Tuesday, August 16, 2011

Jangan Makan Petai, Kalu Ada Pregnancy Check Up Pada Esoknya


ok, pesanan buat diri sendiri jugak ni...aku suka makan petai...sama ada wat ulam, atau dimasak dengan sambal ikan bilis...bukan apa, teringat pada satu kes masa aku memula nak bukak buku dulu...sanggup aku postphone nak buka buku merah tu sebab aku makan petai pada hari tu...gini citernya, sepatutnya ari tu aku niat nak p klinik sebab nak buka buku merah tuk pregnancy check up ni kan...tapi hasrat dengan sendirinya terbatal kerana termakan petai pada hari sebelumnya....haih, takmo aku tanggung risiko malu...terutama bila nak cek warna air kencing...sure bau semerbak nanti...kang ada yang kena perli dengan nurse tu kang...hahaha...

tapi semalam teringin nak makan sambal ikan bilis berpetai...sib baik monthly check up minggu depan...so gigihlah mak masak kan...dan nilah hasilnya...makan dengan nasi panas...

dan semalam gak ada wat ikan bakar...dah hampir kehabisan idea dah nak wat per ngan ikan tu...so bakar jelah...kurangkan lemak dalam badan...cehh...lemak dah makin beraja dah ni...

dan tetiba hubby rekues nak makan masak lemak ikan masin (kurau) bersama nenas...gigih mak p pasar beli nenas...sekali nenas madu la...manis berdesing kata en somi...sib baik aku tak tambah gula or garam...kalu idak...tak tau lah gimana rasanya...

ari ni???tah, takmo la pikir nak masak apa...balik kang, masak jek apa yang ada...janji kenyang time berbuka sudah...hurmm....bleh la kan...

notadijariku: tetiba teringin minum air tebu...abam...belikan air tebu balik kang bleh???

15 comments

Tuesday, August 16, 2011 2:28:00 PM

sedap tuh sambal bilis petai...
pastuh harum semerbak ka tandas... hahaha...

akak baru jer semlm berbuka dgn air tebu...

Tuesday, August 16, 2011 2:38:00 PM

smlm sy buat sambal bilis jugakk. mak aii. ada lagi sikit tuh.lapo perut ni..haha

Tuesday, August 16, 2011 2:44:00 PM

sis sedapnya masak lemak nenas..
my fav tue

Tuesday, August 16, 2011 2:46:00 PM

kak! x tahan tgk sambal bilis petai tu...xleh tgk lelama, bahaya!! uwaaa!!

Tuesday, August 16, 2011 2:46:00 PM

hahaha... nasib x makan petai...

Tuesday, August 16, 2011 2:47:00 PM

balik kang harus cari petai ni..

Tuesday, August 16, 2011 2:54:00 PM

Peh! Petai! Sedap!

Tuesday, August 16, 2011 3:02:00 PM

mak ai!! lauk 1st ngan last tu mmg peberet arr.. petai mahal lagi la plak time nie. arap2 balik kg sok, stok petai ada kat umh.hehehe.

Tuesday, August 16, 2011 3:03:00 PM

lama dah tak mkn petai .. beshnye ... sambal ikan bilis petai tu ...

hari ni tak mo la memasak .. bdn lemau sgt la kak ...sbb smlm sakit pinggang sudah ...

kak ko check minggu depan hari pe ek ... aku pun sama jugak ... tp dulu kan kite sama setiap khamis ...

Tuesday, August 16, 2011 3:06:00 PM

xpenah makan petai

Tuesday, August 16, 2011 3:28:00 PM

kih3,lawak weh..kencing bau petai,hahaha

Tuesday, August 16, 2011 3:55:00 PM

rajin hg masak izan..dok sarat2 pun naaa..tabik spring..
wey tui2..mmg la aroma petai leh menikam kelebu.hahah..fyi..my peberet adalah petai gak cam hg..mmg appetizer yg sngt besttt..

Tuesday, August 16, 2011 4:08:00 PM

seb bek mmg sejak azali xmkn petai.. fuhhh.. hehe

Tuesday, August 16, 2011 4:25:00 PM

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa telan air liuq akak tau ... mencik ..
tang sambal tumis petai tuu x menahan huhuhuh .. sepanjang pose nie x cuba masak layie huhuh

Tuesday, August 16, 2011 7:08:00 PM

hehe..

rajin betul izan masak.. kalo ena la ari2 kijer ni memg masak 2 jenis lauk jekk.. tu pun kalo nak makan nasi la.. kalo tak belasah je la.. mee goreng la.. mee hailam la.. mee kungfu la.. tak abis2 ngan mee.. haishhh.. kena tukar menu ni..

Post a Comment