Wednesday, October 5, 2011

Ada Yang Bertanya...Haruslah Ada Jawapannya...


owhh, dah petang...dan hujan turun dengan lebatnya...kalu pat tido memang best giler...dah lama benar tak pat tido secara ekslusif cam zaman bujangan dulu...skang??? jangan haraplah..dapat dalam 2-3 jam pun dah kira memadai..ok..admit, anak kena utamakan...hahaha...

ok, beria tajuk ada yang bertanya kan...ok, kat komen entry sebelum² ni ada jugak yang bertanya bila aku due...so meh sini aku jawab sekali harung...senang...yelah, kang kecik ati plak, kalu aku tak jawab...tapi kalu aku jawab kat entry yang sama di ruangan komen pun, ada yang terlepas pandang...lebih mudah aku kata ada yang tak mik tau pun akan jawapan aku tu...so baik aku jawab kat sini bleh???

kalu korang perasan, kat widget belah kanan tu, ada aku publish berapa usia kandungan aku skang...ikutkan hari ni dah 37 minggu 2 hari...maknanya lagi 17 hari to go...itu pun kalu tak terlebih hari...dan itu pun kalu benar mengikut due date yang diberi..mengikut EDD dari doc la kan...ikut hari pertama period yang terakhir pada 15 Januari 2011, makanya due date aku adalah 22 Oktober 2011 ni...itu memang 40 minggu nan indah la kan...tapi ikut pengalaman sebelum ni, masa si kakak betul² 40 minggu ikut due date yang diberi...alasan yang kukuh sebab operation kan...so aku redha...


tapi yang si irfan dulu...dikala usia kandungan 38 minggu dia dah menjengah dunia...so aku skang dalam keadaan menghitung hari la kan...enjoy my pregnancy moment..sok² rindu nak ngandung lagi...letih ar...umur dah makin meningkat ni...kan kan...hahaha...

owhh, citer sal cek up semalam...ada sedikit sedih di situ...sebab bp aku naik mendadak even nurse tu wat 3 kali pemeriksaan...atas 140...bawah dalam 90 gitu...so kenalah jumpa doktor semalam...dan doktor sarankan suh aku wat bp monitoring selang sehari...maknanya sok kena cek bp balik la...kalu ok, oklah...kalu tak riso jugak...sebab possibility nak kena sawan bagai...adehh...riso aku...sebab takut tekanan darah tinggi kan...hurmm...tak terkata aku tau...kalu tinggi lagi kena tolak terus ke labor room...wahh...semakin menakutkan...

segan mak semalam...masa nak buat urine test tu kan, nurse kasi cawan cam dibawah ni...aku tanya, aik guna cawan ke kak...haah, kata dia...takde bajet nak beli botol cam biasa digunakan tu...hahaha...tergelak aku...pepun tunggulah bajet hari jumaat ni...ekekeke...

sekian, cerita di petang hari...

16 comments

Wednesday, October 05, 2011 2:06:00 PM

hehe..kira okeh la tuh kak, ada gak cawan tuh...

jgn nanti pas bajet jumaat nih, pesakit kena bawak cawan sndiri utk urine test...

paraaahhh...~~keh2

Wednesday, October 05, 2011 2:16:00 PM

xlama dah wei..
anytime je ni

Wednesday, October 05, 2011 2:33:00 PM

yeayyy..tk lama lg baby pink nk kuar..

Wednesday, October 05, 2011 2:33:00 PM

sy menunggu baby akak..hehe

Wednesday, October 05, 2011 2:36:00 PM

aku doakan agar semua selamat... tak sabar aku nak melawat ko kat spital nnt

Wednesday, October 05, 2011 2:43:00 PM

jgn stress2..jaga tekanan...

bekas air kencing kat sini lagi la..guna cawan kertas...pakai buang...mewah tul aku tgk...

Wednesday, October 05, 2011 3:22:00 PM

huhuh takutnye...

guna cwn?? botoi yg diorg slalu bg tu diorg tak suruh ko simpan ke kak ??

Wednesday, October 05, 2011 3:40:00 PM

tak lama dah tuh....
jaga2 jerlah...

pakai cwn gitu erk???
tak pnah tgk lagik pakai cwn gitu... huhu

Wednesday, October 05, 2011 3:44:00 PM

jangan stress... nnt bp naik lagi... risiko lagi tinggi... rehat lebih sket... time ni hubby kena la bagi kerjasama lebih sikit... bagi la dia take over hal anak lebih sket waktu malam... awak kena rehat... mesti rehat tau...

Wednesday, October 05, 2011 4:22:00 PM

amboi kak,besar kemain cawan.penuh ke tu kak? hehehe

Wednesday, October 05, 2011 4:25:00 PM

@AYuNG
hahaha, tak tahan tu...bawak cawan sendiri...agagaga...tu memang takde bajet sangat dah tu...

@Nana
tulah tu...anytime, anywhere...eh tetiba...

@MrS.F!zA
adehh...mak takut...

@mizzkechique
akak menunggu tina nak kawin...lalala...

@MRS.K
aler, lawat kat umah la weii...

@~aSHa~
rasa takde stress dah..tapi tulah, ngaper naik gitu ek...

@eima
ni kira takut berjemaah ke...weii, skang mana ada yang simpan2 dah...pakai buang dah skang...ke ko jek yang simpan...hehehe...

@Zue AnnaLeeya
baiklah, tengah jaga2 la ni...
haah kak, pakai cawan...mai secawan...hehehe...

@ejaMaria
nak rehat camner kak...akak tolong nengokkan anak2 saya boleh...huhuhu

Wednesday, October 05, 2011 5:32:00 PM

haha..boleh lak nurse tuh jawab mcm tu yer...

Wednesday, October 05, 2011 7:55:00 PM

sebaya la anak kita nanti...anak2 blogger....hehehehh

Wednesday, October 05, 2011 9:14:00 PM

x lama lg tu...take care yer.. =)

Wednesday, October 05, 2011 11:36:00 PM

menghitung hari erk? sure bdebar2 kan although dh da pengalaman..tingin nk preggy gak tp not ready yet la plak! kena pikir mental+fizikal+ekonomi gak nie..ekekeke

Salam yunk...kalau nak beli pek Mandian bersalin boleh call Najwa ya..rm 18 pos rm 6...Dlm paket tu ada 6 uncang..barut,bengkung,tungku semua ada jemput kefacebook tau...Najwa eclipse.. Phone 0179423983

Post a Comment