Monday, October 10, 2011

Bila Irfan Dipakaikan CD


ok, ari ni tetiba mau citer sal CD...bukan sebarang cd ni...
hurmm...kan aku pernah citer yang tuk HNI3 ni aku ada beli beberapa keping Cloth Diapers (CD) kan...anak dah makin bertambah ni, kos pun makin meningkat...so kenalah buat penjimatan di mana² kan...tu yang nekad nak ber'cd kan anak yang ketiga ni...ekseli dari masa ngandungkan irfan lagi aku memang berminat nak pakaikan cd kat dia...tapi masa tu ilmu kurang...pengetahuan pasal cd pun cetek...lagi pulak rege sekeping cd time tu pun tak mampu dimiliki...tapi skang tidak lagi...cd pun dah murah skang...memang mampu milik...yelah rege semurah RM18 jek pun yang plain...yang printed punya RM20...oklah tu...aku pun bukan beli sedebuk...beli sikit²...kira mengumpul jugak la kan...perlaburan jangka panjang katanya...

so semalam, sajelah kata kat hubby....bang, pe kata kita try pakaikan cd kat irfan tu...hubby ok jek...yelah, tunggu adik lum keluar lagi...baik try kat abang dia dulu...

nilah rupa si abang bila ber'cd...punyalah payah tau nak snap gambar dia...lari sana sini...dia pelik sebab naper kai lampin ada corak plak...hahaha...
eh abaikan perut abang yang membolat itu...tak leh kempiskan dah ni...hehehe...

ibu sibuk nak snap gambar dia...dia cam biasa...mata di tv...layan kartun Mickey Mouse kegemaran dia kat channel 613 tu...

oleh kerana lilitan pinggang si abang ni besar...jadi cam tak muat dah cd ni...walhal cd ni leh pakai sampai budak yang beratnya 15kg tau...eh irfan la tu...huhuhu...

dari pandangan belakang...

pandangan depan lak...hehehe...

comel plak bila nengok anak sendiri ber'cd...selama ni asyik nengok anak orang jek...huhuhu...

notadijariku: lepas ni leh tambah lagi koleksi cd kan ...

eh saper yang berminat nak beli cd cap QQbaby terutamanya...aku leh tolong dapatkan...yang plain berharga RM18...yang printed RM20...leh email sebarang pertanyaan kat comot81@gmail.com
ni atas dasar menolong kawan ni...

sekian...bersamalah menjadi rakan mesra alam...hehehe....

22 comments

Monday, October 10, 2011 2:25:00 PM

dah besar baru pakai cd....

jimat cuma kena basuh jelah.....
saya suka.....ada 10 cd kat rumah

Monday, October 10, 2011 2:29:00 PM

tak sbr nak tggu cd baru, hehe.. ;)
bambam la irfan pakai! geram nengok montot nye tu, haha!

Monday, October 10, 2011 2:31:00 PM

yg irfan pakai tu sama dgn cd darwisy..tp darwisy pakai cd lg besar dr badan..irfan pakai comel je..hikhik

Monday, October 10, 2011 2:37:00 PM

Comel lak tgk si Irfan. Tak ada kekuatan ke arah memakaikan anak dgn CD. Err....

Monday, October 10, 2011 2:39:00 PM

@azam
ni tuk testing jek en azam...dulu kurang ilmu...skang baru ada ilmu...cd kat rumah baru ada 22 keping...kena tambahkan koleksi lagi...

@Nad @ MamaZakwan
hehehe, wawa dah amik dah tadi...

@MrS.F!zA
owhh...takpe...lelama nanti ngam la tu...

@Fara
kenalah seru supaya semangat itu datang...hehehe

Monday, October 10, 2011 2:44:00 PM

irfan nih aku tgk makin hari bukan makin slim..tp makin bulat ..geram aku tgk..depan aku mau aku tokak nih heheh..
bagus la cd ..aku mmg agak cetek maklumt hal cd nih..emm izan masih ada harapn ka safiiy ammar kai cd...

Monday, October 10, 2011 2:51:00 PM

sama la kak..
saya pon dalam usaha membeli secara sikit2 cd ni..
anak br sorang..kot2 la nak menambah kan.keh3..
jimat dan elok utk kulit bayi.suke sgt.

Monday, October 10, 2011 2:51:00 PM

lor...nih ker cd...hehe, igt kn cd player duk main kat tempat cd tuh...

tipah tertipu..hehe~~~:)

Monday, October 10, 2011 2:58:00 PM

ewahhhh... dah start bisnes eh???
nnti ape2 hal kzue emel k...
skrg nih mcm awal sgt lg nak beli cd... hehe...

Monday, October 10, 2011 3:09:00 PM

seksi

Monday, October 10, 2011 3:13:00 PM

hehe. nnti sy peknen, sy beli sebulan 1 yer,hehe

Monday, October 10, 2011 3:13:00 PM

tang perut nye yang comel tuh... teringin gak tuh...nanti lah kalau de lagi next next next year akk oder yer...hahaha...ade ati jugak tu

Monday, October 10, 2011 3:20:00 PM

comeynyer irfan pakai cd..

Monday, October 10, 2011 3:44:00 PM

smlm mcm berminat je nak beli...nanti gaji aku beli kat ko 3 ye....tapi tuk yg letak kat dlm tu mcm payah je nak dptkan disini...mcmane?

Monday, October 10, 2011 6:27:00 PM

perut yg sgt comel...cd pun comel! hehe

Monday, October 10, 2011 7:55:00 PM

wahhh cm tiger dh ...

Tuesday, October 11, 2011 10:49:00 AM

heyy, embamnya..hehe..



kak, dh salin ker?? senyap je ri ni..

Tuesday, October 11, 2011 11:29:00 AM

zan, cutting qqbaby ni kecik skit ehh dr coolababy? ke anak ko mmg tembam? hehe. aku lom pernah ada qqbaby. esok2 klu ada rezeki menambah anak, aku nk menambah cd gak lah. order ngan ko blh?

aku cuma ada babyland (cutting kecik) & coolababy je.

Tuesday, October 11, 2011 11:51:00 AM

AKu blom start berCD utk anak yg kedua nih. Laki aku dah tanya, CD tu nak simpan jer ker...ngeeeee...

Kemalasan nak membasuh lah plak kan. Tak tau bila nak berCD balik nih. Nak kena prewash dulu klo nak pakai.

Tuesday, October 11, 2011 11:33:00 PM

bagus2....boleh la berjimat pasni

Wednesday, October 12, 2011 11:03:00 AM

awwww cekciiii lahhh
cantik gak kan ..
hurmmm akak nampak mcm agak sendat sikit kan .. ke akak rabunnn :)

Wednesday, October 12, 2011 9:48:00 PM

comelnye pampers ituuu!!

Post a Comment