Friday, October 7, 2011

Ha...Nengok...Kan Dah Terbeli...Bahaya Ni...


salam semua...ok dah abis ke belum citer sal bajet ni...hehehe...sure lah belum abis kan...selagi lum diumumkan...sabar sabar...kasi ayah jib tunaikan solat jumaat dengan tenang dulu...huhuhu...kang semput dia nak baca teks yang panjang berjela tu...

ok, lupakan sal bajet kejap...tapi mau citer bajet aku lari ni...korang ingat tak entry sal nursing blouse tu...kalu dah lupa ingatan...sila klik SINI...sure ada yang masih ingat kan..dalam pada dok share ngan korang...aku pun turut terjebak sama tau...tak pasal aku order sehelai nursing blouse seperti di SINI...naper aku amik baju tu...sebabnya hok ni jek ada less...hok lelain rege normal...tapi kalu nak ikutkan, rege yang dijual oleh pengedar dia lagii mahal tau...ada yang make up sampai RM50 sehelai...agagaga...so pepandailah kan...

dan semalam baju yang diorder telah sampai...aku amik saiz L...sebab kata kawan aku, bajunya lebih besar dari saiz yang biasa kita pakai...selalunya kalu baju bajan ni aku mang amik saiz XL...biar besar takpe...jangan sendat sudah...dah tua² ni agak segan dan kurang manis nak paparkan susuk tubuh yang berlemak sana dan sini...huhuhu...

nilah baju yang aku katakan diatas tu...balik keje semalam terus cuba...riso jugak, takut tak muat kan...sekali ngam²...sangatlah puashati sebab material dia 100% cotton...dan berlengan panjang...so tak perlu pakai inner lagi di dalamnya kan...

ni rupanya bila ibu mengandung mencuba nursing blouse...memang ngam² la...tapi semalam gatal jugak nak menerai even perut sedang membesar dengan jayanya...cam tak sedar diri pun ada kan....aler, bila perut dah kembali normal, sure TERLETAK punya baju ni...hahaha...konfiden abes ni....owhh, ni dari pandagan sisi...

kalu dari pandangan depan ginilah....model tanpa kepala...beria aku suh hubby aku amik gambar takde kepala...segan la weii....

owhh ritu si eima manja ke saper yang bertanya tah kat aku, camner nak selak baju ni kan...nak selak mau bf kan...eh aku rasa eima la...kejap kejap aku amik bukti komen dia...ha ni dia...

so buat pengetahuan adik eima terchenta...memula ko nengok rupa baju ni...cam di bawah ni...nampak tak cam ada line putih tu...ok dah nampak line putih tu...

ce ko selak seperti gambar di bawah ni...semangat aku menyelaknya tau...semata nak tunjuk kat ko...aku tak berani nak nyelak secara live masa aku pakai...kang nampak apa yang tak patut orang lain nampak...huhuhu...so baju ni diselak dari depan dan tepi...ada yang selakan dari tepi terus...bergantung pada baju ye dik...harap tiada keraguan lagi...

ritu sajelah aku beli sehelai dulu...sebagai percubaan...bila dah rasa selesa, rasa cam mau order lagi 2-3 helai...tapi bukan waktu terdekat la...maybe masa lam pantang ke...masa tu kan takde keje nak buat...hahaha...

notadijariku: puas hati bila jumpa nursing blouse yang regenya mampu milik...so tak perlu malu nak N.I.P kan baby nanti kan...yahuuu...hatiku berbunga riang lagi...hahaha....

eh kalu takde stok kat web di atas...kat SINI pun leh didapati jugak...brand yang sama jek...pengedar lelain...sekian...

17 comments

Friday, October 07, 2011 12:38:00 PM

santek la.. ni bju utk breast feeding kak eh?

Friday, October 07, 2011 12:47:00 PM

boleh bagi kepada saya link utk order CD seperti yang zan cerita di entry sebelum nie (order utk kawan tue) sgt menarik lah corak CD tersebut) dan harga yang sgt berpatutan ...tQ .....

Friday, October 07, 2011 12:56:00 PM

mmg best...

Friday, October 07, 2011 1:34:00 PM

xpenah ada aku bj gini
nanti la nxt baby heheee

Friday, October 07, 2011 1:39:00 PM

@mizzkechique
haah, tuk bf la...kalu dik tina mau pakai pun bleh...hehehe...

@nurfardzianafadil
nanti tolong emailkan kat comot81@gmail.com...saya kasi link...sebab tak pat tinggalkan komen kat blog...mekasih...

@Nad@ Mamazakwan
tulah tu...terbaikkk...

@Nana
samalah weii...skang baru nak ada ni ha...

Friday, October 07, 2011 1:39:00 PM

good la....

nanti leh la aku mendapatkannye

Friday, October 07, 2011 2:13:00 PM

xde pengalaman nk jadi ibu lg..nnt dh ngandung bru pk nak beli ker x

Friday, October 07, 2011 2:49:00 PM

Baju nie comel. Cotton lagi. Lagi la suka!

Friday, October 07, 2011 2:59:00 PM

@~aSHa~
good la...tu yang aku beli tu...lama dah mencari...nak beli hok butik dynas, tak mampu weii...bagi golongan sederhana cam aku ni...sob sob...

@Tentang Kita
takper, sok2 ada pengalaman, leh ar cedok2 mana yang perlu kan...

@Fara
tulah tu...sebab cotton la saya beli..best plak...

Friday, October 07, 2011 3:07:00 PM

bajet belum umum, bajet ko lak yang berlari....
papepun, cantik baju...

Friday, October 07, 2011 3:24:00 PM

o0o gitu ek... aku tau dah ... paham2 ... terer betui org reka bj ni ...

harus la beli nanti ..panjang marah benor klu selak2 bj jenis biasa tu... nenen tu hak die kate bkn nk ditayang2 ke org lain...giloooo

Friday, October 07, 2011 3:32:00 PM

next baby nanti semangat kuat jgk mau full BF smpai 2tahun..dan harus jgk ada baju2 nursing gini..

Friday, October 07, 2011 3:43:00 PM

uhuk uhuk ni nk ngate aku la yg racun ko eih? hahahahahha... ko perasan tak tiap kali kita peknen, ade je benda baru utk ibu2 peknen/ menyusu kan?

Friday, October 07, 2011 5:03:00 PM

ahaaaaaaaaaa dah nampak kopek .. upssssssssss ekekke

cantik2 dikk :) pueh hati kan sbb 100% cotton .. nampak lembut material dia :)

Friday, October 07, 2011 5:19:00 PM

owhh baju utk breast feeding eh kak?
akak ipar ade gak nk try beli ritu..hehe




luv,
cik ana :)

Saturday, October 08, 2011 7:53:00 PM

eT dh lama usha...tp xbeli2 lg..hohoho

Monday, October 10, 2011 10:32:00 AM

retis tuh ala...si dinash pun dok promote baju cenggini..dia siap ada butik lg..oo gitu caranya..bagus la zan...leh tmbh koleksi..cam aku..aku beli bra menyusu je la..

Post a Comment