Friday, August 26, 2011

Ramadhan Terakhir Di Bumi Putrajaya


hurmm...awal aku bangun hari ni...belum jam 4 pagi pun...nak siapkan juadah bersahur, cam awal sangat...so on lappy dululah...tido malam ni cam kurang lena...sebab apa tak tau...maybe hari ni merupakan ramadhan terakhir kami sekeluarga di bumi putrajaya ni...insyaAllah malam ni lebih kurang jam 10 mengikut jam en hubby kami sekeluarga akan gerak pulang ke kampung....yey...hope we have a safe journey...tapi aku pasti hari ni bagi yang masih bekerja cam aku, sure ramai yang halfday...agaknya jam 10 pagi pun dah cabut kut...aler, jeles ar gini..kalu aku drive sendiri pagi ni sure jam 9 aku dah cabut gak tau...tapi rini hubby bawa kete sebab kata dia mau tukar tayar...ekseli tayar kereta tu masih ok...tapi hubby tak berapa konfiden coz nak balik 2 kampung kan...takpe takpe...duit dia...hehehe...i polo...

so korang camner...masih adakah yang bekerja ini hari??? atau aku keseorangan di sini...tapi kalu kat sini memang aku keseorangan pun...bos pun terbang ini hari...sob sob...aku ingatkan nak amik cuti jek hari ni..tapi cam tak berbaloi...bukan ada pe pun yang perlu aku bereskan sekiranya aku bercuti...lagi pulak kain baju aku, hubby dan anak2 dah lama aku packing...sejak minggu lepas lagi...punyalah semangat kan...ye ar, takut ada yang tercicir kan...so kenalah wat awal2...huhuhu...ni alasan yang sangat relevan...

jadinya pada korang yang memulakan perjalanan pulang ke kampung pada hari ni, aku doakan moga have a safe journey...jangan gopoh2...berwaspada di jalan raya terutama sekali di musim perayaan ni...jangan jadikan jalan raya itu pusara yang tidak bertanda seperti pesan PM kita kan...

semoga kita pat bertemu lagi di arena blog selepas raya ni...taking care ye semua...

notadijariku: bajet ni macam last entry aku jek tuk hari ni...walhal kejap2 lagi akan menyusul lagi 2 entry...hurmm...semangat tul...ye ar, sok2 raya takde masanya aku nak jengah blog ni lagi...hehehe...

13 comments

Friday, August 26, 2011 5:53:00 AM

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfItRi...

semoga raya kali imi membawa seribu keceriaan

Friday, August 26, 2011 6:43:00 AM

selamat hari raya cayunk
akak dah cuti .. nak ke Kl amik adik akak ...
semoga selamat tiba ke mana jua destinasi adik yaaaaaaaaaav :)

Friday, August 26, 2011 7:28:00 AM

kak..have a safe journey..

dun weri, sy ada temankn akak.. sy ni esok keje lg.. gigih x??

Friday, August 26, 2011 7:30:00 AM

hehe..ayung pun bajet nak cabut awal kang..
tuh pun klu line clear la..:)

Friday, August 26, 2011 8:01:00 AM

selamat hari raya cik mot

Friday, August 26, 2011 8:21:00 AM

takpe .. takpeee ... jijah temankan ... tapi harini Putrajaya masih lagi sama ..

Friday, August 26, 2011 8:23:00 AM

awal bgn sahur..sempt lg wt entry ye..hehehe..slamat bertolak ke kg mlm nanti

Friday, August 26, 2011 8:28:00 AM

selamat menyambut hari raya sis
x sabar nak balik kg nie.. sis kasi email anum send no phone kat email sis

Friday, August 26, 2011 8:50:00 AM

hati2 kak balik mlm ni..pndu cermat jiwa selamat wah gitu! hehe

meh dtg rumah beraya..err tp rumah kuantan kosong hehe

Friday, August 26, 2011 8:54:00 AM

samala kita. still kat opis, tapi otak dah sampai ke kampun dah nih.
selamat balik kampunge yer. and selamat hari raya!

Friday, August 26, 2011 9:02:00 AM

selamat ari raya..
selamat ketika dijalann raya
selamat semuanya...

Friday, August 26, 2011 9:40:00 AM

cik mot...selamat hari raya aidilfitri...

Friday, August 26, 2011 10:04:00 AM

selamat hari raye aidilfitri!...

Post a Comment