Thursday, August 18, 2011

Jom Balik Kampung....


ok...masih dalam mood menjelang syawal...nak citer sal berbuka ke, bersahur ke...lately dah takde apa nak citer...berbuka dan bersahur menu cam biasa...takde yang menarik pung...skang semangat mau pulang beraya menghantui diri...hehehe...

citer sal balik beraya ni...nak tanya korang la kan...bila korang start perjalan pulang???maksud aku dengan lebih terang, bila start balik kampung???

kalu aku plak, ritu ada bincang ngan en somi...eh dia kan pemandu a.k.a pak supir aku sekeluarga...heheh...so kenalah bincang ngan dia kan...bila mau balik kampung ni...aku stat cuti 29 hb ni kan...kami ingat nak mulakan perjalanan pada petang jumaat 26hb tu...maybe lepas berbuka...tak pun pada pagi sabtu 27hb selepas waktu sahur...nengoklah camner kan...walaupun perjalanan tak memakan masa yang lama...tapi pernah tahun bila tah masuk jek tol Gombak dah mula jammed tau...sebab ramai orang yang mau pulang ke kelantan ikut jalan kuala lipis sana...so lepas tol bentong susur nak masuk kole lipis tu pun dah sesak...impaknya kami² jugak...adehh...sib baik haiwei LPT smooth ja...takdelah sesak sangat kan...

bukan apa, kadang perjalanan tak sampai 3 jam leh jadi berpuluh jam...adehh...masak la kan, dok lam kete lelama...lagi pulak ibu ngandung cam aku ni...even aku tak drive pung, tapi sakit pinggang jangan citer la kan...

so aku harap sangat time kami plan nak balik tu, jalan tak jammed...trafik pun lancar la kan...harap² la kan...tapi kalu seme orang yang menuju ke arah timur plan cam kami, tak pat nak tolong la kan...sesama la kita menempuh jammed terutama masa nak mendaki bukit genting nak melalui terowong tu...adehh...patah kaki kalu kereta manual nak main clutch...hehehe...

pepun, buat semua, rancang perjalanan pulang anda...yang balik dekat tu, takde masalah sal ni kan...5-10 minit dah sampai...nak balik bebila pun boleh kan...hehehe...untung orang yang dok bekerja dekat ngan kampung...takde masalah sal ni...hehehe...

notadijariku: mood raya kian beraja...sana sini entry sal raya raya raya...adehh....

13 comments

Thursday, August 18, 2011 10:39:00 AM

eee rasa x sabar dah nak balik kampung ni.. erm, mungkin mlam jumaat atau pg sabtu masz balik johor... harap2 perjalanan lancar...

Thursday, August 18, 2011 10:41:00 AM

balik sbtu or ahad kot..huhu

Thursday, August 18, 2011 10:44:00 AM

akak takde jem pon...
kg dkt yg amat...
45min dah smp...eheheh...

Thursday, August 18, 2011 10:45:00 AM

akak ni mmg semangat sgt ni nk blk dah ni hehe..badan je kat opis,hati dah lama balik ye kak..

akak nk cupcake ek..cmner akak nk amik? huhu

Thursday, August 18, 2011 10:52:00 AM

besnya org nak balik kg beraya.
kty raya kajang/bangi je..sbb mak /mil semua kat sini ..

Thursday, August 18, 2011 10:57:00 AM

best kan nak balik kg..semangat raya harus ade..rancang perjalanan izan pd waktu yg sesuai yer..

Thursday, August 18, 2011 11:02:00 AM

bestnya sis
jom balik kg

Thursday, August 18, 2011 11:06:00 AM

@mama tims
tulah kak tims...tengah merancang perjalanan dengan bijak la ni

@atty's
dekatnya kty...nak balik malam raya pun bleh...best best

@~izan~
memang semangat la ni...hehehe...
tulah teringin makan cupcake tu...dah lama teringin...tapi tulah, kat mana mau amik kan...sob sob...

@Zue AnnaLeeya
ishh kak zue ni...bikin orang jeles ja...

@mizzkechique
dik tina, balik nek bas ka...

@maszmadi
harap2 gitulah...

Thursday, August 18, 2011 11:10:00 AM

adui...kita balik mlm raya.....

Thursday, August 18, 2011 11:17:00 AM

Ari sabtu antar anak2 dulu balik kg, pastu malam raya baru Ain ngan suami blik kg. Temerloh ke Bahau.. Hmmm... 2 jam gak tu...

Thursday, August 18, 2011 11:18:00 AM

saya balik kg hubby 15minit je dr putrajaya..hehe..2nd day maybe baru balik kg ku di johor..

Thursday, August 18, 2011 12:53:00 PM

Entah ler...sejak menjak dah dewasa ni mood raya x berapa kick dah. Raya kena raya gak...
Kuss semangat aku tgh2 baca tetiba terjongket2 mamat korea kat sudut bawah ni!haih.

Thursday, August 18, 2011 1:00:00 PM

Bestnya ada kampung. Aku kampung kat KL jer...kg pandan, mertua plak kat gombak. Pi mai pi mai tang tu gak.

Hari yg ko nak balik tu mesti dah start jammed kan.

Post a Comment