Thursday, August 11, 2011

Mission Accomplish...Dah Bleh Raya Dah Ni...Huhuhu


hurmm...ritu aku kembali ke sogo sebab nak cari saki baki kelengkapan tuk beraya pada tahun ni...sanggup mak kan...arghh tak kira la, raya sekali jek setahun...so pepun seme kelengkapan haruslah tersedia kan...aler, bukan berada sangat...cuma bersederhana sudah...

ingat ke sogo nak cari seluar tuk si kakak...sebab ritu beli dalam 2 helai jek kat billion pkns bangi...ingat nak tambah lagi 2 helai...tapi hampa...takde pe pun yang menarik tuk dibeli...alih² aku beli baju baby girl 2 pasang yang bersaiz 18 bulan punya...amik ko...punyalah gelap mata...aneh tul...

so turun kat tingkat bawah sekali...kat centre atrium tu, ada jual baju tshirt tuk MEN dan LADIES...ha, ni sudah bagus...leh amik kesempatan beli tshirt raya tuk hubby kan...so dapatlah hubby 3 helai tshirt cap bontton...dan 2 helai tshirt cap yang sama tuk aku...jadilah kan...ni pun dah rambang mata...diskaun up to 70% tu...selai tshirt yang aku beli tu seme rege RM14.95 setiap satu...jadilah, kalu rege asal, jarang harap la nak pandang kan...ada banyak cap yang ditawarkan kat situ, ada antioni, jeep, bum equipment, diesel dan macam² lagilah...rege seme murah² tapi yang paling murah cap bontton tulah...yang lelain pun murah gak...dalam RM20-30 jugak la after diskaun...

ha, nengok...sampai 14 Ogos ni...tapi baju ladies pun ada jugak...

dan dengan terbelinya tshirt² tu makanya dah setel seme pakaian² raya tuk kami sekeluarga...ada gak la jalan kat jalan TAR tu...terjumpalah baju melayu budak yang berharga RM10 sepasang..so ada la beli sepasang tuk dik irfan sebagai tambahan...beli 2 helai shawl tuk dimatchkan dengan 2 helai jubah raya aku...butang baju melayu kaler putih/cream yang berharga RM5 sekotak...jadilah...mang puashati p jalan TAR sana...eh samping ngan songkok tak beli tahun ni...sebab sampin ada yang sesuai dengan tema baju raya tahun ni kan...so recycle sudah...wat per membazir...songkok pun masih muat lagi kan bang...sib baik kepala tak membesar tiap² tahun...hahaha....

dan tak lupa jugak beli serunding ayam 100 gram berharga RM7 dan serunding daging 100 gram berharga RM8...beli 100 gram jelah tiap satu...beli banyak pun, bukan aku nak wat niaga kan...ni pun nak makan tuk bersahur sebagai penaik selera...bila beli serunding teringat kat mak...time raya mak selalu wat ketupat inti serunding...tahun ni sure ada...leh tolong mak bungkus ketupat kan...huhuhu....

eh ari ni ada jualan kat sini...aku turun gak cuci² mata, tapi tak beli apa pun..sebab semenya dah complete kan...so takde keinginan la nak beli apa² lagi...leh caya ke???

huhuhu...lupa lak kasut anak² jek yang lum beli...tapi ni masih berkira² nak beli jugak pung...sebab ritu baru jek beli kasut/sandal tuk mereka berdua...masih elok lagi...wat per membazir kan...kadang sebut jek nak pakai raya...tapi mang betul la pakai masa raya...dah abis raya tak terpakai...tak ke membazir tu... :P

korang camner??? dah siap semenya???

tshirt cap bontton...tapi aku punya semalam kaler merah dan ijau...hubby punya 2 kaler ijau, satu ada kolar, satu lagi round neck dan tshir belang² kaler itam putih...

notadijariku: punyalah semangat nak beraya kat kampung sendiri kan...sedar atau tak, baju² raya seme aku dah buh dalam satu beg...nanti basuh kat kampung jelah...sempat lagi tu, sebab aku bukan balik pada malam raya kan...hehehe....teruk tul....semangat terlebih...hehehe....

15 comments

Thursday, August 11, 2011 1:57:00 PM

sy belum beli tudung je.. hehe.. semua dh setel..

Thursday, August 11, 2011 1:59:00 PM

wah best tu semua dah selesai... murahnya baju melayu rm10? biar betul.. kat kuantan ni mana la nak cari harga tu..

Thursday, August 11, 2011 2:06:00 PM

dasat akak baju raya dh masuk beg hihi..

jom beraya umah izan,mkn kek nnt hehe...

Thursday, August 11, 2011 2:22:00 PM

eh...apasal akak tak jumpa t-bontton tu... murah tu... sok la gi...

Thursday, August 11, 2011 2:49:00 PM

kt tkgt bwh sogo tu smpt rembat sehelai baju dn seluar utk apak je..mls nk lama2 time tu rmai benar org.

Thursday, August 11, 2011 3:15:00 PM

aku hanya mampu mennegok je la
dekat2 raya nanti abru bole soping

Thursday, August 11, 2011 3:17:00 PM

semangat giler nih... takper la zan...drive carefully sudaaa

Thursday, August 11, 2011 4:29:00 PM

x beli2 pun lg.... cik mot beli jubah yg camnerr?... kite pun preggy gak... kang rugi plak beli tp x muat nak pakai...

Thursday, August 11, 2011 7:02:00 PM

dah blh raya??? syoknyer..
ena esok baru nak cari.. uhuhuh..

Thursday, August 11, 2011 7:15:00 PM

ko ni semedang jumpa baju murah. last year ko gak kan beli baju melayu irfan rm10? aku igt2 lupa. aku gi cr kt jln tar dpt plg murah rm20. bestnya ko dh ke jln tar.

aku nk serunding daging!

Thursday, August 11, 2011 9:26:00 PM

thn ni byk recycle jugak... hehehe

Friday, August 12, 2011 7:53:00 AM

ko mmg terkenal dgn kecemeerlangan..pantas...

kak ada tak tempat na kterima tempaahan jahit lagi...jubat kaftan?


tlg la kak tanya org kg tu ?

Friday, August 12, 2011 8:01:00 AM

@~aSHa~
lor, naper tak tanya kat emie jek...hehee...aku ni nak dekat raya baru balik kampung kak...

Friday, August 12, 2011 9:04:00 AM

fahim nye je dah beli .. mak pak belum lagi .... jubah selai brape kak ??

Friday, August 12, 2011 9:06:00 AM

@eima
akak beli jubah kat billion pkns bangi sana...jubah selai dalam RM69-RM79 dan paling mahal RM100 lebih la...banyak pilihan...pilih jek mana yang soka...

Post a Comment