Friday, August 12, 2011

Satu Kisah Pasal Baju Raya...


jom citer sal baju raya nak...takmo tak kisah, tapi aku nak citer gak...bila citer jek pasal raya, sure sekalilah tema kaler baju raya tahun ni yang akan difikirkan kan...bagi aku, menda cam gini penting...sebab ada sedikit sentimental value disitu...hehehe...itu bagi aku lah...bagi orang lain tak tau la plak..mak tak amik pusing...

so tahun ni awal² dah bincang ngan en somi kaler apa yang jadi pilihan...tapi sudahnya bila sampai di kedai kain, kaler lain plak yang berkenang dimata...takmo pikir panjang sebab dah rabun warna, amik jugak la..alhamdulillah...seme baju keempat-empat beranak dah siap dijahit....weee...sangat suka sangat suka...

tapi nak imbau balik pilihan² warna yang pernah kami sekeluarga pakai tuk aidilfitri sebelum² ini...
dimulakan dengan...

Aidilfitri 2006 (Purple)
masa ni aku ngah mengandungkan si kakak...takde plak gambar kami somi isteri yang diambil...terlupa rasanya...hehehe...ada pun gambar en suami seorang sahaja...jadilah sebagai bukti perayaan...bleh gitu???

Aidilfitri 2007 (Hijau)
masa ni kakak baru berumur berapa bulan jek...tu yang baju tak sedondon ngan si ibu...sib baik ada pijot yang sudi belikan baju kurung kaler ijau tuk kakak...mekasih auntie jot...

Aidilfitri 2008 (Maroon)
amik ko, tiga beranak pakai baju dari kain yang sama...sekayu katanya...hehehe...senang...cuma bezanya tudung si ibulah...masa ni baru baper bulan tah ngandungkan dak irfan...irfan masih dalam perut...tapi tak jelas sangat kan perut aku time ni....maintain...

Aidilfitri 2009 (Hijau)
ijau lagi dan lagi...ni seme en somi punya pasal la...kalu ikutkan dia, tiap² tahun kaler ijau pun bleh...tau la kaler feveret dia kan...huh...dan kali ni kain abi sama ngan adik...kain kakak sama ngan  ibu...baju mereka berdua tu tempah jahit kat cekgu taska lama derang...sib baik ada yang sudi jahitkan...eh comel lak anak bujang kecik kai ketayap...tapi kalu skang jangan haraplah dia mau...rimas katanya...sob sob...

Aidilfitri 2010 (Pink)
huhuhu...akhirnya hajat aku nak 'pink' kan en suami berjaya...malah berjaya pink kan satu famili...so selang seli la kan...dan tahun ni kain sekayu balik tuk 4 beranak...bang, yu look gorgeous la in pink...ekekeke....

Aidilfitri 2011 ( Warna ???)
hehehe...tunggulah citernya lepas raya nanti...weEEE...yang pasti aku wat jubah jek baju tu...tapi masih sedondon ngan si kakak..dan adik surelah sama ngan abi dia...

notadijariku: eh eh...mak plak eksaited nak raya...tapi anak² yang lebih...yang penting mereka happy...weee...

18 comments

Friday, August 12, 2011 9:51:00 AM

besttnyer laki akak nak pakai pink! laki ieda payah, abiss pujuk rayu pon tak mo cisss!!!!

Friday, August 12, 2011 9:53:00 AM

wah! cantik o cik mot..sweet family..:)

Friday, August 12, 2011 9:55:00 AM

hehehehe.....1 tahun satu, dah 7 tahun kawin...satu almari penuh baju raya...setahun 2 kali raya/....ades 14

Friday, August 12, 2011 9:57:00 AM

cite pasal baju raya plak.. bikin panasss

Friday, August 12, 2011 9:58:00 AM

akak ingat thn nih nak tema pink jgk...
tp somi akak pas sudah takmo pink...
puas duk pujuk tp hampeh...

jd tema akak thn nih adalah.... meroon...

Friday, August 12, 2011 10:06:00 AM

sy raya 2007 krim
2008 hijau
2009 coklat
2010 silver
thn nie? jeng jeng jeng

Friday, August 12, 2011 10:08:00 AM

bestnya tiap tahun ada tema

Friday, August 12, 2011 10:11:00 AM

Cute betul muka si irfan masa teman pink tu...

Friday, August 12, 2011 10:15:00 AM

harris in pink tk nmpk jambu tp gmbr yg mula2 tu jambunyaaaaaa...ekekeke agknya style rambut kot..hahaha

Friday, August 12, 2011 10:16:00 AM

lieya teka biru kot tahun ni ekekeekek....

suke kaler pink tu....nampak meriah gitu kak....

Friday, August 12, 2011 10:18:00 AM

yeay yeay...kita pon dah de baju raya yeahh

Friday, August 12, 2011 10:27:00 AM

jeles tgk gmbr2 akak semua cukup ahli..izan selalu tak cukup sobs!

tp mmg cntik2 la kak kaler akak pilih,lgpun akak putih,pakai apa pun cantik,naik kaler..

Friday, August 12, 2011 10:41:00 AM

bj raya ......
suka yg pink tu la .. irfan sgt comey

Friday, August 12, 2011 10:47:00 AM

wahhh...tetiap tahun sedondon.. meriah!! tp nape ijau 2kali.. minat ijau eh kak.. hehe

Friday, August 12, 2011 10:49:00 AM

sy pun suke ijau! 2 tahun berturut ijau. :) tahun ni suprise! hehehe. raya jengka ke woii

Friday, August 12, 2011 11:52:00 AM

emmm kalau ikutkan daku ... lg banyak colour wakakak..

2003 purple soft
2004 x dak psl pantang (gugur)
2005 xdak mood
2006 choc
2007 xingt
2008 cream
2009 dark purple
2010 oren
2011 biru terqoise


umakaiiii pjg tui list ku

Friday, August 12, 2011 12:07:00 PM

jeles aku tgk tiap2 thn korang gambo sefamily aku ada 2 je kot gmbar sama2 sepanjang 5thn kawen
lain2 tu dia keje

Friday, August 12, 2011 12:08:00 PM

jelesnya..semua sedondon..saya pulak,selalu x jadi..ada la tahun bila sedondon sbb hari raya cik abe keje..jadi bila dah lepas raya malas la nak ambik gambar pakai baju raya :-(

Post a Comment