Monday, August 15, 2011

Saya Nak Sampul Duit Raya Itu...Sekeping Pun Jadilah...


salam semua...ok ok...kita tutup citer sal bonus...seme orang dah dapat tu...hehehe...so nak citer menda biasa yang akan aku lakukan bila mau menjelangnya syawal...cam biasa, bila menjelangnya syawal aku tiap² tahun gigih menambah koleksi sampul duit raya cam tahun² sudah...

kalu yang baru mengikuti blog aku ni, sure ada yang masih lum tau lagi kan...selain mengumpul fm, beg kertas, aku minat mengumpul sampul duit raya dari pelbagai bank, agensi atau kedai yang ada mengeluarkan sampul duit raya ni...seingat aku, minat mengumpul ni bermula dari tahun 1999...sejak aku menuntut di itm lagi...dan kekal sampai skang....

untuk tahun ni, aku baru dapat 4 peket yang baru...ada dari susu Dugro, MBE Alamanda, JJ dan Kementerian Penerangan, Komunikasi tu seme...dari bank² lum dapat lagi...sob sob...

ok, ni aku nak show off koleksi yang aku ada sepanjang berpuluh tahun dari stat aku menyimpan...dari pelbagai agensi/ bank seme ada...termasuklah kedai emas, tesco, jusco, bintang, giant dan macam² lagilah...nak sebut sini banyak sangat.... 

hehehe, sedang berkira² sampul yang ada...tak terkira dah ni... 

nampak cam lambakan kad raya la plak kan...eh bukan kad raya ni...sampul duit raya a.k.a angpau kosong...hehehe... 

ni yang berpeket kan...kat bawah ni plak yang ada sekeping jek aku dapat setiap satu...hasil dari sumbangan kengkawan yang sudi berkongsi minat aku ni ha...ada tersimpan kemas dalam album...so far ada dua album yang penuh dengan sampul kad raya yang pelbagai warna, corak dan design...

eh ritu aku ada terbaca kat blog si eima ni...dia dah tukar wang kat bank islam...eh ada dapat sampul kad raya dari bank islam tu...leleh air liur mak ni eima...dapat sekeping pun jadi...hehehe...melampau kan...teruk betul...

ha, kalu sesapa yang ada sampul duit raya yang bertujuan tuk digunakan...sebelum tu, meh la tukar ngan aku meh...aku ada banyak sampul yang sama...selalunya kalu dapat 2 peket sampul yang sama satu tu aku akan tukarkan ngan sesapa yang sudi la...aku simpan sepeket jek...hehehe....

sekian, cerita sampul pada hari ini...
eh ni bukan sampul berisi tau...yang kosong...kalu yang berisi, saper mau kasi...hahaha....

notadijariku: aku ni dapat sampul duit raya punyalah hepi...walaupun sekeping dan tidak berisi...minat punya pasal kan...hurmm...

17 comments

Monday, August 15, 2011 9:20:00 AM

hehehhehe..hobi y sgt unik :-)

Monday, August 15, 2011 9:27:00 AM

hehehe.....xnak aa...

nak isi dalam je...hehehe

Monday, August 15, 2011 9:28:00 AM

@azam
en azam...tua2 cam gini mana nak dapat dah isi dalam...ada pun tuk anak2 ja...tu mau yg kosong ja...

Monday, August 15, 2011 9:30:00 AM

leh wat meniaga nih..hehe..ok la nnti kalau aku dpt yg extra aku bgi hang gak...tp hg kena la mai raya umah aku dulu hehe

Monday, August 15, 2011 9:32:00 AM

@.:fyzz:.
ishh hang ni, datang beraya umah hang insyaAllah kalu takde aral aku sampai punya...

Monday, August 15, 2011 9:39:00 AM

hehehehe

Monday, August 15, 2011 9:41:00 AM

bagusnya kak..baru pestime tgk org hobi mcm ni..bagus tu kak,mana tahu satu hari nnt jd designer part time utk kad raya hehe

Monday, August 15, 2011 9:42:00 AM

ooooooo rupanya memang peminat sampul raya la nie
bestnya banyak koleksi kan
teruskan sis

Monday, August 15, 2011 10:14:00 AM

akak..bak lima bungkus.. hukhuk

Monday, August 15, 2011 10:18:00 AM

kalu opis ai ada sampul raya

ai kasi kat yu okess

uitm punyer dah ade?

reply kat n3 kite tau

Monday, August 15, 2011 10:58:00 AM

kagum btol aku
sume benda ko kumpul kan
au ni sampul duit raya byk nau kadang aku lempar2 jek
nnt tgk la kalo rajin aku kutip dlm2 laci tu kasi kt ko ek

Monday, August 15, 2011 11:06:00 AM

saya lak tengah nak kumpul duit limaploh hengget ade sapa tak nak tuko ngan saya..saya ade byk duit singgit2 moh la tukoo..moh laa

Monday, August 15, 2011 11:22:00 AM

KLW DARI BANK2 MINGGU DEPAN BARU DAPAT LA KOT

Monday, August 15, 2011 11:32:00 AM

wah dikk jadi hobi nie .. siap ada album .. :))

Monday, August 15, 2011 12:04:00 PM

sms akak address mot. akak pos kan yang ada kat akak. tapi sekeping2 je la ek.

Saturday, September 03, 2011 12:59:00 AM

hey,your hobby same like me.let share our hobby?thanks...

Friday, July 27, 2012 10:54:00 AM

sama minat mcm saya jgk.....
saya simpan dr sampul ambank tu kecik duit kena lipat sampi la ni beso2 suma....mmg byk. tp lau dh minat nk bt mcmana kan.

Post a Comment