Tuesday, September 13, 2011

Apa Yang Aku Beli Dengan Duit Raya Itu Hari???


owhh...ini kisah sal duit raya AKU tau...bukan duit raya anak²...hehehe...apa, ingat dah besar tua cam ni tak dapat duit raya ke...ekekeke...dapat tau...pemberian ikhlas tapi dekat dari pegawai² kat opis ni...eh kira duit raya dapat sebelum raya ni, kira duit aku la kan...bukan tuk anak²...hahaha...acilah kut dikira gitu...
so, ayuh kita nengok pe  yang aku beli ngan duit raya yang aku dapat itu hari...bukan beli yang bukan² pun...tapi satu keperluan yang melebihi dari kehendak...hahaha...

hurmm...ritu kan, kat entry INI...aku pernah la up sal aku mau beli lemari kanak² yang baru tuk anak² kan...memandangkan kapasiti lemari yang dok ada skang, hampir nak memuntahkan isi perut dah...dengan erti kata lain dah penuh dah...so petang semalam ajak hubby ke kedai perabot di Dengkil sana...hari ahad ritu dah p dah, tapi TUTUP...tu yang p lain tu...mulanya aku ada sebey kat kedai perabot di Seri Kembangan berdekatan dengan Jusco tu...tapi rege amat menyesakkan jiwa...dan satu pun tiada berkenan dihati ini...ada pun mahai lor...tu yang p kat kedai perabot di Dengkil tu...g pun aku pernah gak beli tilam dari kedai tu...rege mang leh kautim la...hehehe...

dan tanpa berlengah...nilah salah satu barang KEPERLUAN bagi aku, yang aku beli dengan menggunakan duit raya itu hari...banyak² gambar kartun yang di display...yang ni jek agak menarik...hok lain ada gambar hello kitty la, ben 10 la...dan ada yang tak menarik langsung di mata ini...so celik mata, amik yang nilah...

masa tanya rege tiap satu lemari yang ada tu nengok rege yang dipamerkan kat lemari ni dalam RM390...dan kalu diskaun pun dalam RM340 gitu...tapi aku ni kan suka bertanya banyak² kali...kasi konfuse itu orang...dan pembantu jualan tokey tu...si nepal mari agaknya...kata rege lemari ni RM290...huhuhu...aku pun tanya balik kat tokey tu...betul ke regenya begitu...tokey tu kata mana nak dapat rege tu...tapi dah pembantu dia kata rege RM290 dia pun kasi gak lah rege RM290 kat kitaorang...hahaha...giler jimat banyak...ate customer is always right...walau tak semestinya pelanggan ni betul....hahaha...tanpa teragak² terus amik lemari tu...tapi suh pembantu jualan tu polish kasi cung balik... :p

ni dia model baru lepas mandi...yang baru baik dari demam ciken pox...dan tak nyempat nak sikat rambut...sedang bergaya di depan lemari baru...siap tanya kat ibu, ni lemari tuk bb girl kakak ke bu...huhuhu...bolehlah mana² kak...owhh ya, lemari ni agak tinggi dari lemari yang ada di rumah cam kat entry INI...

dan yang paling penting...ruang yang agak luas di dalamnya...leh menyusun baju anak² dengan lebih kemas dan rapi...ni kira 2 in 1 la jugak...nak sangkut baju anak² pun bleh...cuma alihkan papan yang ada tu kan...dan semalam aku just masukkan barang² keperluan aku dan barang² newborn baby jek dulu...lepas ni leh ar kumbah baju baby yang tersusun kemas berada dalam box tu...

dan satu lagi barang yang jugak dibeli dengan menggunakan duit raya AKU tu adalah coffee table...selama ni tak pernah ada coffee table kat rumah sendiri tau...
cam biasa, awal² lagi dah dirasmikan oleh abang kecik ni...memang tak bleh blah tul...rosak barang ibu tau...

nilah rupa coffee table tu...saje amik kaler yang sama dengan sofa yang ada...baru matching kan...rege pun memang berpatutan...

mulanya ingat nak mik yang kaler cerah cam kaler papan tu...tapi bila nengok cam tak berapa nak kukuh kalu dilenjan oleh abang kecik tu...so amik yang ni jugak la setelah berbincang somi isteri...janji rege tidak membebankan kan...so kiranya duit raya AKU tahun ni digunakan tuk membeli barang idaman yang aku idamkan dari dulu lagi...memang berbaloi² la...nak beli EMAS tu cam banyak wang yang kena ditambah...g pun rege emas kan tengah mahal skang...huhuhu...so ni jelah yang mampu dibeli ngan duit raya itu hari...sib baik masih ada balance lagi...alhamdulillah...

lepas ni ingat nak beli shaggy karpet kaler itam putih...tapi bila mikir balik yang skang pun abang kecik suka buat kecah kat karpet yang ada...so kena postphone dululah...maybe masa nak masuk 'umah baru' nantilah...huhuhu...tak salah kan kalu berangan² dulu...hahaha...

notadijariku: ok, berhenti kejap...mau p admin, amik borang cuti bersalin dulu...daaa....

