Thursday, October 6, 2011

Diam...Tak Beerti Aku Tiada

hurmm...tetiba takde mood...takde idea nak tulis apa pagi ni...baru sampai ke opis dari klinik...pepagi ke sana sebab nak cek bp...sangat mengecewakan bila result tekanan darah tadi tidak seperti diharapkan...ingatkan dah ok...tapi bacaan masih tinggi...hurmm...speechless la tetiba...

dan sabtu ni kena p cek tekanan darah lagi...nurse siap berpesan...kalu ada simptom² pening kepala, sakit ulu hati dan mata kabur (eh bukan aku rabun ke) sila terus ke labor room...dapatkan rawatan segera...tu tanda² darah tinggi la...siap terangkan prosedurnya...disana derang akan monitor tekanan darah...kalu bacaan masih tinggi...di INDUCE sudah...agagaga....ternganga aku...

skang cuba musabaqah diri...mencari punca kenaikan tekanan darah ni...adakah aku terlalu stress??? owhh tidak jawabnya...adalah aku terlalu letih...ye kut jawabnya...adakah aku tertekan...eh samalah tu ngan stress...ENTAH yang mampu aku jawab...

hopefully bacaan tuk hari sabtu ni kembali normal...hurmm...

14 comments

Thursday, October 06, 2011 9:26:00 AM

aduhai...kena byk berehat tu....
kurangkan stress

Thursday, October 06, 2011 9:26:00 AM

kurangkanlah buat kerja2 rumah tu..bg badan rehat baru darah tk tggi kot..hikhik

Thursday, October 06, 2011 9:33:00 AM

letih akan membawa kepada stress... percaya la... rehat!... rehat!... rehat!... klu perlu tido... tido... dah jgn gi jejalan jgn buat kerja rumah dah...
klu diorg tahan Izan masuk spital pun diorg suruh baring je tau...

Thursday, October 06, 2011 9:37:00 AM

jangan ko cakap ko stress sebab aku! hahaha

Thursday, October 06, 2011 9:45:00 AM

@azam
tulah tu....memang kena berehat jek ni...tp surat dari doc tak amik lagi tuk apply cuti awal dari tarikh bersalin...adehh...

@MrS.F!zA
keje2 umah tak buat dah...rumah cam tongkang pecah dah skang...hurmmm

@ejaMaria
alahaii...lagi letih kak kalu baring jek...lemau badan...

@MRS.K
hahaha, lebih kurang la...stress weiii

Thursday, October 06, 2011 9:55:00 AM

alahai siannye kak....akak jgn pikir bukan2 kak...rehat2 jek...keje opis pun take easy jek kak yeak...kang naik lagik bacaan akak....mmg gitu laa dugaan org preggy kan kak....takpe kak, besar pahala akak ni hah.....

Thursday, October 06, 2011 10:01:00 AM

sis kena kurangkan keja
jgn buat keja2 berat ok

Thursday, October 06, 2011 10:39:00 AM

kak, dh kena cuti tu.. xyah la g keje dh..

Thursday, October 06, 2011 10:43:00 AM

Muhasabah diri...

kwn saya ada sorang kena warded sebab darah tinggi.

banyakkan zikir insyaAllah...
Moga Allah permudahkan semuanya.

Semoga selamat yer

Thursday, October 06, 2011 10:56:00 AM

da nk tebranak kot..yeaa..dpt bb baru..

Thursday, October 06, 2011 11:17:00 AM

izan..more tke cre ek..even alg jrg komen,tp slu singgah blog ko...tu la nengok gbr raya bru ni,mcm dh sembab2 dh ek...apapun mg Allah permudahkan sgl urusan ko hgga ms nk melahirkan nti....kurangkn karbohidrat sket time2 dh dekat cenggini...(kononnyer yg beranak satu nk ksik nasihat pd yg dh nk msuk 3..haha)...

Thursday, October 06, 2011 11:19:00 AM

kot ko ader keturunan darah tinggi zan...ko penat tu agaknyer...yer ler nak suh ko rehat..balik umah terkangkang jugak ko ngan anak2..aku bley nasihatkan..kurangkan aktiviti berat2 kat rumah tuh...cuba jgn buat keje terkejar2 yer...

Thursday, October 06, 2011 1:34:00 PM

relax jerk izan.. smoga sume selamat yerk.....

Thursday, October 06, 2011 1:58:00 PM

kena banyak rehat & jangan tension tension yer..

baik sakit biasa dari kena induce

Post a Comment