Monday, September 19, 2011

Set Bersalin...Yang Mana Satu...Pilihan Kalbu???


hurmm...masih mencari²...hok mana satu yang mau jadi pilihan tuk kali ni...masa hok sulung dan hok no dua ritu kai AFIAT ja...tapi banyak tak pakai dari pakai...afiat tu pun beli masa bersalinkan kakak...tapi dah namanya salin operate...tak terpakai gak...sib baik la expired dalam masa 2 tahun gitu...so dengan rasminya di pakai masa salinkan si adik...dan si adik baru ni mak tak tau nak guna set hok mana satu...korang rasa mana satu yang ok???

1. Set Bersalin BIODEX

2. Set Bersalin JAMU MAK DARA 

3. Set Bersalin AFIAT 

4. Set Bersalin SALINDAH 

5. Set Bersalin HPA
Kandungan:-

1..Minyak Barut (2 unit).
Gunakan minyak ini untuk mengelakkan kemasukan angin. Sapukan pada seluruh tubuh terutama di perut serta sendi-sendi yang lenguh.

2.Minyak Bayi (2 unit).
Gunakan pada bayi untuk senak, kembung perut, sering menangis pada waktu malam. Sapukan pada perut dan dada.

3.Teh Herba (1 unit).
Minuman berherba yang bertindak sabagai penyembuh luka dalam dan juga berkhasiat untuk mengembalikan kesihatan dan kesegaran.

4.Ubat Periuk (4 bunjut X 12 hari).
Rebus 1 bunjut bersama dengan 600ml air dengan api yang perlahan sehingga mendidih. Minum 1 cawan teh untuk 2 kali sehari pada pagi dan petang. Satu bungkus boleh diminum selama 3 hari.

5.Kapsul Wanita A & B.
Diambil selepas meminum ubat periuk. Amalkan satu kapsul A dan satu kapsul B setiap malam.

6.Ubat Basuh (Kegunaan Luar).
Rebus ubat ini dengan air melebihi sukatan herba yang sedia ada dengan api yang perlahan. Basuh di kawasan peranakan setiap pagi selama satu minggu selepas hari ke-40 selepas bersalin.

7.Spirulina.
Digunakan untuk menghindari sembelit, memperbaiki penghadaman dan penyerapan. Spirulina juga bertindak sebagai pencuci kolon dan sekaligus mengeluarkan keracunan dalam badan. Selain itu, spirulina juga memberi tenaga. Amalkan 2 kapsul pada waktu pagi dan 2 kapsul pada waktu malam selepas makan


6. Set Bersalin MUSTIKA RATU 

7. Set Bersalin AMWAY 

8. Set Bersalin SENDAYU TINGGI 

9. Set Bersalin LEESA FORMULA 

10. Set Bersalin NONA ROGUY 

so nak tanya korang...antara 10 set bersalin yang aku nyatakan di atas...yang mana korang pernah guna...dan yang mana korang rasa rege berpatutan...bagi golongan SEDERHANA cam aku ni???

jom, apa kata survey...huhuhu...

tapi, rasa cam nak beli set bersalin dari HPA ja...tengah tunggu ejen² HPA dok promot...mana tau leh dapat rege ahli...hahaha... :p

notadijariku: puan fiza naman...agaknya leh tolong belikan dak...hehehe...

18 comments

Monday, September 19, 2011 11:33:00 AM

akak pnah pakai mustika ratu...
tp pakai dok abis pung...
rege pon bulih tahanla... mahal sket...

tp dlm byk2 kt atas tuh, akak rasa HPA paling murah....
kwn akak pnah pakai... dia ckp elok...
barut HPA pon okey...
mgkn akak pon nak guna HPA nih utk new beby nanti...

Monday, September 19, 2011 11:35:00 AM

@Zue AnnaLeeya
saya pun ingat nak beli hok HPA ni...skang tengah riki2 harga...sok dah gaji leh ar beli...

Monday, September 19, 2011 11:38:00 AM

JAMU MAK DARA!!!!

Monday, September 19, 2011 11:38:00 AM

JAMU MAK DARA!!!!

