak beg tu..nak try tgk2 parkson sini gaks.buat koleksi hihi

Friday, August 19, 2011 2:48:00 PM

menyoping gak td... dlm nak x nak beli tuh... terbeli gak... kene plak ade sale... baju rege 99 hengget bleh dpt 29.97 sen gitu.... gile babas punye blanje....

Friday, August 19, 2011 2:57:00 PM

adeh akak, ni yg parkinson ni.. xpe, mlm kang pas buka nk serang parkson alamanda.. hehe

Friday, August 19, 2011 2:57:00 PM

kty pun beli FT..je..purse pun kty beli yg FT rm9.90..

itu je yg kty mampu beli..janji ori..ye dak..hahahhahha

Friday, August 19, 2011 3:03:00 PM

hihihihi baru mggu lps ai sambar 1 utk wan di kpg..

Friday, August 19, 2011 3:09:00 PM

aku plak jenis tak pandang handbag..seb baik .. mampu milik ke tak mampu milik jrg beno aku pi belek2...

beli pakai sampai lunyai dah sampai masa br tukar...hahahha

Friday, August 19, 2011 3:16:00 PM

eh x jumpa pun td..hehe..kite masuk parkson gak sekejap..

kak, pipc no 6 tu kan yg pompuan2 kat blakang tu org mot tu..huhu..patut cam kenai..ekekeke..

Friday, August 19, 2011 3:18:00 PM

Peh! Semua org dok cite shopping! Sy tak shopping g nie! Uwaaa!

Friday, August 19, 2011 3:21:00 PM

dah 5 thn pakai handbag sacha ni tahan..sana sini jualan murah...

Friday, August 19, 2011 3:24:00 PM

cantikkkkkkk

Friday, August 19, 2011 3:31:00 PM

aku beli henbeg cap avon jek.. harga RM12. muahahaah

Friday, August 19, 2011 3:33:00 PM

akak pon mcm izan gak...
pakai purse dan henbeg yg mampu milik...
yg pnting yg ori...
nak pakai LV, guess, prada dan yg sewaktu dgnnya tuh, tggu jadik jutawan dulula.. hahahaha....

Friday, August 19, 2011 4:21:00 PM

thanks for the info...
ni yg rasa nak pi serang parkson ni mlm kang...

Friday, August 19, 2011 7:37:00 PM

sama la kita...rasanya dua kali je kot ct beli henbeg yang harga ratus..yg len semua beli time less tinggai la puluh-puluh ja... pastu slalu keler itam sbb bleh masuk ngan semua kaler baju...

Friday, August 19, 2011 8:30:00 PM

kak.. aih.. org pn da minat forest timber daa hehe

Friday, August 19, 2011 9:18:00 PM

hehe..

ena pun pakai gak FT ni izan.. selesa juga kan.. yg penting kita tak la pakai prada celup kan.. opssss!!!

Saturday, August 20, 2011 12:26:00 AM

aritu sale kat sogo tu...pun murah2...lepas diskaun, diskaun lagi...2 kali diskaun tuk sogo's member

Monday, August 22, 2011 10:20:00 AM

Dah beli purse FT tuh..
akhirnya anak dara plak minat..
langsung bagi kat dia buh duit raya nnti..haha..
ala..kata RM9.90..bagi jer..

Post a Comment