Tuesday, September 13, 2011

Lebam


ari tu kan, aku kena minum air gula buat kali kedua...lepas dapat result alhamdulillah...takde repeat tuk kali ketiga...sangat suka sangat suka...satu penyiksaan weii kalu kena minum berkali² ni...sangatlah menyiksakan...kalu best cam minum air tebu sejuk di kala cuaca panas bleh ar layan kan...ni...adehh, malas nak cakap banyak tau...ni kira kau dipaksa aku terpaksa...sob sob...

dan cam biasa tiap kali proses MGTT tu sebelum minum air gula tu kena amik darah dulu...aku bab amik darah ni adalah sedikit ngeri tau...walaupun ni kali ketiga dah...bukan apa, tiap kali nak mik darah, mesti berkali kena cucuk...maybe faktor kulit yang agak GEBU kut...tu yang susah mau cari urat darah...adehh...bab ni memang aku ngeri sesangat la...dan yang pasti akan meninggalkan kesan lebam yang berlarutan sampai berminggu jugak lah...

see...lebam yang masih bersisa...huwaa...bila mau ilang ni...camner ek mau ilangkan lebam gini???

ni plak yang diambil selepas minum air gula...amik ko, kiri kanan lengan aku kasi...huhuhu...yang ni kurang sikit lebamnya...

kalu korang cam aku dak???lepas amik darah ada dah kesan lebam yang tertinggal...

klah, mau makan dulu...daaa...sangat sangat sangat lapar...bye...ti sambung citer lagi...sal apa yang aku beli ngan duit raya AKU itu hari...hehehe...

11 comments

Tuesday, September 13, 2011 8:19:00 AM

len kali lepas cucuk tu... balik rumah tuam dgn tuala + air suam... tak pun klu kat opis buh air panas suam dlm botol mineral - tuam kat tempat cucuk tu... ok...

Tuesday, September 13, 2011 8:21:00 AM

lya kalo ambik drh..mmg kna gna butterflya.. sbb slur darah lya smua hancur dah.. dh xleh ambik lgsung..semata-mata utk ambik drh pon kna msuk wad... sbb pilihan tmpat y ade kat celah kankang & leher je.. tp lebamnyer..mmg truk...

cik mot try demoh dgn air suam... ok gak..

Tuesday, September 13, 2011 8:29:00 AM

aku dulu bkn takat mgtt tp sampai kena hb rendah pn kena amik darah. lebam2 gak ah. sabo lah yea. ujian utk ibu mengandung. byk pahala ko dpt nnti, insyaallah.

Tuesday, September 13, 2011 8:32:00 AM

samalah jgk..lebam berminggu2 nk hilang..cptla citer beli apa ngan duit raya tu..

Tuesday, September 13, 2011 8:41:00 AM

oo akak jenis susah nak cari urat tu kak yeak...tu sampai lebam2 tu....sian akak....

same la kak, lieya pun kalo preggy tang buat test air gule tu lemah tu ....tapi mase dayyan kan lieya checkup kat annur...kat sane air gule dieorg sedap gile kak...mcm air soda tu...dah le tu, sejuk lak tu.....tak pekat mcm kat KK...sedap jek aku telan kak hahahaha...tu kalo bagi 2-3 botol pun aku leh abiskan heheeheheh

Tuesday, September 13, 2011 8:41:00 AM

ermm, sakit x kak?? huhu

Tuesday, September 13, 2011 8:53:00 AM

ya Allah..kesian ko izan...tapi yer lah..nak buat macam mana..aku pun kengkadang lebam jugak walaupun urat aku memang senang ler nak jumpa..tak penah ler sampai dua tiga kali cucuk..coz aku ni kering agaknyer...

Tuesday, September 13, 2011 8:57:00 AM

xpenah lebam2 sebab kena cucuk sebab lain penah lah hikhik..ade member lebam dia lg dasyat ngeri nengok dia ni kategori bambam yang super duper gebus..memang susah katanya nak cari urat.

Tuesday, September 13, 2011 8:58:00 AM

aku kurus kak .. urat senang nampak so tak penah lebam lagi ...

Tuesday, September 13, 2011 9:28:00 AM

aku pon 2 kali kena minum air gula.. yang 1st tu, kua je dari klinik aku terus muntah.. muahha. tapi aku tak cite la kat nurse aku muntah kang kena repeat..

tapi at last kena repeat jugak.. ceh

Tuesday, September 13, 2011 9:57:00 AM

ala cianya sis

Post a Comment