Friday, August 5, 2011

Jeles Nengok Menu Berbuka Orang Lain...Aku???Makan Ni Jelah...


hurmm...parah mata mak ni tau...nengok kat dashboard ni...sana sini dok up menu yang gempak tuk berbuka...kalu tuk bersahur gempak gini pun best gak kan...aku???takde gempak mana pung...2-3 hari kebelakangan ni tak sehat, buatkan aku jadi ilang selera makan even sedang berpuasa pada siangnya...bistu nak buat camner...tekak mual jek...cam ngandung jek kan...hahaha....

so tuk hari bila tah...hari sebelum semalam tu, aku berbuka dengan makan menu dibawah jek...cocktail buahan, agar² santan yang bila nak abis tu...dan buah-buahan...eh masa ni lupa la, en somi sedang menjala...lapar sangat aku makan ni dululah...roti jala makan 2-3 ketul jek....tak lalu punya pasal...sob sob...

gambar roti jala semalam takde...ni gambar tahun lepas jek yang ada...mana nak sempat snap...aku dah lapar giler time tu...huhuhu....eh ada kari ayam yang tak cukup bahan...asal ada sudah...aler, tahun ni tak berkesempatan lagi nak buat buah melaka kaler merah seperti dibawah...nengoklah esok ke lusa ke...ubi keledek dah beli tu...

pepun syukur la kan...kita masih cukup makan...orang kat afrika sana...mati tak cukup makan tau...so sila bersyukur...alhamdulillah....

18 comments

Friday, August 05, 2011 10:19:00 AM

bersyukur dgn apa yg ada... =)

Friday, August 05, 2011 10:21:00 AM

@mizzkechique
betul betul...sib baik masih cukup makan...huhuhu

Friday, August 05, 2011 10:21:00 AM

sis tgk n3 sis buat anum lapar

Friday, August 05, 2011 10:23:00 AM

@Anum
uikss anum ni...menu bese2 jek...bukan gempak pung...sob sob

Friday, August 05, 2011 10:31:00 AM

a`ah...mkn je ape yg ade dpn mata. walau tak ckp bahan tp masih mewah juga. ayam tu!

Friday, August 05, 2011 10:32:00 AM

alhamdulillah

Friday, August 05, 2011 10:36:00 AM

nyum2..dan2 rasa nak belajar bt roti jala..

Friday, August 05, 2011 10:41:00 AM

@MrS. F!zA
hahah, menu paling senang...sebab kari yang simple dan mudah sajor....silalah belajar kak...

Friday, August 05, 2011 10:54:00 AM

bestnya roti jala nak terai buat gak tak terbuat2 acuan roti jala memang ada kat umah tp guna time nak buat butter prawn je hehehe pandainya suami memasak..haah tak yah buat byk2 beria rugikkan kalo membazir selalu rasa bersalah bila buang nasi yg dah basi.

Friday, August 05, 2011 11:19:00 AM

ISH KIRE okey la tu kak..bleh tahan gak menu tuh....mcm lieya ni, buke tak pikir ape dah....mmg nak minum jek dulu...dpt air begelas2 terus tersandar...amik mase nak mkn nasi plak ekeekekekeek


semoga akak terus kuat utk puase abis sebulan heheheh

Friday, August 05, 2011 11:19:00 AM

rajin apa tu... buat air cocktail... klu akak takde nye nak bancuh2 air... minum teh O je la... hihihi ;p

Friday, August 05, 2011 11:20:00 AM

byk dah tu ..syukur ..rezeki:-)

Friday, August 05, 2011 11:30:00 AM

aku kalo da nk smp time buke xlapar sgt
maybe sbb dahaga tu yg lebih

Friday, August 05, 2011 11:33:00 AM

wah pandai ek laki ko menjala malu aku..
aku xreti haha

Friday, August 05, 2011 12:03:00 PM

cam besh je roti jala tu .. tringin la nk buat .....

Friday, August 05, 2011 12:47:00 PM

nampak sedap2 sumer kak.. skitttttttt

Friday, August 05, 2011 2:40:00 PM

sedap tu wehhh

Friday, August 05, 2011 2:58:00 PM

dap nye roti jala

Post a Comment