Thursday, September 8, 2011

Kisah Kasih Si Kakak


hurmm...ari ni kakak polo aku ke opis...bukan apa, petang semalam masa mandikan dia dah perasan ada dua tiga bintik merah kat badan dia...tunggu hubby balik terus ibu merepot...maybe campak or ciken fox sebab dari kecik lagi dia lum pernah dijangkiti kedua penyakit diatas...riso jugak lah...cek suhu badan takdelah demam pun...dedar jek orang pahang kata...so just kasi ubat demam sikit...

dan pagi tadi masa kakak bangun tido nengok makin banyak plak bintik merah kat badan dia...haih...aku nak amik cuti, cuti tinggal baper jek lagi...nak anto ke taska tak sampai hati...sudahnya aku angkut dia ke opis ni ha...lagi pulak lepas lunch ni hubby nak bawa si adik p cek up...so leh ar dia bawa si kakak sekali harung kan...sib baiklah bos takde minggu ni...kalu idak, huru hara jadinya...

kakak yang hampir² kebosanan...huhuhu...dah tu nak buat apa lagi...suh mewarna, menulis dia kata dah bosan...adehh...leh plak gitu kan...

pastu dok main congkak sengsorang...aku pun dah mula rasa ngantuk dah ni...ngantuk butir mata...adehh...bestnya kalu dapat layan tido ni....

aku riso cuma satu jek...janganlah aku plak yang dijangkiti campak or ciken fox ni...adehh...dah la ngah ngandung ni...minta dijauhkan...amin...

notadijariku: kena cari air kelapa la kan...cegah sebelum parah...

18 comments

Thursday, September 08, 2011 10:47:00 AM

Get well soon kakak.

Thursday, September 08, 2011 10:52:00 AM

tunggu dia naik abis lu zan.. bru bagi air kelapa... kalau tak dia terbantu.. nanti naik lagi kemudian hari

Thursday, September 08, 2011 10:56:00 AM

harap2 kakak cepat baik yer...sian ibu yang tgh sarat tu,,,

Thursday, September 08, 2011 11:04:00 AM

alahai kakak...

Thursday, September 08, 2011 11:05:00 AM

amboi, men congkak tu.. hehe.. moga cpt sembuh sayang.. :)

Thursday, September 08, 2011 11:17:00 AM

kedai mamak byk kak ... pi je beli kat situ ..sebutir RM 4...

klu kat kedai mkn kat sg. merab pun ade ..lalu gate 1 tu ...

aku pun klinik ptg ni checkup perut... jumpe sana ek...hehehe

Thursday, September 08, 2011 11:35:00 AM

lamanya tak main congkak

masa sekolah dulu wakil kelas tahu

hebak dok?

hehehe

Thursday, September 08, 2011 11:57:00 AM

Takpe...klu campak nak menjadi...bia die jadi. Jgn elak ape2 sbb nanti terbantut....bile dah terbantut, 1 ari t die tetap akan naik gak bebanyak.....

Thursday, September 08, 2011 12:36:00 PM

smoga kakak cepat sembuh...mama kena protect jauh2 ler gamaknyer..hehe

Thursday, September 08, 2011 1:11:00 PM

anak tak sihat mmg susah hati kan..alahai sy pun anak tgh demam nih..cuti dah habis..mmg rasa bersalah tak dpt jaga dia :'(

moga kakak takde apa2 dan cepat sembuh..cikmot jugak.. :)

Thursday, September 08, 2011 1:41:00 PM

sian kakak

Thursday, September 08, 2011 1:47:00 PM

zan, aku masa awal kena trs gi klinik amik antiviral tp takl sesuai utk bf mom. klu ko ada tanda trs consult doktor tanya btl2 sbb ko tgh preggy.

siannya, aku dpt bayangkan mcmn kakak tu merengek karang dok garu2 sbb hana prnh kena. ko byk sabar k.

Thursday, September 08, 2011 3:31:00 PM

take care ye kakak

Thursday, September 08, 2011 3:55:00 PM

cepat sembuh ok

Friday, September 09, 2011 9:28:00 AM

cepat baik ye kakak
btol tu bahya klw pregnant kena jangit kan
minta dijauhkan la

Friday, September 09, 2011 11:56:00 AM

takecare zan,semoga kakak cpt2 sembuh ye..

Friday, September 09, 2011 11:15:00 PM

ciannya..moga cepat sembuh.

ngantuk butir mata ek kak,butir nangka izan tahu la kuih tu hikhikhik!~

Saturday, September 10, 2011 11:42:00 AM

cepat2 keluarkan ciken pox tu cepat2 baik ye kakak.....

aku pun kalo dah bawak anak ke klinik malas dah nak anta taska...jadi bawak jugak ke opis....
mereka suka menggunting dan mewarna...

Post a Comment