Thursday, August 18, 2011

JCard Day, Jusco Mahkota CHERAS...Bila Si Suami Membeli Belah...


tadi, sms ngan en somi...tanya dia bila nak bawa p berbuka di luar...sekali dia kata esok lah...ha...kecik tapak tangan, padang golf mak tadahkan...sangat suka sangat suka...dah nak penghujung ramadhan ni, makin malas mak nak masak seme kan...sesekali mau ajak dia berbuka diluar...ni kira kali pertama la...dan cam biasa, restoran pilihan adalah Restoran Cempaka Rimba di PKNS bangi sana...dah siap book meja dah...order pun dah dibuat...ok...setel tuk satu hari...

pastu tanya en somi lokasi dia berada...sekali dia kata dia kat jusco mahkota cheras...cehh...ada jcard rupanya kat sana...kata en somi lagi, bawak 2 dak opis dia p sana...ok...dah alang² dia p sana...aku suh la dia riki² kasut tuk anak²...sesambil tu sila mms gambar tuk tatapan aku la kan...nak gak nengok...ate, saper suh p tak ajak kan...sob sob...

memula hubby mms gambar dibawah ni...saiz 22...kasut tuk dik irfan...ada sale 50%...kalu tak salah cap Royale Baby...ok...aku dah kenan kaler oreng atau hijau...sekali hubby kata ijau dah bis stok...ok, oreng jadi pilihan...kata hubby rege asal RM36.90...so lepas less jadi RM18.90...

pastu hubby mms gambar ni plak..kata dia sesuai tak tuk mat kami tu pakai ngan baju melayu...owhh aku cam dah berkenan ngan sandal yang atas...so rejek terus...hahaha... 

pastu lagi...di mms gambar kasut tuk kakak plak...eh sandal...suh aku pilih hok mana satu...
aku rasa, sandal di bawah ni dah pernah aku beli sebelum ni...so suh hubby cari hok lain...
tetiba hubby msg bitau dia dah pening nak pilih yang mana satu...aku pun suh cari jugak² la...bukan per, kecik ati mek tu kang...bila dibeli sandal tuk si adiknya jek...sure majuk...adehh...anak² kan..paham² jelah...kena sama rata..takde pilih kasih punya... 

cari punya cari...hubby mms gambar ni plak...ada gambar princess...rege dalam RM18 jugak...aku setuju jelah...janji ada gambar princess yang menjadi kesukaan dia...sure menyengih la dia bila dapat sandal baru...kadang² hati anak² ni kena 'beli' jugak kan... 

tak lama kendian, hubby tanya lagi...nak tak baju preknen yang leh dipakai time raya nanti...nak wat tuk pakai pada waktu petang...takkan sepanjang hari berjubah kan...hehehe...eh cam orang ngantuk disorongkan bantal lak...cepat² aku balas nak...
kata hubby rege asal RM59.90 tapi less dapatlah RM17 lebih...cap Scarlet...owhh, cap kegemaran aku...hehehe...menyengih aku skang...memang nak cari baju ngandung pun...leh kai raya, kai p keje lagi 2 bulan ni...hehehe....
dan ni gambar yang hubby mms...kata dia lawa..lawa di mata dia...aku no hal...dah murah, why not amik satu kan...kalu rege asal tu, aku amik letak amik letak...sudahnya tak amik terus...hehehe...mahai....

ingat nak suh hubby mms gambar maternity underwear plak..tapi kang dia segan kang...saper susah...hahaha...pepun mekasih bang...lebiu so much la...dan dan jek kan...cehh....dasar la mak ni...hahaha....

notadijariku: sib baik jcard kan...kalu idak...mang aku tak suh hubby beli pepe pun...

22 comments

Thursday, August 18, 2011 12:45:00 PM

pandai hubbymu shopping utk ank bini...kalo jcard leh borong byk:)

Thursday, August 18, 2011 12:48:00 PM

aduhaii napela kat melaka kalau kat sini sure i pun nak join terjah...

bagusla hubby shopping tuk familynya...

