Friday, September 30, 2011

Misi Berjaya...Alhamdulillah...


salam semua...hari ni hatiku berbunga riang...dari semalam lagi...dan padahnya malam tadi tido tak berapa nak lena...sebab dok termimpi²...hahaha...kalu korang masih ingat...kat ENTRY ini...aku ada dok citer yang aku dalam misi mencari gajet terbaru kan...pepun terima kasih pada yang sudi kasi info² yang menarik dalam misi pencarian aku tu...dan yang paling best sal info ada jualan kat SINI...aku nak p terjah memang tidak la kan...nun kat IPC sana...dan kebetulan lagi ada member cakap dia nak p...wahh...lagilah berbunga hati aku ni...leh ar kirim...suh dia riki² berapa rege avent manual pump tuu...takat yang aku riki dalam 2-3 hari tu paling murah pun leh dapat rege RM180...masih lum dikatakan mampu milik oleh golongan sederhana cam aku ni...

dan semalam dapat panggilan dari member yang terjah ke jualan baiboo di IPC tu...kata dia pump yang jadi pujaan hati aku tu regenya RM130...wahh...cecepat aku suh dia amik, dan bayarkan dahulu...dan² tu jugak nak bank in kan duit kat dia...pastu dia kata pam ni ada yang dengan botol dan ada yang dengan feeding storage...memandangkan aku ni bukan pengguna tegar botol cap avent ni...makanya amik yang dengan feeding storage tu jelah...dah siap pam susu nanti transfer ke botol biasa...oklah tu...

dek kerana hati jenis tak sabar nak nengok rupa pam tu gimana...terus aku search kat tenet...
so jumpalah gambar pam seperti di bawah ni ha...
petang semalam barulah member pos kat wall fb dia...siap mention tuu...nilah pam yang bakal menjadi milik aku...wee...sangat seronok sangat seronok...sama kan dengan gambar di atas tu...sib baik member tu p jualan...kalu jenis aku ni kurang sabar, sure aku dah rembat kut pam yang ditawarkan dalam web tu dengan harga RM180...free postage... 

yang ni pam dengan botol...perasan tak ada kelainan kan... 

dan petang semalam jugak...dapat mesej dari my senior masa kat itm dulu...yang skang dok kat UK...tanyakan betul ke aku sedang mencari pam manual tu...sebabnya dia kata kat UK pam tu berharga lebih kurang dalam £17.87 jek...lebih kurang duit Malaysia RM90 gitu kut...tah la...aku ni kurang mahir kalu nak convert² ni...almaklumlah, lum pernah jejak ke negara salji sana...sob sob...tapi kan kalu RM90 tu tersangatlah murah kan...mana nak dapat pam ni berharga semurah tu kat Malaysia ni...

pastu member yang tolong belikan pam aku tu, suh aku tanyakan rege avent elektrik pump plak...kalu kat UK berapa harganya...hurm....orang berbudi kita berbahasa kan...so apa salahnya saling bantu membantu....dan skang tengah tunggu maklum balas dari akak senior tu...kalu murah dari rege kat sini bleh ar kirim kan...kebetulan akak tu nak pulang ke Malaysia cuti Deepavali ni...owhh, ini sudah bagus kan...

pepun hepi la sangat sebab misi telah berjaya...alhamdulillah...

notadijariku: pesanan buat suami...abang, jangan lupa ke rumah fiza tu...amik pam...jangan lupa bayarkan sekali...hehehe... :p

16 comments

Friday, September 30, 2011 9:13:00 AM

tak meleleh dah air liur baby sebab akak dah tak kempunan dah.eh,ada kaitan ke?ekeke

Friday, September 30, 2011 9:14:00 AM

Belilah yg letrik. Klu manual, tak larat nak mengepam. Saya mmg give-up!

Friday, September 30, 2011 9:18:00 AM

@~izan~
hehehe...ada kut kaitannya sikit2...ni lebih kepada kehendak si ibu ni...

@Mommy Fara
owhh, yang elektrik saya memang dah ada...tu beli yang manual plak...

Friday, September 30, 2011 9:24:00 AM

wahh, dh berjaya beli dh.. hehe

Friday, September 30, 2011 9:24:00 AM

kak sila bgtau aku brape harga yg lektrik tu nanti aku ingat nk beli jugak..... bgtau tau ..... bleh suruh ko tolog order....

Friday, September 30, 2011 9:36:00 AM

bestnye
harap berjaya dgn misi ko lps ni
murah tu kalo kt UK
ko xmo ke jd ejen sementara..kot2 kami2 ni bleh kirim brg murah dr UK?

Friday, September 30, 2011 9:40:00 AM

@mizzkechique
alhamdulillah...sebagai persediaan tuk fully bf...harap2 misi berjaya...amin...

@eima
alamakkk...ko pun nak jugak ke...pam elektrik yang cap avent ke weii...

@syanasaid
uikss...tak pernah terpikir la weii pai tahap tu...tak berani aku...hehehe

Friday, September 30, 2011 10:20:00 AM

Salam.
erm, murah la tue... betul ke avent dalam RM90 je..
Macam nak order jugak la, sebab pam avent yg sy guna lagi pun dah hampir 3tahun usianya..

Friday, September 30, 2011 10:42:00 AM

ila mmg pakai pump avent yg jenis cawan cup ni..sgt2 bagus sbb lagi mudah nak simpan... dulu pump Avent ni ila guna bila gi soping complex ke br bwk.. sbb mudah xperlu cr plug nak pump..
tp mcm mana pun electric pump lg berkesan kalau nak buat stok susu tambahan pulak lg cepat n leh buat double pumping..

Friday, September 30, 2011 10:46:00 AM

@sofea fayyadh
tak taulah betul ke dak...tapi apa yang akak tu kata tulah regenya...kena confirmkan balik la nampaknya...

@Iela Fazielah
tul tu ila..saya beli yang manual pun sebab fikir senang mau angkut p jejalan la...in case la kan...tapi pepun lebih suka ngan spectra 3 tu...sebab ia boleh dabel pumping...hasilnya pun memberangsangkan jek...

Friday, September 30, 2011 11:05:00 AM

alhamdulillah..
tercapai jugak akhirnya ;)

Friday, September 30, 2011 11:56:00 AM

Pam yg kat gmbr bwh skali tu semlm rm100 je... tp dh dirembat org....
Aku gunbira tgk kwn aku gumbiraaa.. eceh!

Friday, September 30, 2011 12:00:00 PM

Yeayyyy...tercapai dah hajat. Murah lah tu CM, jimat dah duit ☺☺

Friday, September 30, 2011 12:08:00 PM

senior kt UK tu ratna kn...mmg kt sana murah..akak bli botol aritu mmg byk beza..okla kalo kirim kt die

Friday, September 30, 2011 3:45:00 PM

ok ke yg ni ye? yg manual ni ita ada cuma harmony je.. ada gak yg swing tapi tak bape best la.. best lagi spectra 3..

Friday, September 30, 2011 3:58:00 PM

yeay! akhirnya...

Post a Comment