Friday, August 5, 2011

Keluar Tanpa Membawa Pulang Apa-Apa...Aneh Ni


hurmm...baru jam 2...rasa lama tul rehat kali ni...selalunya tak cukup rehat cam gini pada hari jumaat...adehh...korang tak p kemana ke rehat ni...aku plak baru pulang dari PKNS Bangi sana...sebab kat sana banyak booth² jual baju raya, kuih raya atau apa sahaja yang berkaitan dengan raya la kan...so p sana dengan satu niat mau cari jubah untuk dipakai raya.. mang tak muat dah nak kai baju kurung/kebaya/kebarung atau yang sewaktu dengannya ni....hehehe....tapi nan ado...satu pun tak berkenan...ada pun yang berkenan tadi takde saiz la plak...alahaii...selalu gitu....tapi kan sebenarnya lebih kepada sebey dulu...panas tul cuaca kat luar sana...anak kat dalam dah berdicit² dah...hurmm...puasa tetap puasa kan...

ingat nanti mau ajak en somi p cari jubah la...eh selain tu ada 2-3 barang lagi yang masih dalam list sebab masih belum dibeli...bukan apa, takut saat² akhir aku dah flat...tak leh nak berjalan² lagi...dah la puasa kan...skang pun bila jalan banyak rasa cam semput jek...sesak dada ni...tah ar naper...aneh pun ada ni...hehehe....

ha, aku nak cari jubah cam gini...selain bleh dipakai time mengandung, dan bleh gak dipakai pada hari jumaat ketika 'slim' nanti...cehhh slim la sangat...sebab tulah aku takmo cari baju ngandung...hehehe....

selain jubah aku nak beli sandal tuk aku, shawl, kasut raya tuk anak²...seluar tuk kakak...baju raya adik dah complete....kain telekung tuk beri kat mak...tshirt tuk hubby...tuk aku dan apa² jelah...ni pun kalu ada cukup bajet la kan...cakap nak beli senang jek...tapi nak bayar kalu takde wang mau bayar ngan apa kan....

hurmm...ari ni hubby ada miting di luar...maybe balik umah selepas waktu berbuka...adehh...aku nak masak apa tuk berbuka petang ni...goreng popia jelah yang dok ada dalam peti...aku sorang jek pun nak berbuka...minum air pun dah ok...dan sahur ni dah set nak wat nasi goreng jelah...dengan alasan...kehabisan barang basah...boleh...hahaha...

oklah, mau berehat...daaa....jumpa lagi nanti....

16 comments

Friday, August 05, 2011 2:22:00 PM

klu akak pakai jubah gini mesti makin nmpak bolattt... huhu...

Friday, August 05, 2011 2:25:00 PM

@Zue AnnaLeeya
samalah kak...dah perut makin membolat...kenalah cari alternatif lain...nak gak pakai kurung/kebaya seme, sure kena gelak dek orang jek...cam tak sedar diri...hahhaa

Friday, August 05, 2011 2:27:00 PM

cantik arr jubah kaftan tu..tp izan xbley pakai sbb katik hehehehe...tak cantik bila pakai huhu

Friday, August 05, 2011 2:29:00 PM

ok mmg cun jubah tu..

nnt lepas bersalin boleh pakai balik.

Friday, August 05, 2011 2:29:00 PM

@~izan~
ni ngah cari jubah la ni...janji jubah yang muat ngan perut...hehehe

Friday, August 05, 2011 2:33:00 PM

@mamyharraz
tulah tu mamy...ingat nak cari jubah yang leh dipakai semula lepas bersalin...so takdelah membazir kan...kalu baju ngandung tu, dah bersalin kena gantung tuk anak anak seterusnya...erkkk....

Friday, August 05, 2011 2:54:00 PM

amboi, byknya brg nk beli... :)

Friday, August 05, 2011 2:56:00 PM

shaye pun nak jubah kaftan cam gini..awal2 tahun ritu ternampak kat wangsa walk ade jual harga tak mahal pun sebab tgh sale..la ni xnampak sgt plak dah kan..

Friday, August 05, 2011 2:57:00 PM

amboi2 banyak nye soping...

jubah tu lawo2 kan .. mmg trand skang ni.. tp kalau org ganu wajib le raya pakai sutera...

Friday, August 05, 2011 3:04:00 PM

hari ni aku nk wat roti jala lah... td tgk ko nye cam besh je ..hehehhe

Friday, August 05, 2011 3:55:00 PM

aku pun same laa.. baju kurung ke.. kebaya ke.. kebarung ke.. sume da x muat... niat hati mmg nak pakai jubah raye thn nih.. tp x jumpe plak kaler yg berkenan... size ape tah lg...

Friday, August 05, 2011 4:06:00 PM

kat jln TAR banyak... sila pilih... ;p

Friday, August 05, 2011 4:35:00 PM

skang mmg trend org pakai jubah camtu kan..cantek..
duit pon cantek gak..hehe

Friday, August 05, 2011 9:21:00 PM

a'a.. arini cuaca sangatlah bahang kan.. ena kuar gak jap tadi.. p amik baju kat MARA tp bukan baju raya pun.. memnadangkan baju tu baru siap leh gak la wat2 tukar time raya.. tp baju bebetul raya tak siap lagi.. uhuhuhu...

cantik kan baju gitu.. sayangnya memg tak sesuai ngan saiz diriku yg comel ni.. kikiki..

Monday, August 08, 2011 7:04:00 AM

jom befikr sejenak http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html =)

Monday, August 08, 2011 4:35:00 PM

aku tigin nk bli jubah tu
tp kan rasa mcm glamer je hehee

Post a Comment