Friday, August 12, 2011

Membeli Semasa Adanya Sale...Barulah Dikatakan Berbelanja Secara Berhemah...Hehehe


ok, dah bis citer sal tema baju raya...kali ni masih nak bercerita sal persiapan raya jugak...tapi kali ni sal baju anak² plak...tapi ekseli bukan beli tuk pakai raya jugak...more nak wat basahan jek...hehehe..tapi dah alang² nak dekat raya, leh 2 in 1 la gini kan...jimat jimat....

ritu ada p jusco...tak taulah aku ni, banyak² tempat membeli dan belah, aku lagi suka membeli di jusco kalu baju anak² ni...nak² time ada sale sampai 70%...sure tangan ni gatal jek nak membeli...kalu baju omaknya sure kena fikir 2-3 kali jugak la kan....segan mak kalu kai baju mahal²...

dan kebetulan masa p jusco tu ada sale...aku bukan beli yang dalam lambakan tu...tapi yang bergantungan...kalu pandai pilih, dan jumpa yang menarik, banyak la hasil tangkapan...sebab kat situ memula sale yang ditempek kaler pepel...pastu didabelkan dengan kaler merah..maknanya tiap satu baju tu diskaun up to 70% la kan...ishh...ini sudah bagus...biar pun cap JKids jek...hehehe...aler cap Jkids pun...kalu takde diskaun rege mahal jugak...around RM29.90 ke RM49.90 tu selai...huh, kalu takde diskaun, memang aku tak pandang langsung cap JKids ni tau...mahal weii....saper kaki suping di Jusco sure tau dan kenal sangat ngan cap ni kan...kan kan...

ok, takmo citer panjang la...beg plastik sebagai bukti pembelian haruslah ada kan...

dan terdapat lambakan baju si kakak yang banyak dan ada dua jek tuk si adik...hehehe...baju adik banyak takde saiz...tapi ritu dah beli dah tuk raya...jadilah kan... 

dan nilah rupa baju² tu...ada yang nak wat sebagai basahan tuk pakai hari² p taska...dah lama jugaklah baju kakak ni tak bertukar...bukan apa, kakak kan kurus...tu yang lama tak beli baju baru tuk dia tu...sekali ada sale gini...amik jugaklah berhelai² tuk dia... 

dan tshirt ni jugak...yang belang² ni lepas diskaun dalam RM8.90 gitu...sama jugak ngan yang ijau ni...dua² saiz 3-4 tahun...kakak kan tak 'membesar'...badan slim melim jek...huhuhu...ni pun leh wat basahan...eh nak wat pakai raya pun apa salahnya kan...

yang ni pun sama...rege lepas diskaun dalam RM8.90 jugak...kalu rege asal, sah aku tak pandang pun baju ni...huhuhu... 

setelah dilipat...baru perasan...ada 6 helai tuk si kakak...jadilah tu...so lama lagi la nak beli baju baru ye kakak...hehehe...dan baju sangkut tuk adik...ni pun last kopek...tinggal satu jek...tu pun saiz XXL...sib baik la adik membesar dengan jayanya...selalu aku amik saiz XL...ni terlebih satu X...takpelah, leh pakai lama sikit...ni cap babykiko...dah ada sale, tu yang aku amik jugak² tu...dan sehelai seluar panjang cap Anakku tuk adik...selalunya aku beli suar 3/4 punya...tapi kali ni saje beli sehelai seluar panjang tuk dia...ni pun sebab ada diskaun...rege asal dalam RM55.90...argghh kalu rege asal aku tak pandang pun...mahal weii...tak berbaloi...hahaha...nengok, betapa pembajetnya aku...eh berhemah la.... 

kan aku dah kata...diskaun up to 70%...yang tag kaler pepel tu pun diskaun 70%...katanya ada penambahan...tah, aku pun tak berapa paham...janji ada diskaun gitu sudah...huhuhu... 

yang bestnya kalu membeli belah kat jj tu sebab dapat sampul duit raya...cam kat bawah ni...bagi pemengang jcard...dengan pembelian RM50 leh dapat sepeket sampul duit raya...dan seterusnya...eh korang pun tau kan, aku kan pengumpul tegar sampul duit raya ni...suka benar hati mak...hehehe....dan tak lupa jugak dapat rebate voucher RM20...jadilah kan...saper mau kasi voucher senang² gitu kan...tak gitu???

so, cam biasa, pesan aku...berbelanjalah secara berhemah...jangan corner²...hehehe....
notadijariku: next entry ...maybe hari isnin la kut, aku nak citer sal koleksi terkini sampul duit raya aku...tahun ni baru 3 peket agensi berlainan yang aku dapat...ada sesapa yang sudi nak tukar dengan aku tak??? meh la tukar meh la tukar...huhuhu....

