Tuesday, September 20, 2011

Open House Di Puncak Bukit Sana


cerita hari sabtu yang lepas...p open house rumah seorang kawan lama sama belajar masa kat itm dulu....tu pun sayup petang baru gerak dari umah...alkisahnya kan ujan lebat turun time tu...nak kuar umah pun jadi lemau...tapi dah janji ngan member tu, gagah jugaklah ke sana...

ekseli umah member tu kat Taman Bukit Mewah di Bukit Antarabangsa sana...ni kira pestime gak la aku kesana...sebelum ni memang tak pernah la...dan pestime jugak lah bertentang mata dengan anak kedua dia...eh anak pertama dia gak yang berumur 3 tahun tu...sebelum ni dok tau nama jek...bersua tak pernah sekali pun...dah alang2 dapat jemputan tu kan, p jelah...

sib baiklah umah dia dalam bandar...bukan tengah utan...so senang lah nak cari ikut signboard yang ada tu...takde masalah...dah sampai ke rumah dia baru kol dia...owhh, rupanya kondo umah dia tu...ala2 penhouse...jeles mak...besar sungguh umahnya tau....

masa kitaorang sampai takde orang dah kat umah dia..so takdelah segan sangat kan...makan makan dan makan apa menu yang dihidangkan...sampai kenyanglah...gambar lam umah dia segan aku nak snap2 umah orang ni...tu gambar makanan pun aku tak snap tau...hahaha...yang aku tau makan jek... :p

ada 3 keping jek gambar yang aku ingat nak snap...tu pun masa dah nak balik dah...

kakak ngan anak kedua  member...IMAN RIFQI...putih melepak cam mak dia..amik berkat ar...nak anak putih jugak...hahaha...tetiba...korang perasan tak budak baju belang ijau belakang tu...anak kacukan melayu cina tu...muda beberapa bulan jek  ngan irfan...tapi badan kemain semangat...

gambar kandid aku dan member itu...da, dapat gak tok laki aku amik gambar mung...siang ke member lama nok nengok wajoh mung skang...hehehe...rindu kali ke mung...hahaha...

dan anak2 aku yang melasak tak ingat...eh more ke melenjan barang2 mainan anak member tulah...sib baiklah tak banyak perabot umah member ni...kalu idak dok tau la weii..

lebih kurang pas maghrib jugaklah baru pulang ke rumah...masa tu ujan dah berhenti gak la...tapi MRR2 masih lagi sesak...nak tak nak kena ikut jalan lain la...

pepun mekasih buat mekda atas jemputan tersebut...best dapat makan nasi impit, karamel, laksam, laksa, mee kari, lemang, agar2...dan macam2 lagi la...kenyang makan..anak2 pun kenyang sebab adanya laksam tu...sedap kuah dia...

nanti tahun depan ada rezeki, ajaklah kami lagi ye...hehehe...

notadijariku: eh syawal tinggal beberapa hari jek lagi kan...ada sesapa mau buat open house di ujung syawal ni tak???

13 comments

Tuesday, September 20, 2011 9:17:00 AM

aku tak buat kak ... hehe

gile meriah mknan ..memacam ada

Tuesday, September 20, 2011 9:26:00 AM

hehe
tahun nie anum x buat sis..
al-maklumla pertama kali jadi isteri bz nya...

Tuesday, September 20, 2011 9:30:00 AM

ala.. gambo makan takde

Tuesday, September 20, 2011 9:31:00 AM

ai lalu jalan tu ahad..opn house kt tmn melawati..giler apartment kt puncak bukit..seram tak terkata rsa nak balik cepat2..dah hujan time tu..mcm2 yg difikirkan..haihh

Tuesday, September 20, 2011 9:35:00 AM

hehehe... selagi belum abis syawal... gitu la kaedahnya... ;p

Tuesday, September 20, 2011 9:38:00 AM

aku tak buat taun ni...ehehhehee...

lama tak jumpa mekda

Tuesday, September 20, 2011 10:52:00 AM

makan je la keje nya bulan raya ni...perut tgh boyot lg2 bertambah la boyot nya hehee..

Tuesday, September 20, 2011 11:02:00 AM

ari sabtu aku mmg elak lalu mrr2
ikut la mana2 highway xkisah bayar tol pon janji xjumpe jem hehee

Tuesday, September 20, 2011 11:04:00 AM

me xbuat tp kalu nk dtg beraya silerkanlah..tetiap minggu mmg ada je yg dtg beraya..
kalo kenkawan dtg umh awal2 lg dorg dh pesan sorokla semua menan dlm bilik dulu takut anak2 diorang nnt gaduh2 nk main..tp kalo doh sorok qaseh pula bw keluar hihik

Tuesday, September 20, 2011 11:28:00 AM

lor Mek da gupanya..dia dua orang dh ke anak? dia PA gak ke skang nih izan..
kim slm la kt dia...
aku thn nih wat mini open house raya ke 4 ja..zan..akhirnya aku dh upload foto2 raya aku lam pc dh..hehe

Tuesday, September 20, 2011 12:28:00 PM

uiii..itu mekda ke sape?

hahhahahahhahahaha


aku buat makan sokmo..tetiap hari, pukul 8.00 - 8.30..sesi itu dinamakan, makan malam..

meh la makan malam umah saye..

Tuesday, September 20, 2011 12:55:00 PM

aku blm lg dpt attend kwn2 blogger bat open house weh..ko xnk bat ke?haha

Tuesday, September 20, 2011 1:34:00 PM

haah kak, sabtu tu MRR2 sesak tahap gaban.. kami pun guna jalan len nak balik sh alam... hujan lebat sangat...

Post a Comment