Thursday, September 15, 2011

Langkah Kanan Katanya


salam semua...fuhh...berpeluh mak...ekseli baru pulang dari urusan di luar...lebih kepada urusan bank in duit raya anak dan anak...di Bank Rakyat P15 sana...Bank Rakyat saya mesti pilih...eh tetiba kan...hehehe...ok, cam biasa aku kan suka menabung kat akaun nuri bank rakyat ni sebab dapat goodies macam² untuk anak...

so amaun yang tertera tadi jadilah tuk dibahagi dua...takdelah ribu riban pun...alhamdulillah...rezeki tuk menambah simpanan MEREKA yang sedia ada...syukur...

ok, berbalik pada tajuk...apa yang langkah kanannya kan...gini citernya...masa lalu depan bank rakyat tadi...nengok ada khemah...dalam hati dok terdetik dah...eh ada open 'bank' ke...biar benar...bistu segala urusan di bank camner ni...riso dah ni..dah la parking penuh time tu...so pastu pusing kali kedua, baru pat parking betul² depan bank rakyat tu...mak aihh...ramai gak la orang sedang menjamu selera...segan pun ada nak p jengah ke dalam bank...takut la kan urusan bank dihentikan buat seketika..tanya kat guard tu katanya urusan berjalan seperti biasa...siap kami dijemput menjamu selera sekali...adehh...malu gak la memula...hehehe...

nengok, ramai gak yang sedang menjamu selera..ni seme opismate yang snap...

sementara tu mak dok kat salah satu kerusi yang ada...rasa semput semacam ja...tapi ada hati nak urus sana sini kan...arghhh sekali terdaya...hehehe...ekseli mak malu dan segan tau... 

pastu kebetulan ada gerai ckt kat situ...mekasih pada opismate yang tolong beratur kan tuk mak...dapatlah makan CKT tadi...sib baik sedap...sepinggan jelah mak makan...hahaha...kalu ilang segan tadi, mau berpinggan² jugak...lalala...

dan ada la jugak juadah lain...tadi nampak ada lemang...tapi segan ar, nak mik...

mereka yang tengah beratur nak amik CKT tu... 

dan gerai tebar roti boom/canai pun ada...sedap roti dia...sib baik opismate amikkan 2 biji...kenyam perut mak... 

tapi yang bestnya...KEBETULAN...opismate ni pakai baju ari ni sama tema plak ngan staff bank rakyat tu...siap ada tetamu semeja ngan kitaorang dok tanya...dua orang ni staff sini ke...agagaga...tu yang buat kami naik segan tu...hehehe... 

kad jemputan yang tertera segala menu tuk hari tu... 

dan dapat satu cup cake tiap seorang...memang langkah kanan betul la ni...kalu tau tadi ajak satu opis p sana... 

ni snap dari keJAUHan...hehehe...mekasih pada staff bank rakyat...SAYA MESTI PILIH...hahaha, dan² tu kan...

so dipendekkan citer, kenyam perut mak tengahari ni...huhuhu...alhamdulillah...rezeki jangan ditolak...musuh jangan dicari kan...kan...

19 comments

Thursday, September 15, 2011 12:59:00 PM

muahaha gile ar malu2 pun bnyk gak makan hahaha langkah kanan katanya ateee... hehehehe

Thursday, September 15, 2011 1:01:00 PM

hahaha leh plk sama tema baju..terliur lah tgk CKT..mna mau cari opn house ada CKT..

Thursday, September 15, 2011 1:09:00 PM

@nazirah
hehehe...memang tak salah langkah ni...rezeki di hari khamis...ekekeke...

@MrS.F!zA
hurmm...ada ada...tunggu 22hb ni...leh ar makan CKT tu...

Thursday, September 15, 2011 1:13:00 PM

wah izan....kebetulan plak
zana pun baru jer balik dari open house bank rakyat kluang nie...
gamaknya bank rakyat semalaysia buat open house hari nie kot...
mcm2 menu ada...

tp kat sana lagi best
siap adak char kuew teow lagi tu...

Thursday, September 15, 2011 1:14:00 PM

kalo saya dah lenjan semua makanan kat situ..rugii wooo..hahaha

Thursday, September 15, 2011 1:14:00 PM

mmg akak langkah kanan.. rezeki baby tu.. hehe.. ni kt diplomatik tu eh..

Thursday, September 15, 2011 1:15:00 PM

wah tetiba je ko dpt mkn free kan. tahniah wei. hihih

Thursday, September 15, 2011 1:17:00 PM

mmg langkah kanan :D

menu hebat2nya..hai bilalah nak dpt p open house begini..teringin bangat nih :")

Thursday, September 15, 2011 1:43:00 PM

@ZanaNordin
lor, ye ke...samalah kita...tak tau pun sebenarnya ada open house tuu...langkah kanan katanya kan...

@eLYies
kan dah bitau...saya malu...kalu ilang malu tadi memang bis dah dilenjan...hahaha

@mizzkechique
haah, kat situ lah..

@..nOj..
haha, memang tetiba sangat ni...

@mamyharraz
eh 22hb ni opis punya open house...moh la...

Thursday, September 15, 2011 1:56:00 PM

rezeki ibu mengandung....he~

Thursday, September 15, 2011 2:10:00 PM

best nya CKT ituuuu...
terliur la pulak... sabar... puasa... buka ni kita cari gak la... ;p

Thursday, September 15, 2011 2:23:00 PM

bestnya
anum dah kenyang sis ada open house gak kat office
hehehe

Thursday, September 15, 2011 2:26:00 PM

rezeki tul ni...hehehe

Thursday, September 15, 2011 2:27:00 PM

**lupa nk reply psl unifi...katanye kalo ujan better dr asteruk tp channel kt hyptv tu tkde la sebyk kt asteruk tp okla...

Thursday, September 15, 2011 2:49:00 PM

guna tgn kanan tak? ke kiri kanan

Thursday, September 15, 2011 3:17:00 PM

alhamdulillah, mesti ms kuar kreta tu izan kuar kaki kanan dulu kan.. hehe

Thursday, September 15, 2011 3:24:00 PM

HE3....
LYA PON BUKA ACC NURI UTK ASYA..

Thursday, September 15, 2011 4:38:00 PM

CKT tu ..klu panjang tau mesti die suka ... kul brape abis majlis ni ??

Saturday, September 17, 2011 9:53:00 PM

anak2 izan pun akaun nuri..dpt mcm2 bila bank in duit tp kalau transfer online tak la plak hehe

Post a Comment