Monday, October 24, 2011

Bila Dah Jadi Ibu ...


ye, bila dah jadi ibu ni...aku rasa banyak menda yang harus aku korbankan...dari segi tenaga, wang, masa dan segalanya...
aku kena korbankan masa tido aku...skang nak tido lama sikit pun tak bleh...jangan kata lama...nak tido lena pun tak mampu...sob sob...
aku kena korbankan masa beria...kalu nak beria pun time di opis la...bleh ar berjimba2 ngan kengkawan...p sana sini...huhuhu....
aku kena korbankan wang ringgit tuk diri sendiri...kalu dulu time bujang, bila gaji dah plan dah apa nak beli...nak p nengok wayang nak p sana nak p sini...tapi skang time gaji yuran taska anak2 keperluan anak2 haruslah diUTAMAkan...

skang aku rasa aku dah lagak seorang zombie dah...dengan tido yang tak cukup...banyak berjaga dari tido...lingkaran gelap banyak mata pun makin ketara...huwaa...tak cantik dah ar pas ni...cehh...nak jugak tu...

ni nak tido siang pun susah...camner nak tido kalu mek iris ni dah penuh tank tapi mata  masih luas terbuka lagi ni...huwaa...mak nak wat keje lain pun tak bleh...mak leh menaip jek dok sebelah dia sesambil menetek...hurmm...

so mak rasa, bila dah jadi ibu ni banyak menda yang mak kena korbankan...jangan sampai mak TERKORBAN sudah..ti sape nak jaga anak2...hahaha...

anak2 permata hatiku...
HANAN NUR INSYIRAH
HADIF NASR IRFAN
HAYFA' NUR IRIS

sayang anak tangan tangankan...
bistu sayang SUAMI...nak buat apa???huhuhu...ce jawab ce jawab...

12 comments

Monday, October 24, 2011 11:46:00 AM

ibu adalah makhluk yang paling 'magik'

:D

Monday, October 24, 2011 11:49:00 AM

wahhh, suwitnya gmbr...

Monday, October 24, 2011 11:49:00 AM

oiii.. dah dah dah..
tutup² pc ko wei..

pi tidoq!

Monday, October 24, 2011 11:52:00 AM

Iris berjaga siang takpe... ajar dia tido waktu malam... jadi Izan lepas ni bila kerja pun malam bole rehat bila Iris tido ok...

petua yg akak baca dari ustaz Fadilah Kamsah : waktu anak nak tido malam bisik kat telinga dia 'tidur lena ya anakku, tidur lena sampai pagi'...
insyaAllah anak tido lena sampai pagi... klu dia bangun nak susu pun dapat la lepas dia tido 4 jam... so kita pun cukup rehat... try la... good luck...

Ibu mmg banyak kena berkorban... tp Ibu pun kena rehat juga... nnt klu Ibu sakit mcm mana?... kan lagi susah... ;p

Monday, October 24, 2011 12:01:00 PM

pergorbanan ibu.. bersabar la..:)

Monday, October 24, 2011 12:17:00 PM

teserlah la muka kekakakan...kak hanan...ayu ja kakak tau..si irfan lak..ngan lagak tetek botoi dia..amboi..tibai bagi heheh..adik iris lak..mata tecik2 tomey wangi ja..rindu la bau baby...tak sabar nak baby gak la...hehhe..
moga hg teruskan perjuangan hg...aku tabik hg baru 30 thn ..have 3 ..congrats zan..

Monday, October 24, 2011 12:29:00 PM

semoga akak terus bertahan yer..itu pengorbanan seorg ibu..pahalenyer besar kak...

Monday, October 24, 2011 12:33:00 PM

see, btol la
aku kena bukak blog ko thru FB br bleh komen

nnt pegi LPPKN ye
pas ni syg suami pn xtakut ape hasil yg akan jadi da
hahaaa

Monday, October 24, 2011 1:58:00 PM

wahhh pandai kakak pangku iris.
hehe biasa la cam tula kekdahnye pantang sendirian.. huhu
kesian ko..

Monday, October 24, 2011 1:59:00 PM

itu yang akak suka tu..besar pegorbanan mu ibu...HNI semua...dengar tu tau... ibu menjaga mu tiap saat dan ketika..tanpa mengenal penat dan lelah...

Monday, October 24, 2011 3:15:00 PM

pengorbanan....
huhu!

Monday, October 24, 2011 9:05:00 PM

itulah seorang ibu...


kakak dah leh jaga adik tu...pandai kakak...sweet anak dara mama tu skrg ni yerk

Post a Comment