Monday, October 3, 2011

Bila Susu Tengah Murah...Haruslah Kena P Terjah Kan


salam semua...selamat isnin...harap tiada yang monday blues hari ni...even aku dah rasa sejak dari bangun tido lagi...bukan blues pasal apa pung...blues cam tak larat nak keje dah...hahaha...eh itu dikira blues ke lemau???entah, layan jelah kan...

cerita sal hari semalam...kami ke Econsave di Balakong sana...semata mau membeli susu dan beberapa barangan yang lain...alkisahnya hari jumaat lepas, hubby ada sms bitau susu kakak DL 456 perisa madu rege runtuh di Econsave...terus teringat Econsave yang paling dekat kan..tak lain tak bukan di Balakong sanalah...hehehe...teringat kisah dulu masa aku dok balakong masa baru² kawin...pasaraya nilah yang selalu kami terjah...masa tu Jusco lum siap pun lagi...

so petang semalam, lepas balik dari opis hubby anto barang PA system tu...terus ke balakong sana...sampai sana punyalah ramai orang...pastu nengoklah masing² dok borong susu DL ni...dah memang sah murah la tuu...ada satu famili tu, berpek² dia borong...ni kira stok sampai ujung tahun kut...huhuhu...satu masalah ke econsave ni nak cari parking...2 kali tawaf barulah jumpa...tu pun sib baik ada pakcik  yang baru nak masukkan barangan yang dibeli kedalam kereta...kasi isyarat pada kami yang dia mau keluar...so kira suh masuk parking dialah...pastu tetiba ada kereta sebelah pun kasi signal nak masuk parking yang sama...aku dah cuak dah...adehh...takut mak kalu bergaduh semata kerana parking...nak² dengan bangsa lain...huwaa...minta dijauhkan...tapi sib baik nasib menyebelahi kami...tak lama kendian, kereta sebelah beralah...terus ke depan...maybe dia baru sedar yang parking tu memang tuk kami, sebabnya kalu dia nak masuk memang ada masalah sikit la...hehehe...

dah setel sal parking terus terjah ke dalam econsave tu...mak aih, sesak weii...tapi sangatlah puashati bila nengok papan tanda di bawah...RM17.95 tu...mana nak dapat bila rege normal dengan harga tu...jangan mimpilah...paling murah pun RM20.99..tak caya ce tanya pengguna tegar jenama ni..kan kan..so terus amik 3 pek...sebab stok kat rumah ada lagi 2 pek...pastu tak lupa tepon opismate yang anaknya juga pengguna susu DL ni..beselah, kalu ada info² sal susu dan pampers murah, kenalah hebahkan kan..huhuhu....

eh ada terselit model susu DL ni..sayalah pengguna tegar DL kan...nak jugak suh ibu amik gambar dia...siap posing atas kotak tu...layan jelah anak weii...nampak kan, kaunter bayaran tengah sesak...ramai tul orang membeli barang keperluan pada hari tu...


so tu jelah citer hari semalam...eh tapi ada citer lain masa nak bayar semalam...nantilah aku citer kemudian...adehh...pasni memang kena beringat sokmo la...huhuhu...

notadijariku: eh ada jualan puspanita ke kat MOA ari ni...nampak cam ada khemah jek tu...ke mata aku cairo pepagi buta ni...sila bitau saper yang tau...mekasih...

17 comments

Monday, October 03, 2011 8:01:00 AM

ouh sgtlah berbaloi²..mak ni bila nk dpt mamex gold soya yang 30% pon jadiklah..huhu

Monday, October 03, 2011 8:14:00 AM

borong jgn tak borong...

Monday, October 03, 2011 8:32:00 AM

uishh..murahnyer..kita guna DL 123, mmg rege plg rendah pon pnh dpt..RM19.89 sebungkus...

Monday, October 03, 2011 8:47:00 AM

@MrS. F!zA
tulah tu...sib baik lah si anak minum susu yang paling murah...kalu idak, masak gak nanti...

@pena rozie
heheh, takdelah borong banyak pun...3 pek ja...

@iduraz
tulah memang murah sangatlah tu...

Monday, October 03, 2011 8:52:00 AM

tu la nmpk dlm metro susu ni murah...mmg sesuai borong byk..akak dh tk bli susu dh cz tisya dh stop susu

Monday, October 03, 2011 9:12:00 AM

Kat PJ ade tak econsave?

Monday, October 03, 2011 9:35:00 AM

sakan borong susu
gitu la mak pak kan..asal murah susu anak teros borong

Monday, October 03, 2011 9:36:00 AM

aku tak penah pegi pun econsave tu ....

tp bila susu rega runtuh harus la terjah....

Monday, October 03, 2011 9:41:00 AM

mmg murah tu kak..mmg wajib borong....byk dapat jimat kan kak...lieya pun same la mcm akak...tgu harge turun baru borong byk2.....

eh kak, kojgn ngade2 nak monday blues tau....dah le tak lame lagi nak cuti 3 bulan (aku jeles sebenarnye ni ahahahahahah)

Monday, October 03, 2011 10:07:00 AM

mai la jualan kat bawah tengah hari nanti..hihihihi
sis kat seberang sana ke?

Monday, October 03, 2011 10:23:00 AM

alaaaaa.... nape tak tlg belikan utk akak????
akak pon pantang tgk susu DL nih murah...
tp kt kuantan nih mana ader murah gitu...
paling murah pon, 20.99... huhu

Monday, October 03, 2011 10:33:00 AM

@mama tisya
tulah kak...ada offer kenalah terjah...

@Fara
tak tau lah plak...sebab di luar kawasan jajahan la...

@syanasaid
jadi mak pak ginilah...pantang nampak murah, kena terjah demi anak2...

@eima
aku pun kalu beli barang dapur, jangan harap lah nak terjah sini...rasa cam international market plak..ramai tul warganegara asing...hahaha

@Shiela Rahim
owhh ada ye...ok, tengahari nanti sampai...haah, saya dok seberang jek ni...hehehe...

@Zue AnnaLeeya
aler, semalam dah ingat kat kak zue tau...kalu akak dok sini, dah tolong borongkan tuk akak tau...hehehe

Monday, October 03, 2011 11:11:00 AM

hehe...kt giant pun sale susu DL gak semalam.. 17.89..

Monday, October 03, 2011 11:12:00 AM

susu anmum ada less tak eh. tak pernah g lagi econsave, tak sure ada tak area sini.
bila ada sale macam ni, harusla borong kan buat stok

Monday, October 03, 2011 11:34:00 AM

smlm aku tgk rege kt tesco 24.99 trs cancel nk beli. baik beli kt kedai ubat cina. ehh ni sampai bila ni wehhh

Monday, October 03, 2011 1:23:00 PM

saya pun beli stock DL 123 utk Icha..kat Econsave Cheras..heheh..ptg smlm br dpt poe..hubby beli 3 pek, sy 3 pek and cont balik 3pek waktu mlm before balik putrajaya..berbaloi2..buat stock sementara tgh murah..klu @ tesco/k4 for sure nyer x sold out klu buat offer² ni..klu nak tau susu@pampers murah kat mane²..belek paper every friday mesti ade & biasanya offer tu 3 hari jerk..petua yea..heheh..:)

Monday, October 03, 2011 5:34:00 PM

banyak less susu DL tu..berbaloi berbaloi!

Post a Comment