Monday, September 5, 2011

Lemang Tak Kelihatan Pung, Di Hari Raya Ritu...Mood...Sedih


kecik ati aku...naper ek lemang tak kelihatan pun di pagi raya ritu...p umah sana sini takde pun dihidangkan lemang...ada pun ketupat ngan rendang ja...nak harapkan umah sendiri, memang tidak lah kang...lum ada lam sejarah mak ajak anak menantu membakar lemang...kalu wat ketupat ye...

tapi sib baik la masa last puasa ritu, time berbuka mak ada beli lemang..dapat gak la merasa...sob sob...

mood: tak puas makan lemang...nak lemang...nak lemang...

13 comments

Monday, September 05, 2011 4:19:00 PM

olorrrr... cian mak buyung kita nih...
nape tak dtg umah akak raya ritu???
akak adik bradik smp mlm raya duk bako lemang... meriah...

Monday, September 05, 2011 4:31:00 PM

aiseyyy..jgn sedih moh datang umah akk sini...kat tepi jalan tuh ada org jual lemang...nnt akak banje makan puas2...hehehe

Monday, September 05, 2011 4:58:00 PM

slalu abah beli jer lemang..tp tahun ni abah tak beli..tp dapat makan jugak sebab family adik ipar ade buat & bg..dapat la makan lemang.. yum..yum..
nak berbuke ape yer petang ni??? mee goreng pun layan ni..

Monday, September 05, 2011 5:14:00 PM

cik mot cari lemang jugak eh?.... kite org siap beli kat bazaar ramadhan stadium shah alam tuh...

Monday, September 05, 2011 9:33:00 PM

loor dikkk .. cian tuu .. hermm x leh jadi nie .. kena pi cari nie .. manelah nak cari bila dah berhari2 raya nie kan huhuhu

Monday, September 05, 2011 10:37:00 PM

akak nangis guling2 pun,izan tak mampu nk bakarkan lemang utk akk sebab izan tak reti... kalau kek takpe hehe..

Monday, September 05, 2011 10:37:00 PM

akak nangis guling2 pun,izan tak mampu nk bakarkan lemang utk akk sebab izan tak reti... kalau kek takpe hehe..

Tuesday, September 06, 2011 8:40:00 AM

kat bangi byk ... kat jln balik karak pun byk nape tak beli.....

Tuesday, September 06, 2011 9:09:00 AM

kak..jom sy lanje lemang.. sy beli kt tepi jalan je la..nun kt bangi tu... mau?? hehe

Tuesday, September 06, 2011 9:33:00 AM

lerrr... sian nya...
akak tak buat lemang tapi ada lemang - tak abis makan lagi... camne tu?

Tuesday, September 06, 2011 11:19:00 AM

mengidam lemang ka izan..insyallah..byk open house/pejabt nnti ada la...sejak kecik hingga dewasa kami sefamily mmg wajib bakaq lemang..:)

Tuesday, September 06, 2011 12:27:00 PM

assalamualaikum cikmot,
klu raya di rumah kzue ada ketupat dan lepat pulut dan di rumah mak mertua ada lemang.

skrg lemang x payah tunggu raya dah byk org jual ditepi2 jln.

salam kenal,
kzue.

Tuesday, September 06, 2011 12:49:00 PM

ai tak suka makan lemang... hehe

peace!!! (O_=)

Post a Comment