Monday, October 10, 2011

Alhamdulillah...Rezeki


hurmmm...lambat aku bersiaran hari ni...ada hal yang perlu dibereskan pepagi tadi...ni pun baru sampai opis ni ha...owhh so camner korang semua??? puas hati tak ngan bajet 2012 yang telah selamat dibentangkan jumaat lepas??? aku tau mesti ada yang tak puashati punya...tapi pada aku, bersyukur dengan apa yang telah diberikan...yelah, dari takde kan...ni kira diberi bonus setengah bulan gaji pun dah kira berbaloi² jugak...ada gak kenaikan gaji kan...oklah...cuma umur persaraan dinaikkan tu tak tahan tu...adehh...nyanyuk dalam perkhidmatan la nampaknya...huhuhu...

paling best part ni...

Kakitangan Awam
* Struktur gaji lebih baik dengan kenaikan gaji 7-13 peratus
* Kenaikan gaji tahunan antara RM80 hingga RM320 mengikut gred
* Umur persaraan dinaikkan kepada 60 tahun
* Bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500
komen aku...
1. oklah, struktur gaji disemak semula...walaupun peratusan tidaklah terlalu tinggi...tapi at least adalah jugak dari takde kan...
2. hurm...selama ni kenaikan dalam RM50-RM60 jek setahun...tu ada lebihan tu kira oklah...lebihan tu pun duit per...huhuhu...
3. yang ni aku lemah sikit ni...kalu panjang umur, maknanya nyanyuk dalam perkhidmatan la aku gini...huwaa...aku nak pencen awal...mau jaga cucu...
4. hok ni paling best...sebab dalam 'percutian' dapat bonus gitu...hahaha....

so korang lak camner...bersyukur atas apa yang bakal diberikan...hehehe...

(^___________________^)

citer lain...tahniah pada blogger si eima manja yang telah selamat melahirkan baby nya pada 9 Oktober 2011 yang lalu...tapi baby apa dirahsiakan...sekali aku tanya katanya baby seprised...so terus aku tak tanya² lagi...terpulanglah...hehehe, sok lusa tulat tubing kut dia akan reveal apa jantina bb dia tu...tunggu jelah kan...tapi paling aku tunggu bila aku nak beranak ni...

dan tak lupa juga tahniah buat kak ngah aku di kampung yang juga telah selamat melahirkan baby lelaki seberat 3.1kg di Hospital Temerloh...beria aku bajet nak bersalin tarikh 9.10.11...nampaknya bukan rezeki lagi la...hahaha....ni kira cucu mak yang ke 10...yang no 11 tunggu baby aku la kan...

anak kak ngah aku...baby AA...AirAsia kut...hahaha...

notadijariku: agagaga...seme orang dah selamat...aku masih menunggu harinya yang akan tiba....

29 comments

Monday, October 10, 2011 9:44:00 AM

aku pun nk jaga cucu....





ehehehe anak masih merah2....dah ada hati nk bercucu...

Monday, October 10, 2011 9:48:00 AM

sy bukan gomen..sy bangkang yg lanjutan umur persaraan tu... haishh, mcm tu, bl sy nk dpt keje gomen kak..


psst, lanje sy tau..

Monday, October 10, 2011 9:54:00 AM

kak, baby manja tu 9.10.11 jgk lah kn?cantik tarikh tu!

Monday, October 10, 2011 9:58:00 AM

dah nak masuk 11 cucu mak akak yeak...meriahnye haaa bile sume pakat lik kg kan kak heheeheh....

tu le kak...dpt le tambah belanje sekolah anak2.....

Monday, October 10, 2011 10:02:00 AM

Selamat Melahirkan Anak! Agak-agak, dlm pantang, aktif blog tak?

Monday, October 10, 2011 10:04:00 AM

kenaikan gaji tu ade gak ek? ingatkan tahunan je..

Monday, October 10, 2011 10:10:00 AM

syukur dapat gak naik gaji+bonus...

rezki baby dlm perut tu jugak kot...hehe

semoga selamat melahirkan bayi yg comel tu...take care!