22 comments

Friday, August 12, 2011 1:56:00 PM

aku pn suka riki baju jkids. design diorg cantik2. nk beliyg branded sgt pn bdk2 tu membesar gak kan.

hana skrg dh cpt besar. ada baju 6 thn pn aku beli hehe

Friday, August 12, 2011 2:00:00 PM

sonotnyer shopping...izan muat je baju anak2 akak tu hihi

Friday, August 12, 2011 2:03:00 PM

@Afne
hehehe, anak dara aku maintain...badan besar tu jek...tapi kalu anak bujang...saiz kena lebih dari umur...tak pun XL gitulah...

Friday, August 12, 2011 2:04:00 PM

@~izan~
sok sok izan leh pakai baju arissa la kalu gini..takpun kai baju fasya...hahaha...kecik benar kamu ni dik...jeles....

Friday, August 12, 2011 2:15:00 PM

sakan belanja kak izan nie...org dpt tunggakan la katakan

Friday, August 12, 2011 2:18:00 PM

@zura_habib
kan dah kata berbelanja secara berhemah ni...hahaha...nak jugak tuuu....

Friday, August 12, 2011 2:27:00 PM

ya kita serupa sis
anum pun suka shopping kat jusco
sis memang peminat sampul duit raya ke?

Friday, August 12, 2011 2:43:00 PM

mmg suke soping, tp now x pandang dh JJ psl mahei lor... huhuhu

Friday, August 12, 2011 2:59:00 PM

aqeef ade baju cam irfan tu.. sleeveless kan?

Friday, August 12, 2011 3:01:00 PM

ni mak behemah ke mak kedekut? hehehe...

pandai ko jaga ekonomi rumahtangga.. heheh..

keep up the gud work bebeh

Friday, August 12, 2011 3:05:00 PM

wah dahs iap dah sopin ..aku br nk gerak beli hari sabtu ahad ni

Friday, August 12, 2011 3:15:00 PM

suka jgk soping kt jusco..jimat bykkkkkkkk pstu baucer lah yg best tu..ahaks

Friday, August 12, 2011 3:23:00 PM

HHAHA KO SAMA MCM AKU
brand jj tu mahai wei
xkose aku nak bli
klw xde sale

Friday, August 12, 2011 3:32:00 PM

kat umah ade sampul tahun 2006/2007 kot huhu sampul raya member yg kije kementerian dlm negeri punye dia bg..byk lak tu xabis smp arini huhu sbb biasa guna yg bank2 kan.kalo guna pun buat duit pi kenduri kawen

Friday, August 12, 2011 3:39:00 PM

akak punn dikkk selalu beli time sale lahhh barulah leh berjimat cermat nak2 harga semua tgh mahal2 kan .. murah2 punn 20++ jugak kan .. manalah dpt belas2 dah nie huuh

beli mengikut kemampuan
akak sampul duit tuu x yah amik bank sbb adik dan adik ipar akak kerja maybank dan bank islam .. selamattt ! ekekke :)

Friday, August 12, 2011 3:51:00 PM

adehhh... sgt jeles tgk org soping...
akak blom soping ape2 pon lagik nih....
hadoiiii....

Friday, August 12, 2011 3:57:00 PM

wahhh, memborong sakan ni..

Friday, August 12, 2011 4:17:00 PM

banyaknya nyopping:)
saya pun suka beli baju anak2 kat jusco, tapi time sale je la.
jkids tu mahal kan if takde sale. tapi kalau yang lipat2 tu murah sikit. saya selalu beli tu jer untuk anak2 pakai rumah

Friday, August 12, 2011 4:25:00 PM

beraya sakan nmpknye..

Friday, August 12, 2011 5:04:00 PM

ha..meh tukar ngan sampul opis ai..mau?? hik hik

Friday, August 12, 2011 11:19:00 PM

hehe..

ena pun gitu jugak tau.. suka soping time sale 70% gini.. rasa berbaloi2 je kalo beli.. tp kali ni lom ada kesempatan lg nak ke JJ.. uhuhu..

Saturday, August 13, 2011 9:20:00 PM

bestnya.. camana leh dapat voucher tu?

Post a Comment