Tuesday, August 16, 2011

Sangat Seronok Bila Dapat Makan Apa Yang Dikehendaki


salam semua...pagi ni nengok kat deraf sekali ada citer yang tak aku post sebelum puasa ritu...ni kira kes gila entry gak kut...hahaha....dari terbiar cam gitu jek, baik aku postkan...aler, bukan citer apa pung...citer sal mak buyung yang kegembiraan bila dapat makan apa yang dihajati...ni pun dikira kes mengidam ke apa...tapi teringin...eh teringin tu tak dikategorikan sebagai mengidam kan...
apa apajelah mot...ko punya ayat, ko punya suka la...hahaha...

ritu rasa cam nak sangat makan kek batik...bila nengok kat blog kak jah sana, dia memang jual kek batik...nak order lambat sangat nak buleh makan...sebab aku nak makan on da dot kalu bleh...so balik keje petang tu terus beli bahan2 yang diperlukan dan terus sibuk di dapur...dan akhirnya hasilnya seperti gambar di bawah...en somi kurang suka dengan kek batik gini..sib baik ada kakak temani ibu makan...huhuhu...tapi berhari gak la nak buleh abis kan...maklumlah, mak ni kalu buat memang lupa diri...sure banyak punya...uhukss...

walaupun rupamu tak berapa cantik...tetapi isimu tetap rasa kek batik...hahaha...

dan ritu mak pernah kata yang mak teringin makan char kueh tiaw goreng kan...tak pat dari penang punya dari sini pun jadilah...janji rasa lebih kurang...mak pun bukan memilih sangat...janji napsu serakah dapat dilunaskan sudah...yang penting perut mak kenyam...bleh kan????
makin hari mak nengok pipi mak makin tembam...eh nape ek...semakin dekat ke harinya...kalu mak tak salah kira..minggu ni baru minggu yang ke 30...sempat lagi nak beraya ni...hahaha...
ketupat, rendang, tapai, lemang dan kuih muih...tunggu makk....

hurmm...sekian la citer caca merba pagi ni...mak nak bermuhasabah diri dulu...dalam erti kata rehatkan minda...hehehe....eh sebenarnya mak nak jadi ceti halal ni...mau pungut duit pertukaran...daaa...ti kita citer lain ek...babaii...

notadijariku: hari2 sahur  makan sepinggan nasi...kalu 30 hari sahur gini, sure berat mak leh cecah 100kg ni...adehh...tak lama lagi kena daftar masuk the biggest loser la nampaknya...hahaha...gitu ko...

14 comments

Tuesday, August 16, 2011 6:55:00 AM

gambar bila ni mkn tgh hari..huhuhu

Tuesday, August 16, 2011 7:23:00 AM

takde la kempunan dah kak..Alhamdulillah =)

Tuesday, August 16, 2011 7:58:00 AM

sahur mkn nasi pun...tghari sampai ptg tak mkn pepe ... ok la tu kak ....

semangat ko meniup CKT tu

Tuesday, August 16, 2011 7:59:00 AM

nk buat kek batik la mlm neh..hehee

Tuesday, August 16, 2011 8:12:00 AM

nmpk sedap je zan :)

Tuesday, August 16, 2011 8:16:00 AM

@MrS. F!zA
ni gambar sebelum puasalah kut...ekekeke...skang nak makan tengahari pun bleh gak...takde hal kan...huhuhu

@~izan~
eh banyak lagi menda teringin nak makan ni...hahaha...napsu sungguh...

@eima
huhuhu, takut mak weii...kang berat aku menggajah kan...riso riso...

@mama eza
buatlah dik, jangan lupa anto ke rumah akak sikit...hehehe

@Afne
jangan terpedaya weii...bulan pose seme nampak sedap...hehehe

Tuesday, August 16, 2011 8:30:00 AM

seb bek dpt semua dh..klu x cian baby tu.. bukan makkk..hehe

Tuesday, August 16, 2011 8:35:00 AM

wuii... kemain meniup char kuew tiaw... ni nak gi cari gak ni... tetiba rasa cam lapar... huh

Tuesday, August 16, 2011 8:38:00 AM

masuk la wei biggers loser tu.. hahaha.. tapi ko kena besarkan badan dulu

Tuesday, August 16, 2011 8:43:00 AM

@mizzkechique
haha, makan kerana bb la ni..ekeke...
nanti bb dah kuar cik tina kena kasi adiah ni...

@ejaMaria
haruslah semangat kak...panas giler...kang menggelepur lidah ai...

@MRS.K
Lor, skang tak cukup berat ke nak join bigger loser tu weii...ishh....

Tuesday, August 16, 2011 8:55:00 AM

kek batik ni mmg sedap kan kak...budak2 suke gile sebab rase milo...dah lame lieya tak buat ni...tgk akak pos gambar ni terus tingin nak buat....sabtu ni pi cari bahan laa ekeekekekeke

Tuesday, August 16, 2011 9:25:00 AM

penuh selera tu....

Tuesday, August 16, 2011 10:00:00 AM

aku ingt lagi masa dua hari sebelum bersalin ..aku rekues rendang ayam ngan pulut kuning..smpai beranak aku tk dpt makan..kira kempunan la aku smpai la ni...ok la tuh kek batik hg buat tuh...sedap je tgk..hehe

Tuesday, August 16, 2011 12:33:00 PM

sedapnye tgk kek batik tu

Post a Comment