Wednesday, August 24, 2011

Rezeki Ramadhan...Terima Kasih


malam tadi hubby jadi emcee kat surau bawah rumah tu...katanya ada majlis khatam quran...masa hubby p tu aku dah lelap pung...ngantuk yakmat..so dah ngantuk baik tido...
tetiba terjaga dari tido sebab irfan dok bising mau susu...nengok atas meja makan ada paper bag yang sarat dengan isi...aku nengok jelah...tak berani nak simpan dulu...takut bukan hubby yang punya...tapi pagi tadi masa sahur tanya kat hubby...dia kata dia punyalah seme tu...mak aih...rezeki sungguh...rezeki di bulan ramadhan...ingatkan takde dah tuk tahun ni...


sebab dalam paper bag tu ada kuih raya 3 bekas...sehelai sejadah dan 3 helai kain pelikat...sejak kawin memang tak pernah beli pun kain pelekat...selalu dapat subsidi gini...rasanya hok dok ada pun ada lagi 3-4 helai kat lam lemari...hok belum guna...ni dapat lagi...jadilah kan...tapi dah banyak sangat, ada gak aku sedekah kat mereka² yang memerlukannya...

tahun lepas dapat kain pasang tuk buat baju melayu sepanjang 5 meter...tapi tak terbuat gak baju melayunya...tunggu anto tailor la...leh wat tuk pakai raya haji nanti...eh time raya haji ni aku dah salin ke lum ek...adehh...lupa plak bila raya haji tu...hehehe...

pepun terima kasih diatas rezeki yang Allah berikan...

notadijariku: jeles, semalam hubby pat wit raya...ishh...tak bleh blah...nak gak wit raya bang...kongsi ek...huhuhu....

7 comments

Wednesday, August 24, 2011 3:28:00 PM

murah rezeki sis kan
alhamdullilah

Wednesday, August 24, 2011 3:33:00 PM

aku sape pun tak dak bg duit raya ... sedey

Wednesday, August 24, 2011 3:36:00 PM

wahh, bulan pose ni mencurah2 rezeki akak.. alhamdulillah... =)

Wednesday, August 24, 2011 4:06:00 PM

murah rezeki...meh sini... org sini memerlukan kain pelikat tu.. hehe.. kami dah abis duit kat keta la cik mot...

masa raya haji ek? cik mot dulu dr sy kan? dah selamat kot ke lum lagi... raya haji 6/11..

Wednesday, August 24, 2011 4:14:00 PM

WAH REJEKI NI

Wednesday, August 24, 2011 4:38:00 PM

bestnyaaaa..meriah!!!

Wednesday, August 24, 2011 7:58:00 PM

best tu kak..murah sokmo rezekinya..

Post a Comment