Wednesday, September 28, 2011

Biskut Raya Di Hujung Syawal


citer agak basi...citer selepas raya...eh sempat lagi aku nak bercerita sal raya ni...sebab hari ni merupakan 30 syawal...hari last hari raya...so oklah kut aku bercerita sal kuih raya kan...huhuhu...

ekseli masa nak raya ritu aku ada order biskut shortbread kut nama dia kat seorang 'adik' nun di penang...maybe biskut dia dibuat dengan penuh kasih sayang...anak² sangat suka pada biskut hasil air tangan dia tu...pelik plak aku...sebab anak² ni memilih sikit...tak seme biskut...tak seme kuih raya derang mau makan...tapi kali ni idak...abis sebalang 2 beradik tu sebat...mak pun senang hati lah bila anak nak makan kan...so lepas raya ritu, mak pun cuba order kat jiran opismate ni...2 balang lagi mak order...ingatkan anak mau...tapi sebaliknya...maybe tak sama dengan acik yang kat penang tu buat...takpelah...alih² mak jugak yang tolong perabiskan....adehh...hari² dok pulun kuih raya ni...sib baik sedap...dan ianya adalah biskut kegeramaran jugak...

korang panggil ni biskut apa ek...ada yang panggil shortbread kut...

aku suka aku suka...tahun depan kena order lagilah kat 'adik' di penang tu...bleh kan???

ok, bis dah citer sal biskut raya....nanti sambung citer lain plak...

notadijariku: lemau weii...ari ni p keje naik motor tu...merempit pepagi....alasannya tak larat mau drive lagi...sian kat hubby takut dia lambat p keje, lepas anto anak² naik kete, terus suh dia bawa motor jek...lepas anto aku, terus dia ke opis...nasiblah kan, kalu hubby keje di kl nun...harap² dapatlah dia tukar ke putrajaya ni...amin...doakan ye...

17 comments

Wednesday, September 28, 2011 8:17:00 AM

ayung pun xtau nama biskut nih tp...tau makan jer kak..hehe

biskut nih memang sedap...klu p raya umah memana duk cari biskut nih jer...nak order xtau yg sedap kat mana..

haha~~

Wednesday, September 28, 2011 8:22:00 AM

hukhuk..
dgn ini sy mengaku sy tak makan kueh ini!
hehhe

Wednesday, September 28, 2011 8:27:00 AM

ena pun suka biskut tu.. sedap...

Wednesday, September 28, 2011 8:28:00 AM

jauhnye keja .. bahya bw moto hari2 gitu kan ...

aku tatau nama biskut tuh kak .. tp biskut tak luak2 pun kat umah..aku dah suruh enpanjang bw pi opis die je

Wednesday, September 28, 2011 8:33:00 AM

akak rasa mcm dah lama je akak tak makan biskut raya... *_*

Wednesday, September 28, 2011 8:37:00 AM

mmg sedap biskut ni kak...anak2 lieya pun suke.....lieya pun kat rumah dah tgl cetek jek dlm balang kuih raye tu...tahun ni tak beli byk...belajar dari tahun lepas....byk sgt membazir nyer kekeekekekek....

Wednesday, September 28, 2011 8:38:00 AM

kat rumah lya dah licin biskut raya.. lya asyik makan y jenis2 kerepek je

Wednesday, September 28, 2011 9:00:00 AM

sedap sgt la kot tu..


akak, nek mtr lg ke??

Wednesday, September 28, 2011 9:20:00 AM

aku xde mood mkn meskut raya
da tua mungkin
hahaha *releven ke?*

Wednesday, September 28, 2011 9:31:00 AM

encik suami den pun p kije naik moto gak nun jauh kl nun jg site bangunan depan sogo kekdahnya..tp kdg2 dia naik keta ikut keadaan cuaca dan keperluan jika perlu bw byk brg ke..
mmg bahye naik moto tawakal je la kan sbb xdaya nk tempuh jamm teruk2 dah tu tidak tengah mlm la sampai umh kalo pi kije naik keta..

Wednesday, September 28, 2011 9:37:00 AM

ceklat mabel katenye... ade lg balance dlm balang tuh.. heheh... sedap...

Wednesday, September 28, 2011 9:50:00 AM

marble shortbread,dulu izan amik tempahan biskut ni..tp skrg tak sempat dah.utk sendiri pun tak buat tahun ni huhu

Wednesday, September 28, 2011 9:55:00 AM

suke kuih ni
tp kan thn ni aku xmakan kuih raya sgt
time g raya umah org
dah abes raya ni
tingin lak kuih raya heheee

Wednesday, September 28, 2011 10:48:00 AM

betul la tu shortbread..mmg sedap biskut tu..

tak sakit perut ke naik moto izan..kfieza tkleh naik moto rasa hentak2 tu rasa mcm nk terburai je perot hehee...lg leh drive...trpksa la drive smpai hr bersalin...keta dh la manual..auto ok la jgk..huhuu

Wednesday, September 28, 2011 11:03:00 AM

kuih marble...
sya suka tart...tiba2 ja kan.hehe
wey kira hg merempit la..ok la ..mmg dh dekt2 tak larat dh wak keta..peyut pun dh belaga stereng..hehe

Wednesday, September 28, 2011 11:31:00 AM

cekidout out latest educational toys for your kids..lets share the joy,lets share the fun..

add us in facebook intelligent.toys@yahoo.com

Wednesday, September 28, 2011 11:43:00 AM

Sedap erk? Bley ah aku tumpang order utk next raya...hehehehehe...

AKu memang dah biasa merempit sampai 9 bulan.

Post a Comment