Wednesday, August 17, 2011

Takde Perasaan Dah


ari ni ada jualan kat nre sana...pandai tul mereka ni kan...time gaji, bonus ada jek yang menjual..dan aku ada p kejap mencemar duli...ingat nak beli kuih frozen jek...tapi takde plak dijual ari ni...so sangat hampa...percayalah aku kembali tanpa membeli apa apa pun dari sana...dengan tangan kosong...

tah la, sejak segala kelengkapan tuk persiapan hari raya dah lengkap aku jadi takde perasaan tuk membeli belah lagi...kalu orang dok heboh ada sale dimana² pun aku iyakan jelah...kalu barang² masih tak cukup haruslah aku terjah kan...

tadi aku nengok sana sini gerai menjual kuih raya...semurah RM20 sebekas/balang pun ada...tapi takde keinginan jugak nak beli...ingat nak beli kat kampung jek...last day nak dekat raya sure jualan murah kuih raya bermula...semurah 3 balang RM10 pun leh dapat kan...tu jelah misi utama...

dan semalam aku p mydin...misi mencari pampers anak yang lum selesai..alih² terbeli 6 biji balang kuih raya tuk mak...yelah, nampak balang tu, teringat kat mak...dah berkurun balang kuih raya tak bertukar...dah alang² balik ni, belilah tuk dia...apalah sangat kan...

pastu malam tadi, tergerak hati nak berkemas gelas/cawan adiah kawin dulu...ada banyak gak yang tak digunakan lagi tu...so decide sendiri ingat nak bawa balik kasi mak jek...g pun ritu tepon mak tanya gelas kat umah ada banyak dak...mak kata banyak dah pecah/ilang...so kasi mak jugak lah...simpan lelama lam lemari tu pun wat per kan...baik kasi mak...

oklah, cam takde perasaan nak menaip dah ni...babai...

notadijariku: sangat lemau ini hari...naper tah...

5 comments

Wednesday, August 17, 2011 1:44:00 PM

sama la kita.. byk brg2 hadiah masa kawen x guna lagi.. nak keluarkan byk2 pun buat semak je

Wednesday, August 17, 2011 1:53:00 PM

@THE LEKAT LEKIT STORY
tulah tu...tu yang rasa ada baiknya kasi kat mak jek...
dari dok terperap ja dalam lemari...

Wednesday, August 17, 2011 2:25:00 PM

amboi cepatnya akak ni dh setel brg raya eh? sy ape pun x beli lg nih... =.=*

Wednesday, August 17, 2011 2:28:00 PM

@Munna
hehehe, kenalah setelkan awal2...selagi ada tenaga ni...kalu tak memang tak beli apa kang...

Wednesday, August 17, 2011 2:29:00 PM

sama la kita ek

Post a Comment