23 comments

Tuesday, September 13, 2011 9:59:00 AM

almari bj kartun cute

Tuesday, September 13, 2011 10:00:00 AM

wow..bestnyaaaa....ok pe dpt beli perabot tu..yg paling best dr duit raya..kerlast ko jah!!!

Tuesday, September 13, 2011 10:02:00 AM

wang besar..wang besar... masyukkkkk

Tuesday, September 13, 2011 10:02:00 AM

@mama tisya
no choice dah kak...ni jek yang ada...

@eLYies
huhuhu...alhamdulillah...adalah sikit2...

Tuesday, September 13, 2011 10:04:00 AM

huh...terbaiklah....

byknye duit raya.....hehehe
mintak sikit

Tuesday, September 13, 2011 10:06:00 AM

ambil borang cuti bersalin? erm (sambil menggaru dagu) ada eh? pasal kita punya tempat kerja ni apply cuti guna system.

ermmm, harus beli itu almari utk anak2 memandangkan nak masuk dua sudah. bgs idea cikMot ni.

Tuesday, September 13, 2011 10:06:00 AM

comel..hehe..

kak, sy pernah beli perabot kt dengkill...super murah.. siap offer coffee table RM100 yg kaca tuu..

Tuesday, September 13, 2011 10:07:00 AM

almari kartoon
teringat zaman kecik2

Tuesday, September 13, 2011 10:28:00 AM

cun la..almari kartun tu..skarang gambar kartun dh cantik2..x mcm dulu kan.. aritu lya tgk y gambar kartun princess...barbie kalo x silap.kaler pink.. mmg bkenan sgt.. tp ape daya..xde space nk letak... comparment dia pon byk kan...

y fain beli kat asya ni dulu..english style sket..xde la kartun2..just kaler putih+pink..dah la xde ruangan..just utk gantung & laci utk ltk baju...

rsa bkenan sgt nk almari cam ni...

Tuesday, September 13, 2011 10:41:00 AM

banyak tu duit raya sampai bole beli 2 perabot... beli skali karpet shaggy utk akak bole?... umah akak takde karpet lagi... hihihi...

Tuesday, September 13, 2011 11:14:00 AM

aku pn dapat duit raya ari tu
pun beli brg umah jugak
beli kopi table yg tak pernah aku impikan
hahhaa
pastu beli konsol table..jugak xpernah berimpian..hahaa

Tuesday, September 13, 2011 11:19:00 AM

sangat berkenan ngan almari tu la kaka..tp pikir2 balik, hhmm..x muat la plak nak masuk mane2 bilik..tak kan nak buh kat hal plak..

Tuesday, September 13, 2011 11:22:00 AM

haduii cantik gila lemari tu..mak berkenan!

Tuesday, September 13, 2011 11:38:00 AM

aceewah..hijo gitu..kaler peberet en haris kan..wey..byk wit raya hg dpt..rejeki anak2 n baby baru

aku pun br li coffee table rya ritu..

Tuesday, September 13, 2011 11:47:00 AM

aku pun tumpang garu jugak la....
aku dulu main bg surat spital je...pastu wat bodo je...


o0o aku tau ko nk apply awal kan ...kan kan....

Tuesday, September 13, 2011 11:53:00 AM

comelnyer lemari baru.....gambar kartun2 lagi....

Tuesday, September 13, 2011 11:54:00 AM

alhamdulillah adalah jugak hasilnya duit raya tu kan dik

cantik lemari tuu memang sesaui utk si kecil :)

Tuesday, September 13, 2011 12:23:00 PM

comel nyer lemari tu..... siap ada tom atas buaian lagik, bestnyer..

Tuesday, September 13, 2011 12:26:00 PM

Wah! Nie shopping pasca ry namanye nie!

Tuesday, September 13, 2011 12:31:00 PM

pergh kire banyak la duit raya ko lepas bli lemari bagai

Tuesday, September 13, 2011 12:56:00 PM

haah kan.. dah anak 2 nnt dah tak muat laci baju nak saya tu.. kena beli lemari gak ni..tp rumah kocik.. tak muat nak letak almari2 tu... sob//sob

Tuesday, September 13, 2011 1:03:00 PM

KALAU Aqilah nampak confirm dia mintak belikan almari tu.. sebab gambar tom n jerry...

Wednesday, September 14, 2011 1:56:00 PM

aku baru nak BW ari ni.. ko beli kat mana?

Post a Comment