Monday, September 19, 2011

Anak Bujang Saya...Yang Semakin Membesar


salam semua...mekasih pada yang sudi beri pendapat sal produk set bersalin tu...tengah mikir² gak la mana yang sesuai dan berkemampuan bagi aku ni...kalu yang mahal sangat kan, tak pakai, tak abiskan ...bukankah itu satu pembaziran nanti...so kenalah beli yang berpatutan kan kan...

so lupakan sejenak bab tu...tetiba mak rasa cam nak bercerita tentang si bujang senang nan sorang ni...minggu ni lebih kurang meng upkan si abang bujang ni...hehehe...

sejak dua tiga hari ni, aku semakin perasankan yang anak bujang aku ni semakin hari semakin membesar...even umur dah cecah 2 tahun lebih...dan masih lum lancar bercakap...tapi aktif terlampau...aku mang serender nak control dia bila keluar ke mall atau ke LUAR memana...memang tak larat nak kejar punya...lari ke sana sini...

pepun syukur dia diberi kesihatan yang baik...dan membesar dengan johan...nengok jelah saiz badan dia skang...ikut saiz apak la ni...huhuhu...dan walaupun tak berapa nak makan nasi terutamanya...hari² dia makan mee, mihun dan apa² jelah selain nasi...dan paling dia gemar ayam goreng...tak kira la, KFC ka, MEKDI ka...janji ada ayam goreng...

ni gambar semalam...lepas balik dari kenduri, makan dan makan...leh dia layan ayam goreng plak...sambil baring plak tu...cepat² hubby suh amik gambar dia...
ce nengok gambar ni...dengan tak berbaju...leh layan makan ayam goreng sambil tido gini...adehh...

dah layak sangat jadi abang ni kan...

satu jek aku perasankan sikap irfan ni...dia jenis tak amik pusing pun sal nak ada adik ni..bila aku amik baby orang lain pun dia wat derk jek...tak kisah punya...kadang bila dok terangkan kat dia sal adik baby...dia cam endah tak endah tah...entah la...dia takde perasaan lagi kut...huhuhu...

notadijariku: bila nengok anak makin membesar ni...maknanya umur kita semakin meningkat la ek...adehh...

16 comments

Monday, September 19, 2011 2:09:00 PM

sekejap je masa berlalu kan sis

Monday, September 19, 2011 2:14:00 PM

memg semangat sungguh dah irfan izan skrg.. ker yg nama irfan ni memg jenis bam bam? hehehhe.. sbb sama la ngan irfan kat umah tu.. makin bulat walaupun tak kisahkan nasi.. yg dier kisahkan susu.. susu dan susu.. tak pun telur rebus or telur goreng.. hurmmm...

Monday, September 19, 2011 2:15:00 PM

Irfan...perut muncit ☺☺☺

Kejap jer dah beso kan. Nak masuk 3 dah anak.

Monday, September 19, 2011 2:16:00 PM

si demok ... pelik betui cam ne tak mkn nasi leh jd bam bam gitu .. fahim tk mkn nasi .. mkn mknan cam irfan gak .. ayam harus drumstik..megi goreng mamak habis sepinggan tp meninggi je...

Monday, September 19, 2011 2:26:00 PM

seksi wooo

Monday, September 19, 2011 2:28:00 PM

heheh irfan lom paham lg kot..
klw damia tu kita cite psl adik ni nampak gaya dah paham dah

Monday, September 19, 2011 2:48:00 PM

temban irfan ni...irfan sy kurus jek..x nak mkn nasik gak.

Monday, September 19, 2011 2:56:00 PM

budak debok2 ..tertembam tertembam..mmg irfan nih very tembon..suka tgk dia semangat..nk amik bukan mau...heheh...
aku rasa dier tecik gi zan..lom mengerti bab2 adik2 nih g...:P

Monday, September 19, 2011 3:09:00 PM

ok, back to topic set bersalin tu kan, aku rasa takyah beli lagi kot! beli masa ko dah bersalin nanti... kot la terczer lagi.. ye dop? dokleh ler nak pakai set-set bagai yg sapu perut tu

Monday, September 19, 2011 3:11:00 PM

ok la tu Zan... akak klu pegang je baby anak orang lain... Luqman sure datang marah... pastu dia plak sibuk2 himpit baby tu suruh ke tepi... dia nak duduk kat pangku Mak dia... hadoyai... camne nak bagi adik klu gitu... jeles sungguh...

Monday, September 19, 2011 3:43:00 PM

Seronoknya bila anak makin membesar mcm nie kan? Eiish! Dah tu, nak tmbh lg sorang lak tu. Ishhh....

Monday, September 19, 2011 4:10:00 PM

semangatnye dia....

pasal umur ketepi dulu...segan nk lanjutkn usia.. ehehe

biasa la umur 2 taun ni dia tak heran sgt..mcm danish dulu dpt baby..umur 2 taun la...tak heran sgt..tapi bila dah keluar...dia akan tgk jugak adik dia...malah nak usik2 jugak....dia tau itu baby..tapi tak de la nak riba ke apa sgt...dia cium, dia baring kat tepi...gitu2 je.....

Monday, September 19, 2011 6:36:00 PM

comel je tgok dia makan sambil baring2 tu.. =)

Monday, September 19, 2011 10:37:00 PM

bulatnya dia kak.comel. bley geng dgn ipin,suka ayam goreng hehe

Tuesday, September 20, 2011 5:08:00 AM

dah mcm ipin pulak suka ayam grg. bdk lelaki kot. jadik sebab tu dia tak kisah. my kids dua2 gals. bila bagitau nak ada adik, siap sayang, bagi salam kat adik. kadang2 panggil dia orang terangkan. tapi penerimaan okay sampai la sekarang ni.

Wednesday, September 21, 2011 11:30:00 AM

semangat dak irfan..sama je mcm anak aku....selera bukan main...

Post a Comment