Thursday, September 22, 2011

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat Jabatan


salam semua...fuh...dah tengahari baru aku hegeh² nak update blog kan..tapi ingat nak hapdet sikit...tapi tak berkesempatan...pepagi dah kena deco² stall kat dewan serbaguna sana...sempena sambutan hari raya aidilfitri peringkat jabatan aku hari ni...tu yang tak sempat² tu...

so takmo panjang citer, aku buh jelah gambar yang berlaku tadi...owhh ya, cam biasa seperti tahun² sudah...setiap sektor/bahagian kena menyediakan juadah yang berlainan dan sektor aku tahun ni menyediakan CKT yang diimport khas tu...kira cam masakan panas jugak lah...ramai gak yang beratur nak makan CKT ni...huhuhu...ok, biar gambar yang ceritakan segala ek...

keadaan dalam dewan...

sebelum majlis bermula, deco² dulu apa yang patut... 

aku dan opismate...pepun kena bergambar dulu...hehehe... 

dan lagi...layan sudah... 

nilah meja sektor kitaorang...kosong jek...meja orang lain penuh tau...mana tak kosong sebab tempat masak kat luar sana... 

taraaa...dah siap deco dah... 

dan gadis² dan mak dara SOP... 

kalu bab bergambar, memang kamilah juaranya... 

mak buyung jugak yang jadi mangsa...eh perut aku sebenarnya... 

seme pakat nak amik berkat...hahaha...eh hok tudung merah ngan biru lum kawin lagi... 

dan dengan kapten² yang ada...belakang tu my boss... 

dan kat luar, gerai tengah setting...tukang masak ada dua orang...hok lain pembantu mereka... 

perkakas tuk memasak... 

aku dan mak buyung sorang lagi...due kami beza dalam 2-3 hari jek... 


sebelum orang lain beratur, kami makan dulu la... 

dan nilah CKT yang telah siap dimasak...memang terbaekk la... 

dan awal² lagi dah ara orang beratur...memang mendapat sambutan la... 

orang dok sibuk beratur, aku dok sibuk menyusun sudu dan garfu semua... 

gigih kan...sesambil tu bersms bagai ngan en somi yang katanya nak datang makan CKT tapi majlis dah berakhir, dia baru jek sampai...kesian...

dan abis majlis, apa lagi..sesi mengemas barang plak...huhuhu... 

tu jelah citer tuk hari ni...dan kesimpulannya, aku kekenyangan...huhuhu....

9 comments

Thursday, September 22, 2011 1:14:00 PM

kak..hehe, p jamuan raya siap pakai name tag...pasnih dpt apc yer..:)

adoihhh, perot nih meronta2 pulak nak makan ckt nih....

Thursday, September 22, 2011 1:15:00 PM

wahh, mkn bsr mak buyong ni.. hehe

Thursday, September 22, 2011 1:26:00 PM

nasib aku sempat makan ckt tu.. tu pon kongsi makan ramai2 kes malas beratur punya pasal.. muahaha

Thursday, September 22, 2011 1:31:00 PM

hallamak..cantek tu hias tempat.kat opis ni esok baru nak buat majlis..kena jaga peralatan lak...

Thursday, September 22, 2011 1:45:00 PM

hahaha gigih akak turun padang hari ni huhu :)

Thursday, September 22, 2011 2:04:00 PM

wah beznye
jeles tgk org sana sni post jamuan raya opis deme
aku ni opis kecik je
xde wat beso2 gini

Thursday, September 22, 2011 3:09:00 PM

wow bestnya
meriah

Thursday, September 22, 2011 4:46:00 PM

wah! meriahh! :D

Friday, September 23, 2011 8:21:00 AM

sib aku dapat rasa CKT tu... 1 pinggan kongsi 6 orang.. gara² malas beratur.. hihihi

Post a Comment