Thursday, August 18, 2011 12:48:00 PM

anum suka jcard day..
murah2

Thursday, August 18, 2011 12:57:00 PM

So sweet, pandai somi mu membeli belah yer, siap MMS lagi ☺☺

Thursday, August 18, 2011 12:57:00 PM

dh lama x pi jj psl hrga mahei walau sale huhuhu ...
kad pun dh expired.

eh awk suke pi sanun ke/ dokek lr dgn umah ku di bdr tun husein on

Thursday, August 18, 2011 12:57:00 PM

kak....restoran tuh sedap ker, penah nmpak restoran tuh tp xpenah try lagi...

Thursday, August 18, 2011 1:02:00 PM

@mama tisya
tah la kak...dia kadang pandai...kadang fail jugak...hehehe

@@e_da
eh melaka mana plak...ni jj mahkota di cheras sana...

@Anum
akak pun suka jcard...time ni lah leh cari barang nak beli pung...

@fiza
heheh, kau dipaksa, aku terpaksa...hahaha...

@fazilzura
saya lum pernah sampai g jj tu...lokasi kat mana pun dok tau...

@AYuNG
sedap...dan murah...akak memang selalu makan kat sana...hehehe...silalah cuba...mana tau kena ngan tekak ayung...

Thursday, August 18, 2011 1:04:00 PM

my hubby pun klau gi shopping borong x ingat..dah lama x guna j card

Thursday, August 18, 2011 1:08:00 PM

malam esok sy nak p pkns. delivery cookies.hehe. mau oder ? :P

Thursday, August 18, 2011 1:10:00 PM

bila la nk buat kat mid valley plak..
tak sabar mau soping!

Thursday, August 18, 2011 1:12:00 PM

org laki kadang2 ada taste tau... Aku belikan 2 pasang baju puan bini, puan bini beli sendiri 1 pasang . Hak 2 pasang yg aku pilih tu yang dia berkenan!

Thursday, August 18, 2011 1:22:00 PM

hurmm, xde org nk mms gmbr kasut rya utk saya ker?? hehe

Thursday, August 18, 2011 1:46:00 PM

rajinnya haris... klu husband akak...memang tak pegi la jawabnye.. stok lelaki tak reti shoping! huhuhu...

Thursday, August 18, 2011 2:03:00 PM

@Qhaifa Nur
kadang2 orang lelaki ni suping ngalahkan pompuan plak ek...hehehe...

@Pn. Zana
hehe, leh ar jupe kat sana...

@Lelaki Ini
maaf, tiada jcard di mid valley sebelum raya ini..hahaha

@Hidemichi
ye ye, tu gwa setuju...lu punya taste up to date kut...not old skul...ekekeke

@mizzkechique
akak mms gambar kasut akak mau...saiz 7...muat???

@Puteri Satu
alang2 dia p sana kak...tu yang kirim tu...hehehe...sentap kang somi akak baca komen akak tuu...

Thursday, August 18, 2011 2:09:00 PM

oklah tu nyah laki tlg carikan...untung ko....ehehehehe dah bertambah baju raya

Thursday, August 18, 2011 2:16:00 PM

murahla baju peknen tuh dpt 17 hengget jerk...
akak pon nak satuuuu....
hahahaha... mcmla peknen kan??? cehhhh....

Thursday, August 18, 2011 2:51:00 PM

ok lagi dik hubby pandai beli belah .. hermm hubby akak nie semua dgn akak .. kalau akak x der dia x akan gi sorang2 huhuh

Thursday, August 18, 2011 2:53:00 PM

@~asha~
alang2 dia p sana weii...dapat gak sehelai baju...leh kai raya...hehehe

@Zue AnnaLeeya
eh akak nak bleh...meh ar join berjemaah ibu ngandung kak zue...mau???hahaha

@ieda
kak, ni kira bakat terpendam gak ni...weeee....

Thursday, August 18, 2011 2:59:00 PM

bagus la hubby mu itu cikmOt... klu laki akak... kompom dia heret akak sekali... takde maknanya dia nak shopin sorang... ;p

Thursday, August 18, 2011 3:25:00 PM

@ejaMaria
kalu hubby saya baca...sure bangga terlebih dia...

Thursday, August 18, 2011 3:29:00 PM

senang keje ko kan? main order jek.. kekeke

Friday, August 19, 2011 9:01:00 AM

kak pesal tak bgttau aku ade jcard kat ctu ..klu aku kompom ajak panjang terjah smlm ..aku kan cuti ...huuwaaaaaaaaa

Post a Comment