Wednesday, September 7, 2011

Kisah Kami Sekeluarga Di Pagi Syawal


ok...sebelum ianya menjadi basi...aku pun nak tayang baju raya famili sendirilah...nengok rata² kawan blogger dah stat up cerita raya memasing...aku pun takmo ketinggalan jugak...hehehe....
cerita di pagi raya cam biasa...pepagi dah bangun siapkan apa yang patut...masukkan kuih muih dalam balang...bajet taun ni nak buat nasi impit ke apa...alih² aku yang terhimpit ok...mana taknya kalu balik beraya di rumah sendiri penat dia memang luar biasa...seme keje nak buat...nak² dalam keadaan fizikal yang semakin memboyot ni kan...so kena berpada² gak lah...

so pagi raya sementara menunggu en hubby pulang dari sembahyang raya...kami adik beradik snap apa yang ada dulu...aku paksa adik aku snap gambar aku dulu...nanti  takde sape yang nak snapkan kan...
nantilah sambung citer di next entry...layan mata dulu ngan gambar yang ada...

aku dan anak daraku...sedondon seirama...tahun ni tak tau nak cakap kaler apa...nak kata kelabu tapi seakan pepel gitu...eh tak kisahlah janji matching...hehehe....abaikan muka mak yang tak berapa nak seri tu...eh takde maknanya mak nak bermekap bagai kan...alergik...huhuhu...

huhuhu...menahan perut yang hampir jatuh...bleh gitu...mencik anak bujang takmo kasi kerjasama tuk bergambar...dia tak sudi agaknya...sob sob...

sedang kami snap menyenap antara satu sama lain...hubby pulang ke rumah dari masjid...terus aku paksa hubby bergambar bersama...satu famili...sementara ada photog yang tak bertauliah tu kan...kalu idak, memang takde masa lah...nengoklah tu, hubby pun tak sempat sarung seluar raya...kai kain pelikat ja...eh belasah aja...janji ada...huhuhu...
nengok irfan tu, selalu gitu dia...geram tul...

tetiba ada plak gambar kami bertiga tanpa irfan...eh ni kira berempat ke bertiga...dalam perut tu nak kira jugak ke...hahaha...menyerlah plak balang kuih kaler ijau ni...silap tema ni...adehh...

dan cam biasa...sesi bermaafan bersama suami...maafkan sayang bang...halalkan makan minum dan segala perbuatan 'ter' yang tidak disengajakan...biasalah, sedangkan lidah lagi tergigit...innikan pula suami isteri...lalala....eh bang irfan menyibuk  plak...pelik dia nengok ibu bermaafan ngan abi di pagi hari...hahaha...
eh irfan tengah pujuk ibu jangan emosi di pagi raya kut...

so photoshoot lain...hehehe...penyek idung aku dok cium tangan suami...hahaha...eh tak aci tau...sebab tahun ni takde sesi cium dahi si isteri dari si suami...kena photoshoot lain ni...hahaha...

pastu giliran dak irfan plak bermaafan..dia ni nengok mood jugak...kalu datang angin lintang bagai, takmonya di layan nak salam² ni....eh mood budak² kan...

dan anak dara ni jugak yang berjurus...hehehe...

pastu try amik lagi sekali gambar kami sefamili...tapi kakak plak tutup mata...nampaknya kena wat photoshoot raya yang lain ni...mrs fiza...nak buking laki yu bleh...sebelum ai meletup ni...lalala....

dan cuba dan cuba lagi...layan...biar gambar famili di snap banyak² takpe...kang takde langsung kang, terkilan plak...hehehe...

so tu jelah kisah kami sekeluarga di pagi raya...nanti sambung citer lagi...salam syawal buat semua...

notadijariku: eh raya kan sebulan...takde orang nak buat open house ke...jangan harapkan aku..memang tak la...tak larat mak...

23 comments

Wednesday, September 07, 2011 8:13:00 AM

ouh tema grey lah tahun ni..tiap2 thun abhi pakai sepasang baju melayu napa tahun ni abhi pakai kain?ekekeke

photoshoot raya?buleh buleh...

