Tuesday, September 13, 2011

Edisi Memanjakan Diri Sendiri


ni kisah sebelum raya itu hari...tah apa kena ngan aku, tetiba rasa nak manjakan diri sendiri...bukan tak leh minta jek ngan hubby...tapi jenis aku bukan meminta...tetambah kalu meminta barangan tuk manjakan diri sendiri...kalu hubby ada kesedaran sivik, dapatlah kut...kalu takde...diam² sudah...kan abang kan...lalala...

dan ritu ajak opismate p alamanda...jalan² cuci mata...eh lebih kepada cuci poket rasanya...sebab poket rasa tebal semacam jek...(owhh ini aku tipu)....hahaha...dan tetiba tergerak hati mau cari perfume tuk diri sendiri...kalu nak dihitung lama jugaklah aku tak pernah membeli sesuatu untuk diri sendiri...lebih² lagi perfume ni...ada pun yang biasa² punya...yang mahal² memang takde...tak mampu...tapi itu hari rasa berkemampuan jek..tu yang beli tu...

so sampai alamanda terus masuk SASA...amik bau sana sini perfume yang sedap dihidu oleh hidung sendiri...tapi lam pada tu, tercari² yang ada sale gak...takdelah mampu cap Dior seme bagai kan...hantaran masa kawin dulu pun tak pat cap ni tau...yang ada cap enchaunter jek...tul ke dak ejaan aku ni...huhuhu...

dah hampir berminit dok lam SASA tu...akhirnya dapatlah perfume yang jadi idaman hati...ok, yang penting dapat paper bag yang comel gini...

dan aku mik perfume nama pink princesse jek...EDP punya...kalu EDP tahan 8 jam kata salesgirl tu...yang EDT tahan dalam 5 jam gitu...aku time tu baru lah paham apa EDP apa EDT...kalu idak memang tak tau apa lah...hahaha...kesian...

pastu dapat free gift perfume nama dynastie ni...dalam seminggu guna hari² dah abis dah pung...hahaha...

hurmm...tu jelah barangan yang aku beli bila tiba gedik² nak manjakan diri sendiri kan...sebelum ni asyik manjakan anak jek...hahaha...kalu nak harapkan diri diMANJAKAN??? erkk...tah tiba ke idak ari yang ditunggu tu...huhuhu...tak mengharap pun...baik manjakan sendiri... :p

15 comments

Tuesday, September 13, 2011 1:45:00 PM

amboi..kemain lg bermanja2 yer..

Tuesday, September 13, 2011 1:48:00 PM

@mizzkechique
aler sekali sekala...dua kali dua kala dik tina...hahaha

Tuesday, September 13, 2011 1:49:00 PM

omak aih tetibe rasa nak manjekan diri gak la huhu

Tuesday, September 13, 2011 2:08:00 PM

hehehe aku pon dah lama tak bli brg sendiri wei
asik bli brg anak je

Tuesday, September 13, 2011 2:13:00 PM

suka manjakan diri jugak =P nak harap org lain manja2kan mmg idaklah kot hehe..

Tuesday, September 13, 2011 2:25:00 PM

bagus izan..i like it..sasa..pergh msti wangi nih..RM ratus2 gak nih..
aku wajib..tiap2 bulan msti beli brngan manja kan diri..conth make up2..aksesori2..baju2...tuh la cara kita nk appreciate diri kita ..attenye..

Tuesday, September 13, 2011 2:28:00 PM

lya..bilala nk manjakan diri ni..asyik kasarkan diri j..he2..kalo blh g wk rawatan badan kn best,,tp regenyer...awww... x mampu i

Tuesday, September 13, 2011 2:28:00 PM

suka jgk beli brg dgn niat nak manja2 kan diri...sebab nak suruh org belikan mmg tak dpt kalo slh time..huhuu

Tuesday, September 13, 2011 2:31:00 PM

perfume kalo nk tahan lama mmg kena tgk yg EDP...akak pn slalu cr yg EDP

Tuesday, September 13, 2011 2:42:00 PM

ai pon selalu manjakan diri dgn duit sendiri..tk suka meminta..ekekeke

Tuesday, September 13, 2011 2:58:00 PM

aku ade byk perfume tp dah bertahun beli tak luak2.... tak suka pakai perfume tp suka bila org bg free....

Tuesday, September 13, 2011 3:07:00 PM

memanjakan diri sebelum dan selepas beranak hehehe :)

Tuesday, September 13, 2011 3:18:00 PM

last aku beli utk diri sendiri - kasut brand esarli harga rm20 sajok!

Tuesday, September 13, 2011 3:42:00 PM

btol..kalo rse mampu baik la manjakan diri sdiri
nak harap org pn segan kan
hahaa

Wednesday, September 14, 2011 1:50:00 PM

baru aku kenal dan tahu apa itu EDP, EDT.. TQ izan...

Post a Comment