Monday, September 19, 2011

Jumaat Yang Banyak Cerita


salam semua...selamat kembali bertugas tuk semua...3 hari cuti buat aku jadi lemau...tapi cuti² pun banyak kejaan yang menanti...terutamanya hari jumaat yang lalu...hari mengemas sedunia bagi aku...terutama sekali mengemas pakaian dan peralatan baby semua...kena curi² masa buat ni seme...sebab minggu ni dah masuk minggu yang ke 35...makin hari makin sarat...so ada masa terluang kenalah bereskan apa yang patut dahulu...kan kan...

dimulakan dengan merendam pakaian baby yang telah sedia ada dengan kiddie wash tu...wangi...aku suka bau dia...pastu proses membasuh...sik baik la aku dah kumbah pakaian yang ada dari dalam kotak sebelum sesi pembasuhan ni...kalu idak jenuh jugak lah...dan apabila siap proses membasuh...sudahnya penuh 2 ampaian dengan baju² baby...

ampaian pertama...

ampaian kedua...eh rompers tuk gegirl pun ada...basuh jelah...baru aku sedar, rupanya banyak baju baby yang masih elok tersimpan dalam boks tu...so tuk newborn nanti aku just beli 2-3 helai jek hok baru..jimat...

dan sesi pertama membasuh botol² yang ada...MLO punya ni peninggalan masa jaman irfan dulu...masih elok lagi...yang baru DIBELI ada dalam 30 biji botol lum dibasuh lagi...nengoklah minggu ni...mak dah semput dah...hehehe...

dan apa bila pengeringan berlaku...dan² tu jugak aku terus lipat dan masuk dalam almari baru buat sementara..sok lusa kena kumbah balik...maybe kakak or abang kecik yang akan gunakan almari ni...nengok pada kesesuaian la...ni makan 2 hari gak mengemas ni...bukan sehari suntuk tau...kalu sehari suntuk sure terbalik dok aku ni...adehh...

dah siap berkemas tu kan...baru aku perasan...eh banyak baju gegirl je ni...buatnya kuasa Allah aku scan girl...kuarnya BOY...kena simpan balik ar dalam boks baju² gegirl ni...huhuhu...

dan tinggal CD² jek yang lum dibasuh...nengoklah minggu ni...dah tak larat dah...hehehe...pastu masa sesi mengemas tu kan...baru aku perasan seme barut hok irfan dan kakak aku dah anto balik kampung ritu masa adik bersalin...dia pinjam...sudahnya takde yang tertinggal kat sini...ada pun 5 helai jek aku beli baru...so ingat masa JUALAN PUSPANITA nanti, nak cari lagi 5 helai la...cukup la kut 10 helai jek kan...tak pun ada tak yang sudi pinjamkan...hehehe...

tu jelah citer jumaat yang lepas...memang banyak cerita la kalu nak ikutkan...pendek kata itu ini situ siti seme nak buat dalam masa sehari...sudahnya aku yang kepenatan..huhuhu...

sabtu punya cerita???nanti sambung lain la...daaa....

15 comments

Monday, September 19, 2011 9:12:00 AM

byk koleksi cd ko weh

Monday, September 19, 2011 9:18:00 AM

nampak sgt jadual padat sepanjang hari jumaat tu.. comel ler almari tom & jerry tu

Monday, September 19, 2011 9:23:00 AM

wow... excited tgk:-)
comel j susun baju..kemas ...

Monday, September 19, 2011 9:25:00 AM

dah kalah kedai dobi ni kak..akak,bagus la akak amalkan CD tu..izan ni tak gigih la cam akak huhu

Monday, September 19, 2011 9:43:00 AM

sy x beli pun lg baju2 utk baby... konon2 nak tunggu da 9 bulan nnt baru nak beli... hehehe... tp x brani nak beli gegirl punye pesyen... takut kuar boy nnt... hehe...

Monday, September 19, 2011 9:55:00 AM

aku tak beli pun CD ... mls..mls... hehee

tgk la die besar nanti br aku rajin kot.. tak pun tak rajin2...

kak aku pun beli ckit je bj NB sbb byk bj fahim yg kaler bkn biru yg belum pakai .... saspen betul la sbb minggu ni aku masuk minggu 36 ... pastu tatau baby ape lagi .... dok dgr org ckp2 boy la girl la ... fahim plak ttp ngn pendirian die girl...

beg baby kak ko dah kemas ke ... nk bw pi spital ni ....

Monday, September 19, 2011 10:09:00 AM

wah tabik spring lieya akak rajin berCD kan anak...dulu lieya pun konon2 nak berCD kan dayyan tu tau kak...tapi ku sedar diri ku ni pemalas nak sental2 lapik tu...lagi kalo kesan berak huhuhu....so terus ku lupe kan niat murni utk menjaga alam skitar tu he he he.....

Monday, September 19, 2011 10:11:00 AM

banyak nye CD dikk .. tersusun rapi .. suke tgk ..
akak x merasalah pakaikan anak CD nie .. tgk org je yg guna :)

Monday, September 19, 2011 10:20:00 AM

byknya koleksi cd..suka2

Monday, September 19, 2011 10:51:00 AM

bagus zan..gi pun dh msuk 35 minggu kan...hg pun dh nya bukan larat dh..wat la mana patut..jgn la pulun sgt...beli la keperluan yg dipikirkan perlu...

Monday, September 19, 2011 10:59:00 AM

melihat seme ni, x sabar menanti kelahiran si kecik plak =)

Monday, September 19, 2011 11:25:00 AM

wah..excited...tetiba rasa teruja sama

Monday, September 19, 2011 11:58:00 AM

seronoknye tgk gobok baby ko.....
aku pakai apa tu ek kotak yg ada roda tu...apa ek namanye....tuk buh baju adik....eh aku pun tetiba kekurangan barut...kwn aku kata nak bagi...dia lupa kot....segan lak nak rmind...sbb aku hold tu beli barut byk2 tempoh ari sbb dia kata nak bagi....ehehehehe

Monday, September 19, 2011 11:58:00 AM

nak gegirl jugak!

Tuesday, September 20, 2011 4:20:00 PM

mula la aku nak berangan... tapi berangan je la mampu... huhuhu

Post a Comment