Monday, August 22, 2011

Silalah Percaya...Baju Cap Scarlet Itu Berharga RM4.50 Sahaja


Citer hari sabtu yang lepas...disebabkan hubby tak keje ari tu, aku pun ajak hubby ke jj...tapi jj kat IOI Mall sana...sajelah kan..p jejauh dengan alasan nak cari kasut tuk adik...kesian, kasut hari tu tak muat tau sebab kaki dia lagi lebar dari kasut tersebut...walhal dah amik saiz 22 dah...so kena p cari lain...alasan aku p jj situ sebab kat jj IOI ni lagi banyak choice kasutnya...dan playground dia pun besar kan...huhuhu....

lebih kurang jam 10 lebih gerak dari rumah...sampai sana kete pun dah banyak tapi sib baik la kan masih ada parking kosong....sampai jek jj terus ke bahagian kasut...misi mencari kasut dak irfan...sekali jumpa kasut yang sama cam apaknya beli tu...try la kan...sekali saiz 25 baru muat...tapi cam tak cantik ar plak sebab ibu jari kaki dok terjulur jek...so kensel...amik hok lain...tapi sayang tul sebab kasut tu ada less 50% tau...takpelah, amik hok lain....

dalam pada sibuk nak memilih kasut tuk adik tu...derang berdua sibuk nak main kat playground...si kakak, siap kata kat aku gini...ayat dabel meaning punya..."ibu kakak good...kakak tak nak main kat taman pun...cehh...ibu fahamlah maksud dia tu kan...dah lama tak bawa derang main kat taman, aku pun suh hubby layan anak² dulu...sesambil aku cuci mata ngan menda lain...ceh ada hati lagi tu...

terus p bahagian scarlet sana...hajat nak cari blaus tuk raya satu...cari² takde less...tetiba masa mencari tu, terjumpa bahagian baju² yang bergantungan ada less 50% dan 70%...pandailah ko pilih yang mana sesuai dan menarik kan...sekali ada 2-3 baju yang aku nengok agak menarik...terus amik tunjuk kat hubby...sebab rege asal kat tag dalam RM49.00 gitu...lepas less 70% dalam RM14.70 sehelai kan....

memula aku malas nak try masuk fitting room...tapi hubby suh try dulu...kang tak muat kang, naya...aku ni jenis payah sikit nak pilih blaus...kadang ada yang muat tapi tang bontot lak bermasalah...so nak selamat kenalah wat percubaan...

dari 2-3 helai baju yang aku amik tu...sekali sehelai jek yang muat tau...sob sob...sangat sedih...takpelah sehelai pun jadilah...janji ada kan...pastu terus p bayar...tapi kan, nak citer kat korang lah...kang aku dah kata kat atas, tiap baju tu lepas less 70% patutnya jadi RM14.70 kan..tapi balik umah bila nengok resit semula, aku jadi pelik...nak tau kenapa??? korang nengok tag kat bawah ni...
tag baju ni 3/4 slv...kan...kod  20-00-02193199-2 berharga RM49.00 ...

tapi bila nengok kat resit...baju tu hanya berharga RM4.50 selepas less 70%...dan rege asal baju tu adalah RM15.00 tau...seperti yang aku kotakkan di resit di bawah...kod yang sama tu...so bukan silap aku la kan dapat rege murah gini...hehehe...sangat suka sangat suka...

tetiba aku teringat kat eima yang dia pun pernah dapat rege gini masa beli seluar cap MIKI kat fahim...alahaii...kiranya rezeki terselit la ni...dah la nak dekat raya kan...hehehe...seronok sungguh tau...

aler, baju tu tak sempat lak aku snap...terlupa la ni...so silalah percaya baju yang aku beli tu berharga RM4.50 jek...mana mau dapat kan cap Scarlet RM4.50 gitu...huhuhu...kalu selepas less pung... :p

notadijariku: dak ayang...bila mau amik spenda dinosaur ni...hehehe...

22 comments

Monday, August 22, 2011 8:51:00 AM

wah beshnya ..dpt murah.

Monday, August 22, 2011 8:51:00 AM

shopping kat JJ mmg berbaloi... heheh

Monday, August 22, 2011 8:52:00 AM

@atty's
kty...memang ar best bila dapat murah...kalu dapat mahal, sure dah kena komplen tu...hahaha

@@e_da
tulah tu, rege gitu memang berbaloi2 la kan...

Monday, August 22, 2011 8:54:00 AM

rezeki akak ler tu..

Monday, August 22, 2011 8:55:00 AM

rezekila tuh dpt murah...
kot pekerja dia salah tag kt baju tuh kot????
kira rzki izan betullah... hehehe....

Monday, August 22, 2011 8:58:00 AM

untung ko weh. mane gambo bajunye. beria je aku scroll down nk tgk baju. ceh

Monday, August 22, 2011 8:58:00 AM

rezeki betul.. murah habis dah tu..

Monday, August 22, 2011 8:58:00 AM

sape sangka kan kak ...
hati sronok gile la ... mmg berbaloi la.

Monday, August 22, 2011 9:08:00 AM

diskaun berganda tuh.. hahaa... ku pun g shopping kat JJ Bukit Raja ari tuh.... bleh tahan jugak dia punye sales... baju budak brand poney yg rege RM126.00 bleh dpt 50%...

Monday, August 22, 2011 9:13:00 AM

ai pon pnh jd gitu..hahah mmg betul2 rzeki terselit..yg eima tu cap MIKI tu..giler babas..

Monday, August 22, 2011 9:18:00 AM

keh keh keh ...ni namenye rezeki makyong kak...budak tu silap punch la tu ...hahaahah...rezeki jgn ditolak kak...lagi pun kat umah baru perasan kan...takkan le nak kesane return balik duit hahahahaha.....

Monday, August 22, 2011 9:19:00 AM

rezeki ko la tu

Monday, August 22, 2011 9:22:00 AM

saya pernah dapat gak...sebijik rege cam ni...seluar keje...rezeki2..hehehe

Monday, August 22, 2011 9:23:00 AM

cam tak caye la..murah giler.
ker salah tag/hehe

Monday, August 22, 2011 9:34:00 AM

ai tak rajin la nak belek kat tanda harga tu... muahahahaha

Monday, August 22, 2011 9:38:00 AM

semlm g jj gak, tp kt equine la.. ramai manusia.. cehh..

Monday, August 22, 2011 9:38:00 AM

rezeki rezeki...hari ni gak kena terjah JJ...kot dapat lg murah heheheh

Monday, August 22, 2011 9:47:00 AM

hehehe aku penah jadi kes gini
kasut damia rege 16 ntah camane dia scan jadi 6 hengget

Monday, August 22, 2011 10:00:00 AM

bestnya sis

Monday, August 22, 2011 10:57:00 AM

aah lah dikkk nie rejeki terselit nie .. kalau banyak mcm tuu kan bagus .. ekeke :)

Monday, August 22, 2011 11:22:00 AM

JJ memang rege die sgt2 murah... beli blazer ngan rege bawah seratus hari tu ;D

Monday, August 22, 2011 11:23:00 AM

giler murah..kes tersilap tag harga kot..heee rezki terselit di situ...aloor nyesal pulak haituu pi jusco tak singgah langsung area tu...

Post a Comment