Thursday, September 8, 2011

Paprik Ayam...Edisi Balas Dendam Kerana Kurang Puas Hati


eh dah abis puasa...leh ke tayanng gambar makanan ni...nak citer sal raya...tak banyak dah gambar yang ada...ada pun dua tiga keping ja...so aku citer cam biasa jelah...tunggu deme yang lain citer sal raya mereka...

ok, berbalik pada tajuk di atas...ngaper aku kata paprik ayam ni edisi balas dendam sebab kurang puas hati tu???alasannya adalah kisah di sebaliknya ni...hurm...ni seme dek kerana tak puas hati punya pasal lah...hehehe....

paprik ayam yang simple...asalnya nak masak sayur kacang buncis goreng ngan ayam...tetiba jadi paprik plak...layan sudah...hehehe...

gini citernya...ari selasa lepas, aku ada wat cek up kat klinik sana...alang² tu terus ajak hubby ke kpmc...nak scan 3d buat kali kedua...kali pertama tu tak puas hati jugak lah sebab baby HNI tak beri kerjasama kan...sebab dia tutup muka dia dengan tangan...tapi scan ritu pun hampa jugak...sekali baby dok di posisi yang sama plak...adehh...hampa mak ni tau...tapi tak pelah, kata doc everything ok...so sejuk gak la ati aku kan even muka tak nampak clear...maklumlah anak dara yang pemalu kan...

so dah siap urusan scan tu, kelaparan melanda...terus ajak hubby p cari kedai makan...tekak ni terasa nak makan paprik ayam ja...lama plak tak makan...masa berbuka bulan puasa ritu tak terlintas nak makan or nak masak kan...saje jek...

memula berhenti kat satu kedai tepi tabung haji tu...tapi takde plak masakan panas...so terus decide p kat restoran sate kajang hj samuri kat tepi stadium tu...dengan harapan adalah masakan panas...sementara nak menunggu order tu, ada jugak order sate ayam 5 cucuk dan sate perut 5 cucuk...nak alas perut yang tersangatlah lapar...yelah tak lunnch lagi time tu kan...dan  nak abis sate tu, barulah makanan yang di order sampai...hampa lagi sekali...sebabnya paprik ayam tu bapoknya sejuk...tak panas langsung...nasi goreng kampunng yang hubby order pun sama...membebel la dia...aku makan aja sebab lapar kan...tapi dalam pada tu memang tak puas hati la kan...sebab nasi sejuk...paprik sejuk...aneh tul...kata masakan panas...ni masakan bila punya jam pun tak tau...huh..hangin mak...sib baik perut dah sedikit kenyang sebab dah makan sate tu tadi kan...

so, pengajaran dari citer aku sendiri ni...lepas ni aku takkan order masakan panas kalu kat restoran yang spesifik jual sate ke ayam ke...kalu order masakan panas gini sure out punya...tapi kalu dah lapar punya pasal, belasah aja kan...

pepun syukur sebab di negara kita ni masih cukup makanan...hurmm...

notadijariku: tetiba rasa lapar...nak makan apa sarapan pagi ni???haihh....

13 comments

Thursday, September 08, 2011 8:17:00 AM

tuh la kak..kadang2 kedai yg kita pegi sungguh x menepati citarasa kan..

lebih baik masak sendiri dr beli...tp klu dh kelaparan tuh, balun jer la kak kan...:)

Thursday, September 08, 2011 8:46:00 AM

sekali je la order masakan panas kt restoran tu, trus xmo g dh.. menyesalll

Thursday, September 08, 2011 8:49:00 AM

tetiba rasa nak mkn paprik jgk...
sedapnya....

Thursday, September 08, 2011 8:51:00 AM

baik masak sndiri..
Lagi sedap..
kan@????

Thursday, September 08, 2011 8:56:00 AM

last aku masak paprik masa pegnen hadif.. lama oo... 3 taon lepas. dah lupa camna nak masak dia..huhu

Thursday, September 08, 2011 9:03:00 AM

@AYuNG
huhuhu....tulah tu...memang tak puashati sungguh tau...

@mizzkechique
lor, tina pun pernah terkena ke...takat order sate oklah...kalu masakan panas memang sejuk...hehehe...

@Zue AnnaLeeya
uikss...akak zue...ni kira kes ngidam ke apa ni...hahaha...

@Lelaki Ini
ye betul...baik masak sendiri..tapi kalu malas camner...hahaha...

@MRS.K
nampaknya kena tunggu ko peknen semula la gamaknya...

Thursday, September 08, 2011 9:42:00 AM

no komen... ;p

Thursday, September 08, 2011 10:16:00 AM

paprik kya sorang je makan... abe.. hrmmm...tgk ayam pon dah boring katanye

Thursday, September 08, 2011 10:17:00 AM

biasanya rest nie dikk selalu dia prepare nai grg yg sama je .. cuma bahan2 mcm paprik yg lain ..
ada masanya kalau x bernasib baik lah kan nasi grg tuu sejuk senyap huhuh ..
memang hanggin lah masa tuu kan huhu

Thursday, September 08, 2011 10:21:00 AM

sedapnye nampak paprik tu...tp biasa laa kalo beli kat kedai ni..selalu jugak kene...last2, buat sendiri kat rumah ...baru puas...heheh ^^

Thursday, September 08, 2011 10:36:00 AM

adoii nasib ko da kenyang kan
kalo x mau amukan di situ

tp ape2 pn msk sdiri lg pueh ati

Thursday, September 08, 2011 10:42:00 AM

rasa nak makan nasi paprit la pulak...lom sarapan ni...laparr..tgh tgu rendang sampai nk mkn dgn lemang..hehe

Thursday, September 08, 2011 11:07:00 AM

lauk bila la tu.. tak pun dia beli kat tempat lain.. tu yg jadik sejuk...

Post a Comment