Monday, August 22, 2011

Seminggu Sebelum Raya...


adeh...ari ni baru hari isnin...tapi mud nak keje semakin jauh...mud nak beraya semakin menebal ni...sana sini blog dok up sal persiapan raya...termasuk gak blog aku ni...ari ni pepagi aku p bank, amik duit raya staff yang perlu ditukar...fuh...penat mak...dan duit² mereka itu telah selamat diagihkan...dalam RM11,200 semenya...takut mak pegang duit bebanyak tau...yelah, sorang kapten paling banyak wat pertukaran pun dalam RM2k lebih...masak...kalu p bank sendiri, jangan harap pat tukar banyak tu sekaligus kan...sebab ada limited...sorang leh tukar RM1 dalam RM300 ja...

kalulah seme ni duit aku...hehehe...

dan pepagi ni meriah kat opis aku ni ha ...mana taknya derang dok ajak anyam ketupat...alamak...takat ketupat nasi aku reti la nak anyam...tapi ketupat bawang tu lum abis belajar lagi...hehehe...pastu derang seme dok pasang lampu lip lap...gantung kat raya...gantung ketupat dan macam² lagilah...yang bestnya ada gak 2-3 orang kapten yang join dok menganyam ketupat...wahh...sangat meriah ok...ingat depa ni pandai drive bas udara jek ker???anyam ketupat pun pandai tau...hehehe...

gigih kapten ni mengajar salah seorang staff wat ketupat bawang...aku gak tak abis belajar....huhuhu...

adehh...aku pun mud nak keje dah semakin menipis ni...asyik fikir nak balik raya ja...alahaii...keje pun banyak tak buat...malas...bos pun takde...sampai rabu...khamis dia bz pagi petang...jumaat dia ada wat flight test...jumpa dia balik lepas 11hb ni tau...sebab 5hb hingga 11hb dia ke France...alahai...rindulah saya...hehehe...

oklah, aku halfday hari ni...nak p kpmc...wat scan kali kedua...dan lepas tu ada check biasa kat klinik P9 sana...ikutkan minggu depan aku kena minum air gula wat kali kedua...tapi minggu depan minggu raya...ishh, takmolah...aku mau balik raya...so leh tak postphone minggu lepas raya la...hehehe....

daa...jumpa lagi esok...

9 comments

Monday, August 22, 2011 2:44:00 PM

byk duit tu...hehehe..tk tukar lg duit....soping pn blum..huhuuhuh

Monday, August 22, 2011 3:14:00 PM

ofis aku 1st day posa da psg lampu lip lap n ketupat bagai..hahahaha..gile excited sumenye..

Monday, August 22, 2011 3:19:00 PM

akak pun tak pandai buat sarung ketupat bawang..camna a?

Monday, August 22, 2011 3:29:00 PM

aku reti anyam ketupat aritu..tapi dah lupa...sbb tak selalu buat..ehehe tapi kalo cuba2 ingat lagi ingatan ni kot

Monday, August 22, 2011 3:32:00 PM

bestnye da start anyam ketupat.. kat tempat kite org nih... 1 ape pun x de lg... x meriah langsung... x mcm kat opiz lame...

Monday, August 22, 2011 4:14:00 PM

dah mls nk keje dah mgu ni wei

Monday, August 22, 2011 4:17:00 PM

kak..duit raya sy brape yer agak2..?? hehe

Monday, August 22, 2011 8:31:00 PM

nak sikit kak duit raya tu hehe

Tuesday, August 23, 2011 9:05:00 AM

aku mmg tak reti wat ketupat... ape jenis seklai pun...hehe

Post a Comment