Wednesday, September 07, 2011 8:16:00 AM

kaler gyey +purple kan??
cantik2....

llya xde pon pic salam2 gni.uhuksss

Wednesday, September 07, 2011 8:20:00 AM

anak bujang akak tuh x reti diam ehh..hehe, nmpak lasak jer..:)

kaler grey di pagi raya, cun2...

Wednesday, September 07, 2011 8:23:00 AM

open house...akak pun malas, dgn kami satu rumah batuk n sesema, mmg malas le nak buat lagi

Wednesday, September 07, 2011 8:30:00 AM

amboi..sedondon gitu.. buyung2 pun nk posing jugekk.. hehe

Wednesday, September 07, 2011 8:35:00 AM

aku xpenah ada gambo cium tangan amrul pagi raya kesian kan hehee

Wednesday, September 07, 2011 9:01:00 AM

me tahun ni xpasti nak buat open house ke tak spt tahun2 sudah.bkn pe xde kederat hehehe lg satu kalo buat open house bkn semua org dtg n akn ade gak yg nk dtg di lain hari maka penatnya berganda2 gitu sama je..lg hamun udahlah penat org xdtg plak kan.. so rasanya tahun ni siapa nak mai umah sila buat temujanji dan di sarankan dtglah secara berjemaah maka tuan umah akan masak yg sepesel gitu..tetamu kami adalah VIP kami ..so jemputla beraya ke rumah jika sudi tp bitau awal2 laa

Wednesday, September 07, 2011 9:03:00 AM

aku pun berhajat nak buat photoshoot raya... tapi susah pulak nak suh encik suami pakai baju raya selain pagi raya... huhuhu

Wednesday, September 07, 2011 9:04:00 AM

aku pun tak buat kak open house .. tak larat sudah ...

Wednesday, September 07, 2011 9:08:00 AM

ooo... pegi beraya open house larat... saje je awok ni tau... ;p

Wednesday, September 07, 2011 9:24:00 AM

aler sempat je kalo si aris gi tuko seluar tu....bilik kan dekat...lari2 anak la jap....

kena fotoshoot balik la ni

Wednesday, September 07, 2011 9:26:00 AM

anak bujang tu kan main lagi

Wednesday, September 07, 2011 9:26:00 AM

takpa.. takpa.. kain pelekat pon ikut tema jugak apa! muahaha

Wednesday, September 07, 2011 9:34:00 AM

ala cutenya ibu mengandung nie
bukan main lagi anak dia.. hehe

Wednesday, September 07, 2011 9:53:00 AM

kaler tema mmg cung ;)

budak baya irfan mmg mcmtu..harraz pun sama..susah yg hamat nak bergambar! gerammmm

Wednesday, September 07, 2011 10:11:00 AM

cantek... =)

erm,memang pun..anak saya jugak sama jer, suruh bergambar asik mengelat jer.kalau disuruh amik gmbr, cepat jer..

sabar jela..hehe

Wednesday, September 07, 2011 10:23:00 AM

Tema grey ya..cantik2 :)

Wednesday, September 07, 2011 10:31:00 AM

salam
semalam nampak cam awak je kat klinik kesihatan putrajaya..
betui ka?

Wednesday, September 07, 2011 10:35:00 AM

ramai tema grey tahun ni ek.. adik beradik hubby kite 2 family pakai grey..hehe

Wednesday, September 07, 2011 11:01:00 AM

wahh tema gray , xpenah ku wat tema ni lagi ... lawo jgk ye...

Wednesday, September 07, 2011 11:03:00 AM

akak takde pon gambo2 salam bagai...
haishhh..
pastuh gambo satu family pon tak lengkap...
si abg ngah majuk plak pagi2 raya...
tensen mak tu... huhu..

Wednesday, September 07, 2011 11:25:00 AM

heheh..lawak la irfan nih..ada angin kus2 gak hero nih..heheh..kakak ja..spotrim..eh sporting..
tema grey2 gitu..ok la nice per..
aku la malaih la nk boh lg foto raya..tunggu bis syawal rasanya..hahah

Wednesday, September 07, 2011 11:32:00 AM

bila ntah nk ada gmbr salam2 suami isteri di pg ry..dh 5thn kawin tkde pn...thn ni br ada gmbr salam2 tp tisya je...hehhe

Post a Comment