Thursday, August 11, 2011

Ok...Tak Dapat Duit Raya...Dapat Setem Raya Pun Jadilah...


fuhh...penat mak...baru lepas mengagihkan setem percuma yang diberikan oleh Y.Bhg. Dato KPPA kepada semua staff kat SOP ni...sib baik aku pun dapat...

alkisahnya tadi baru dapat memo beserta bungkusan yang berisi folder yang berisi setem tuk diedarkan kepada semua staff kat bahagian aku ni...so kejaan aku mengagihkan folder² tersebut...sib baik seme dapat...so takde kompromi la kan...

syukurlah atas rezeki ini..walaupun tak dapat duit raya dari our KP tu, dapat gak lah setem kan...
ekseli setem ni adalah keluaran KHAS sempena sambutan 100 TAHUN DCA...1911-2011...
terbitan dari POS MALAYSIA ye...bukan buatan sendiri...

dan nilah setem² yang aku hebohkan itu....wahh...dah ada setem ni, dah leh anto kad raya la kalu gitu...hehehe...

ada 20 keping setem yang bernilai RM1 setiap satu...means yang ni semuanya bernilai RM20...saper nak sila angkat tangan...tiada dijual di pejabat pos ye...hok ni tema dia ERA KEGEMILANGAN PENERBANGAN

dan 20 keping jugak setem bernilai RM0.80 setiap satu...means semenya bernilai RM16..hok ni kurang cantik sebab aircraft lama...hehehe...hok ni plak ERA PEMBANGUNAN PENERBANGAN

dan last sekali setem bernilai RM0.60 sebanyak 20 keping jugak...semenya berharga RM12...aircraft lagi lama...temanya ERA PERMULAAN PENERBANGAN 

wah, senang² jek setiap staff dapat RM48 nilai kesemua setem ni...ishh...eh ada 3 setem yang tertampal kat sampul surat seperti di atas tu...adehh...banyak kos yang KP keluarkan ni...mekasih dato'...moga makin murah rezeki dato' sekeluarga selepas ini....amin....

eh tetiba ada gambar mak...abaikan muka mak yang makin tembam ni...haih, bila mau kurus balik ni...hahaha....sukalah mak, dapat setem percuma cam gini...hehehe...

so, kepada setem collector...meh beli setem keluaran khas dari aku meh...eh tetiba wat promo plak...sayang tul nak guna...bukan leh dapat merata kan...hehehe...

notadijariku: teringat kisah dulu²...suka benar kumpul setem...pantang jumpa setem, sure simpan..siap ada album lagi tau...hurmm...nostalgia lama kembali menerjah...haihh....

13 comments

Thursday, August 11, 2011 11:12:00 AM

bestnya dapat setem percuma
kalau peminat setem sure dia akan beli

Thursday, August 11, 2011 11:13:00 AM

wahhh...suke2.. tp hobi tu dh lama berkubur..

Thursday, August 11, 2011 11:22:00 AM

@Anum
tulah num...sib baik ada orang nak beri...percuma plak tu...

Thursday, August 11, 2011 11:29:00 AM

kami ni ntah bila nk dpt..ahaks

Thursday, August 11, 2011 11:36:00 AM

wahh terdesak leh guna ni tp syg la..klu jual balik kat pej pos leh tak ... leh dpt duit raya RM48

Thursday, August 11, 2011 11:38:00 AM

lupa dah letak mana album setem dulu-dulu tu... ;p

Thursday, August 11, 2011 11:53:00 AM

dah dapat!

aku nak cash! leh buat topup kuih raya..

Thursday, August 11, 2011 12:32:00 PM

Cntik setem tu..mmg tkde jual ke?best laa dapat yg special gini..huhuhu

Thursday, August 11, 2011 12:42:00 PM

untung dpt setem percuma...skarang nk pos kad ry setem dh mhl

Thursday, August 11, 2011 1:46:00 PM

@mama tisya
tulah kak, sayang plak nak guna...hehehe

Thursday, August 11, 2011 1:47:00 PM

@Sabihah
tak taulah ada jual ke idak...sebab yang ni edisi khas...

Thursday, August 11, 2011 1:47:00 PM

@eima
tu maknanya terdesak tak berwang tu...hahaha

Thursday, August 11, 2011 1:50:00 PM

banyaknye stem .. cantik lak tuu

aduhhh tembam sbb berisi lah dikk memang lahh huhuhu

Post a Comment