Monday, September 19, 2011 11:39:00 AM

kak, dulu ieda pakai HPA, boleh la..sebab ieda tak berapa mampu, uhuhuh! teringin nak pakai yg lain tapi bajet takdok, skang ni pon memikir nak beli yg mana, ingan nak amik amway sebab ramai member kata elok, ada plak member yg kata nona roguy bagus, ntah la... uhuhuhu! :)

Monday, September 19, 2011 11:40:00 AM

izan pernah pakai set amway masa fasya.. then masa arissa beli set sendayu tp tak guna pun lps tu sbb bedah. boleh guna sebenarnya walaupun bedah tapi tak berani. pastu terus lupa then bg je kat cousin huhu...tp amway izan suka tang pencuci utk jahitan bwh tu..rendam2 best! hehe

Monday, September 19, 2011 11:42:00 AM

lya dulu pkai sendayu tinggi...
tp bengkung pakai krim pati halia... spanjang hari.. alhamdulillah. mujarab...

y sendayu lak, just beli y pting2 j.. x ambik complete set la..

y pting pjagaan mkn, cara jln, duduk msa bpntang tu.. sgt2 pting:-)

mkn nasi putih+lada hitam+ikan panggang + sup hari2.. time mkn msti pkai bengkung..xtau la bkpe..mama kata bru x buncit prut..

pastu, kna rjin b'urut & btungku.. lya btungku smpai lps pntang..utk kecutkn peranakan..

Monday, September 19, 2011 12:00:00 PM

amway ai pakai tp tkthu lah bagus tak..hahaha teh tk minum pon..pakai pilis, barut ngan minyak dia ja.

Monday, September 19, 2011 12:02:00 PM

sendayu tinggi ok zan..aku guna yg tuh la.tp aku amik yg basic ja..save bajet kata..:P

Monday, September 19, 2011 12:36:00 PM

cikmot peknen gak ke? dah nk bersalin dah rupenye, huhu..

kite dulu gune leesa formula..ok la..tp mahal sket..kene gak abeskan, sbb hubby dh belikan, ksian plak..

kali ni taktau nk pilih ape..huhu!

Monday, September 19, 2011 12:37:00 PM

beli ngan aku pun boleh klu nk HPA tu...hehehe


aku pun tak survey lagi nih ... sbb aku tak mkn ngan guna pun set2 dulu...

dulu aku guna Leesa yg RM350 tu set pe tah A ke B aku pun lupa ... tp ade 2 tungku

Monday, September 19, 2011 12:51:00 PM

saya aritu pakai jamu mak dara.
tapi ya ampun sembelit nak mampos.

orang cakap Nona Roguy bagus utk mereka2 hak sembelit time pantang neh..

org pon byk kata set NR ni bagus..
taktau la..tak penah cuba..

Monday, September 19, 2011 2:08:00 PM

ramai yg rekemenkan kat sy suh pakai salindah punye set tuh.. depa kate bagus...

Monday, September 19, 2011 2:20:00 PM

Anak 1st aku pakai amway, tapi tak pakai suma pon, membazir jer. Yg aku dgr, nona roguy ok, HPA pon sama gak.

Monday, September 19, 2011 3:03:00 PM

no. 7,8,9 ngan 10... yg tu kos tinggi punya set... yg lain masih harga mampu milik... bole la pilih...

akak... masa anak 1st amik NR... tapi baby ada ekzema... tak tahan... so kena stop amik...

anak ke2 ngan 3, amik Salindah... yg ni ubat homoepati... sangat suka tonik dia... bole order asing...
pastu Salindah ni kalau ikutkan ada set ubat dari semasa hamil... masa nak bersalin pun ada ubat dia untuk kurangkan sakit bersalin... pastu ubat utk dlm pantang... ok gak sbb tak mahal sangat... pastu rasa pun sedap ;p

owh... akak guna sbb kakak ipar akak mmg pengamal homoepati... nak apa-apa cari dia je... ;p

Monday, September 19, 2011 4:30:00 PM

izan, kalo ko nak ubat sendayu tinggi aku, amek la.. cume ko kena tambah lelain la.. aku xbeli set.. byk yg aku xguna dr guna. kalo mkn pil pn, sebijik dua jer.. xleh mkn la.. huhu.. nak ker? kalo nak, helo2 la.. syg pulak xder org guna.. lg satu ko pinggang saiz aper izan?

Lydia

Tuesday, September 20, 2011 1:35:00 PM

kak, saya pun nak guna HPA je nnt..

Tuesday, September 20, 2011 4:23:00 PM

Salinda tak sesuai... kalo salinda, ko kena pakai dari mula pegnent.. rugi, rugi

Post a Comment