Monday, October 10, 2011 10:13:00 AM

tumpang hepi utk suami je..yelah kita org swasta tumpang dengar jelah bajet yg di bentangkan tanpa rasa cemburu (padahal mmg cemburu!) hehee

tang khidmat sampai umur 60 tahun tu mmg tak tahan~ kita kalau boleh nak pencen awal(bg pihak suami) bulih dia bwk mkn angin =P

Monday, October 10, 2011 10:18:00 AM

nk kiss baby...muahhhh...

Monday, October 10, 2011 10:21:00 AM

izan tgk je kak bajet ni,sbb mcm takde kena apa pun huhu.

akak nak pencen awal jaga cucu ek bkn nak rest hehe..bagus akak ni,nenek contoh hihi

Monday, October 10, 2011 10:21:00 AM

zan, surprise betul..ingatkan hang dh bersalin..tgk gambaq bbe...

anyway, xsabar nak tgu HNI3...semoga selamat semuanya..

Monday, October 10, 2011 10:24:00 AM

Syukur naik gak gaji...bonus pun alhamdulilah..
hang nih menghitung hari la noh..
to kak ngah tahniah..tomey aih baby dia..

Monday, October 10, 2011 10:29:00 AM

alahai... comelnyer baby.. tembammmm...

huhu..bkerja hingga usia 60... mmg msa tu dh tua sgt2 kan.. nk wk keje pon tketar-ketar.. kna molek..kalo ada y melatah...

Monday, October 10, 2011 10:31:00 AM

tunggu makluman skim SPBA tu cerita dia mcm mana dulu...

akak mmg tak nak pencen 60... sowi ah... lagi lama keje gomen ni karang lagi banyak dosa plak... ;p

Monday, October 10, 2011 10:35:00 AM

hahaha!.. same lerr kite... nyanyuk dlm perkhidmatan... tp ade option kan mcm dulu tuh?.. yg dr 56 naik ke 58..

Monday, October 10, 2011 10:37:00 AM

untung orang gomen ni kan??

macam² dapat.....

Monday, October 10, 2011 10:43:00 AM

alhamdulillah...sekurang2nya ada gk yg naik...tp x sggup keja smpai 60 thun....

Monday, October 10, 2011 10:49:00 AM

cuba ko bayang nenek umur 60 tahun jadi PA???? hahahah...

bos pon tak nak kot! kekeke..

eh, manje dpt gegirl lah! sama cam ko! Insyaallah

Monday, October 10, 2011 10:52:00 AM

bab pencen tu aku xgemor ler
mcm skrg ni sian mak aku
smp pengsan2 kt skolah sbb darah tinggi
hehee
lambat nau pencen nye

Monday, October 10, 2011 10:56:00 AM

tumpang hepi gak utk amrul hehee

Monday, October 10, 2011 10:57:00 AM

saya dah pilih bersara 56 je.. tak daya dah nak keja lagi kot lepas tu..

dpt bonus tp kena tolak duit urut... duit jamu..semua kan?

Monday, October 10, 2011 11:19:00 AM

seb bek dah sain 56 tahun..hehehe..
bess kan dapat bonus lagi...tapi lagi bess dapat baby..yeyeaa

Monday, October 10, 2011 11:19:00 AM

hamboiiii... dah siap ckp nak jg cucu... hehehe....

Monday, October 10, 2011 11:50:00 AM

tumpang happy untuk didi sendiri sb ya baru je keja gov awal tahun tadi....

Monday, October 10, 2011 12:44:00 PM

hurm.. yg no. 3 tu x best kan.....

Monday, October 10, 2011 2:28:00 PM

x dpt apa2 kenaikan gaji xde..bonus pun xde gak...

Monday, October 10, 2011 3:10:00 PM

tunggu pekeliling...

Monday, October 10, 2011 3:53:00 PM

tulakan, nak ke boss dpt PA yg tua...hehehehe. kat tempat akak ni pun, pandai dah boss sekrg ni, carik PA yg cantik2 aje...hehehehe

Monday, October 10, 2011 4:22:00 PM

dah sign 56 sbb asben pun sign 56..
cukup la kot keje..
nak tumpu beribadat la plak...
G haji la plak.hehe..

Post a Comment