Thursday, September 15, 2011

Kerisauan Yang Sedang Melanda


salam semua...selamat pagi..khamis dah ari ni..sok cuti yey...cuti maybe dok umah jek...hubby plak sebuk ngan konvoi hari malaysia dia...aku tak mik port...yang aku amik port kalu dia asik keje jek...tu memang kena amik port sebab semakin hari aku rasa semakin tak larat...tak tau ar ngaper...semput, mengah...penat bercampur menjadi satu...kalu dulu rasa ok jek...tapi skang baru 34 minggu dah macam² yang rasa...apakah???

semalam balik keje aku melepek...anak² hubby yang pikap dari taska...selalunya itu memang tugas aku...nak tunggu hubby yang pikap...alamatnya anak² sampai umah lebih kurang maghrib la jawabnya...susah kalu hubby keje bukan satu kawasan ni...huhuhu....petang semalam rasa sakit perut yakmat...mengeras jek...nak jalan pun rasa cam tak bleh...nangis gak la aku...nak ngadu?? apa yang hubby tau...dia bukan rasa apa yang kita rasa...kang lain yang dia jawab bikin amarah jek...sudahnya aku melayan sakit sendiri...dan malam tadi pun hubby masih ada miting di kl sana...terpikir gak aku, tetiba la aku sakit 'lain' camner ek aku nak drive sesorang...eh kalu drive sesorang ke sepital takde masalah...tapi kalu nak hangkut bebudak 2 orang ni, memang tak la...adehh...moga dijauhkan semua itu...jangan salah timing sudah ye nak...

ada jugak yang bertanya, 'eh perut ko dah jatuh ke...'ntah jawab aku...sebab even ni pregnancy kali ketiga pung, aku masih tak tau camner nak nengok perut dah jatuh ke belum...sebab kalu nengok dari posisi atas, sama jek...tak besar mana pung...tapi kalu nengok dari posisi sisi...erkk...leh tahan mengembang perut aku ni...huhuhu...tapi pepun takdelah sebesar masa ngandungkan HNI1 dan HNI2 itu hari...yang sedang² sahaja...

owhh, aku riso gak la kan, kalu tetiba masanya sudah tiba ni...bukan apa, ritu baru dok mengumbah baju² kakak dan abang yang tersusun kemas dalam boks...ingat nak rendam dan basuh sekali lalu...even baju yang tersimpan tu memang dah siap dibasuh...tapi beselah kan, bau yang hadir kurang menyenangkan kalu baju tersimpan lama dalam bekas bertutup...so nak tak nak kena gak la basuh...tu ingat nak cari detergent for baby ni...ingat mau p cosway jek nanti...

aku nengok, banyak gak baju yang masih elok dipakai...so ingat nanti nak p beli baju baru dalam 2-3 pasang sudah...ni wajib la tuk dipakai kepada baby yang baru lahir...anak baru baju kenalah baru masa lahir...lepas tu lenjan jeklah baju kakak dan abang...baby kan cepat besar...

eh nak nengok tak perut ari ni???sebelum ianya jadi kempis semula...hahaha...verangan...

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*
tadaaa...di bila posisi duduk la...

takdelah besar mana pung kan...sedang² sahaja...huhuhu... 

eh, oklah, panjang melalut plak...nak makan dulu...lapar...daaa....doakan moga semenya ok ye...

18 comments

Thursday, September 15, 2011 7:54:00 AM

smoga smua berjln lancar nanti

Thursday, September 15, 2011 7:56:00 AM

lor..yea ke kak...jgn risau2 k hope semuanya selamat dan ok kuatkan semangat...

Thursday, September 15, 2011 8:02:00 AM

heeheehee...mulat perut kak zan...kuatkan semangat kak zan...kak zan buleh..heehehee

Thursday, September 15, 2011 8:28:00 AM

comeynye mak yonggggg....alahai kak sweet tgk perut akak...rindu plak saat dayyan dlmperut dok tendang2...keh keh keh ....

tu le kak, basuh le awal sikit...kang dah sarat sgt kang tak larat.....

Thursday, September 15, 2011 8:28:00 AM

sya doakan semuanyer selamat & sihat...semoga segalanyer dipermudahkan...amin

Thursday, September 15, 2011 8:28:00 AM

mcm mana nak anggar 'perut dah jatuh'... cuba letak tapak tangan Izan kat atas perut - antara breast kita dgn perut dlm keadaan berdiri tegak... kalau tapak tangan tu bole letak rata takde senget-senget atau nak kecik-kecikkan tangan... tu la perut dah jatuh... dari breast ke perut kawasan tu dah lapang/rata anggaran satu telapak tangan... dekat la tu dah... ;p

selamat... insyaAllah...

Thursday, September 15, 2011 8:42:00 AM

semoga semuanya selamat..

comel pewut..hehe

Thursday, September 15, 2011 9:00:00 AM

semoga semuanya selamat..n bila tiba masanya ada en hubby di sisi ye..

Thursday, September 15, 2011 9:11:00 AM

askm....selalu gak follow blog zan every day....sama lah kita pregnant..saya gak skrg 34w ....tapi 20/9 ni dah kena ambik date utk czer....huhuhu....yg nie anak ke 3.... yg 2 dulu dah kena czer gak.....semoga kita ber2 sama2selamat bersalin .....amin....

Thursday, September 15, 2011 9:24:00 AM

ala macamtuler kalau dah mengandungtu memang macam2 rasa.. kalau dapat husband yang memang amek kisah memang rasa cam nak menangis...

Thursday, September 15, 2011 9:27:00 AM

insyaAllah... moga semuanya selamat..

Thursday, September 15, 2011 9:28:00 AM

bulat gete tuh perut....
akak plak lagik beso drp izan tuh tau...
ngandung 7 bln mcm nak banak esok lusa jer... huhu...

Thursday, September 15, 2011 10:04:00 AM

aku leh prasan perut dah turun nih ..sbb hari² dok cermin perut aku kak ... mmg nampak beza nye... dulu nampak tinggi je pastu skrg dah rendah dah....

Thursday, September 15, 2011 10:12:00 AM

tak nampak jatuh lagi perut ko tu zan..mungkin sebab ko duduk kot..kalau berdiri bley gak aku tengokkan..hehehe..aku doakan semuanya selamat zan..risau aku dengar ko nih...

Thursday, September 15, 2011 10:53:00 AM

perasaan adik je tuu .. insyaallah x der ape2 .. banyakkan berdoa agar selamat semuanya .. :)

akak lak x sabar nie .. ekke

Thursday, September 15, 2011 11:15:00 AM

tudia..besaq aih..rsanya 3 kilo lebih nih kompem...
hrp hg sihat..bby sihat..and hope body hg back to normal..heheh

Thursday, September 15, 2011 12:18:00 PM

oklah tunggu hari tp menten je berat pun tak naik banyak kan.

sy dulu mmg ngeri..baby dgn mak sama naik! sesama membesar bagai johan!

Thursday, September 15, 2011 12:34:00 PM

scary lak nengok..uhu

Post a Comment